Saadet Partisi o vekilin peşinde
Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Hasan Bitmez'in kürsüde kalp krizi geçirmesinin ardından AKP sıralarında yükselen "Allah'ın gazabı" sesine ilişkin tepki göstererek "Bu isim gizlenmeye devam ederse, Saadet Partisi ve kamuoyu olarak bu sözün sahibinin 264 AK Partili milletvekili olduğunu kabul etmek durumunda kalacağız.
263 tane AK Partili milletvekilimizi zan altında bırakmamak için bu milletvekilinin kim olduğunun tutanaklara geçirilmesi şarttır. Tarih, bu utanç vesikasını yazmak zorundadır" dedi.
Kaya, TBMM Genel Kurulunda, 14 Aralık Perşembe günü yaşamını yitiren Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı ve devamında TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olaylara dair açıklamalarda bulundu.

"TBMM İÇİN BİR UTANÇ"
Kaya, şunları söyledi:
- Mücadele de kavga da mertçe olur. Mücadelede de kavgada da kişi savunmasız kaldığı zaman mertliğin gereği, saldırıyı ve mücadeleyi durdurmaktır; insani değeri paylaşmaktır. Bu değeri, burada bulunan bütün partiler ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ndeki milletvekili arkadaşlarımız da gösterdi. Yere düşmesinden itibaren, kendilerinin üzerine düşen insani ve vicdani sorumluluklarını yerine getirdiler. Ama tutanaklara yansıyan bir söz var, o söz Türkiye Büyük Millet Meclisi için bir utançtır.
- Bu sözün, 600 milletvekili olarak takipçisi olmamız lazım. O söz neydi? Adalet ve Kalkınma Partisi sıralarından Allah'ın gazabı böyle olur diye bir söz tutanaklara geçti. Hatip düştükten sonra üzüntülerini paylaşan, ilk andan itibaren müdahale eden birçok AK Partili vekil olduğunu bildiğim için bu ahlaksızca, bu utanmazca sözün sahibini ortaya çıkartmanın hem Meclis Başkanlık Divanı'nın vazifesi olduğunu düşünüyorum hem de 264 milletvekillik Adalet ve Kalkınma Partisi'nin vazifesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü o söz, Türkiye Büyük Millet Meclisi sıralarından diye tutanaklara geçmedi, Adalet ve Kalkınma Partisi sıralarından diye geçti.

- Bu isim gizlenmeye devam ederse, Saadet Partisi ve kamuoyu olarak bu sözün sahibinin 264 AK Partili milletvekili olduğunu kabul etmek durumunda kalacağız. 263 tane AK Partili milletvekilimizi zan altında bırakmamak için bu milletvekilinin kim olduğunun tutanaklara geçirilmesi şarttır. Tarih, bu utanç vesikasını yazmak zorundadır.
Sözcü
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
Saadet Partisi'nde 'mutlak butlan' davası
Saadet Partisi'nin son kongresinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan 'mutlak butlan davası'...
Saadet Partisi'ne 'ara seçim' ziyareti... Özgür Özel'den,...
Saadet Partisi'ni ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...