BIST 100 13.214,45 %0,53 Altın 6.852,71 ₺/gr %0,19 Bitcoin $84.759 %5,36 Dolar 48,81 ₺ %0,06 Euro 56,11 ₺ %0,10 Sterlin 65,41 ₺ %0,06 Gümüş 104,54 ₺/gr %0,59 Ethereum $2.721,68 %5,60 İsviçre Frangı 59,43 ₺ %0,14 Kanada Doları 34,86 ₺ %0,08 Avustralya Doları 34,84 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,00 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,40 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,10
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Özel'den Flaş Açıklamalar

Özel'den Flaş Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

0Yorumlar
Özel'den Flaş Açıklamalar

Özel'in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:"Son günlerde Türkiye siyasetinde hem de bilhassa yabancı ülkelerin Türkiye'deki Büyükelçisi'nin ağzından dahi olur olmaz ileri geri ağızdan çıkanın kulağın duymadığı ve duyanların her birimizi fevkalade rahatsız eden açıklamalar duyuyoruz. Doğrusunu, eğrisini bilmeden o sistemi doğru analiz etmeyen, efendim 'Türkiye'nin Osmanlı'nın millet sistemi ile yönetilmesinin uygun olacağı' gibi ifadeler ya da İsrail için 'ulus devletlerin tehdit olduğu' gibi ipe sapa gelmez değerlendirmeleri duyuyoruz.

Sayın Erdoğan'dan müjde vereceğim dediği bir konuşmasında müjde değil ama adeta ağzına sakız eder gibi 11 kez Türk-Kürt-Arap dediğini duyuyoruz. Onun üzerinden iktidara yakın kalemlerin, konuşmacıların TV'lerde köşelerinde Türkiye'nin ve bölgenin gerçekliği ile üniter yapı ile bağdaşmayacak bazı hayaller üzerinden ifadeler kullandığını görüyoruz.Tam da Lozan'ın yıldönümünde şunu söylemek gerekiyor. CHP olarak, Lozan'a imza atan parti olarak Türkiye'yi mezhebe dayalı, dine dayalı tamamen Türkiye'yi istikrarsızlığa ve bugünkü siyasi iklimi de enfekte etmek üzerine kurgulanmış bu sorumsuz sözlerin tamamını reddediyoruz. Bu ülke 100 yıl önce kararını verdi. Bu ülke Cumhuriyet sistemi ile yönetilecek, eşit vatandaşlığa dayalı Cumhuriyet sistemi ile yönetilecek.

ORMAN YANGINI TEPKİSİ

Birazdan yine büyük bir yasa hep birlikte tanıklık edeceğiz. Bugün öğle saatlerinde AKUT'un Ankara Operasyon Merkezi'ni ziyaret ettim ve 5 AKUT gönüllüsü dün hayatını kaybetti Eskişehir'deki orman yangınında ve 5 orman işçimiz hayatını kaybetti.

'İTİBARDAN TASARRUF ETMEYENLER...

'Birazdan Ankara'daki cenazelere katılacağız ama artık her sene hem orman hem içindeki canlılar ve böyle kabul edilemez bir şekilde canlarımızın kaybedildiği süreçte bir kez daha ifade etmek istiyoruz.Her sene aynı şeyler konuşuluyor, kışın unutuluyor. İtibardan tasarruf etmeyenler, uçak filolarından tasarruf etmeyenler Türkiye'nin orman yangınlarıyla etkin mücadele edeceği ekipmanlardan, uçaklardan tasarruf ediyorlar. Bunun iler tutar kabul edilir tarafı yok. Bir yas gününde olmasak, bir matem gününde olmasak, henüz cenazeler toprağa kavuşmamış olmasa çok ağır şeyler söyleyeceğim artık bu konuda. Ama bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerinin yasını, acılarını paylaşıyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun.

"GERÇEK GÜNDEM



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

3 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

7 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

7 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

7 gün önce

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü YENİ Parti'ye Katıldı

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, düzenlenen resmi törenle YENİ Parti saflarına katıldı....

7 gün önce

Başkan Güç: "Bizim gücümüz örgütümüzdür"

YENİ Parti Menemen İlçe Başkanlığı binası, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ...

10 gün önce

MHP'YE İZMİR'DE BÜYÜK KATILIM

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen...

11 gün önce

CHP Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Dilek Köktaş...

9 Eylül: Kurtuluşun, Kuruluşun ve Kadınların Günü

12 gün önce

Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı

“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...

12 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde dengeler değişti! Başkan...

Üsküdar Belediyesi’nde 21-21 eşitlikle başlayan başkan vekilliği seçimi dördüncü turda...

12 gün önce

Türk-İş Ege Başkanı Çakmak’tan otoyol ve köprü...

Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, sendikal örgütlenme çalışmaları, işçilerin yaşadığı...

12 gün önce

Yeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...

YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.

15 gün önce