Saadet Partisinden siyasilere üslup uyarısı…
Saadet Partisi milletvekili adayları Aliağa’da kardeşlik toplantısında Aliağa halkı ile bir araya geldi. Halkla kucaklaşma toplantısında konuşan GİK üyesi eski il başkanı 26. dönem İzmir milletvekili adayı Bayram Sakartepe, bugünkü siyaset dilinin Türkiye’yi çözümsüzlüğe, ayrıştırmaya ve kamplaşmaya götürdüğüne dikkat çekerek, uyarılarda bulundu.
Aliağa’da halkla kucaklaşma toplantısında konuşan Saadet Partisi GİK üyesi eski il başkanı 26. dönem İzmir milletvekili adayı Bayram Sakartepe, siyasetin kullandığı ayrıştırıcı dilin Türkiye’yi çözümsüzlüğe sürüklediğine dikkat çekerek, uyarılarda bulundu.
Meclise 550 vekil göndermemize rağmen bir araya gelerek bir hükümet çıkartamadığını ve 7 Haziran seçimlerinde verilen bütün oyların boşa gittiğini, kaydeden Sakartepe, “Türkiye’de uzlaşma kültürüne ihtiyaç var” şeklinde konuştu.
RAKİBİZ AMA DÜŞMAN DEĞİLİZ
GİK üyesi eski il başkanı 26. dönem İzmir milletvekili adayı Bayram Sakartepe, “Gelinen noktada bu ayrışmanın sebebinin iyi analiz edilmesi gerekir. Siyasette kullanılan üslup ve dil o kadar keskinleşti ki siyasette nezaket kalktı. Siyasi parti liderlerimiz eleştirilerini hakaret boyutuna taşıdılar. Toplum kamplaştırılmaktadır. Bu durum Türk siyaseti açısından tehlikeli bir gelişmedir. Oysa biz siyasetçiler ülkemize hizmet için yarışmalıyız. Biz rakibiz, ama düşman değiliz. Rekabetin centilmenliği güzeldir” diye konuştu.
ERBAKAN TÜRK SİYASETİNE ÇOK ŞEY KATTI
Milli Görüş’ün siyaset sahnesine 1969 yılında Erbakan hocamızın başlattığı bağımsızlar hareketi ile çıktığını belirten Bayram Sakartepe, “Erbakan hocamız Türk siyasetine çok şey kattı. En önemli katkısı da nezaketi, kibarlığı ve beyefendiliği ile Türk siyasetinde iz bırakmasıdır” dedi.
SİYASETİN DİLİ BİZİ ENDİŞELNDİRİYOR
Bugünkü siyaset dilinin kendilerini endişelendirdiğini anlatan Sakartepe, Bu durumun Türkiye’yi çözümsüzlüğe götürdüğünü kaydederek şöyle devam etti:
YAPTIĞIMIZ EFSANE HİZMETLERİ
KOALİSYON DÖNEMLERİNDE YAPTIK
“Ülkemiz için hepimiz taşın altına elimizi koyacağız. Bu ülke için gerekirse ittifakta yapacağız. Koalisyonda kuracağız.
Ötekileştirmek, toplumu kamplaştırmak Türkiye için iyi gelişme değildir. Saadet Partisi olarak biz önce bunu kıracağız. Bizim 45 yıllık tarihimizde hep uzlaşma siyaseti hakim olmuştur. 1973 yılında Milli Selamet Partisi olarak 48 milletvekili ile meclise girdiğimizde sağ-sol terör olaylarının en yoğun yaşandığı günlerdi. Milli Selamet Partisi hiçbir araya gelmez denilen CHP ile hükümet kurdu. O koalisyonla birlikte Kıbrıs zaferini kazandık.
MHP ile ittifak kurduk, Meclise girdik. DYP ile refahyol koalisyon hükümetini kurduk. Yaptığımız efsane hizmetleri de bu koalisyon dönemlerinde yaptık.
MİLLİ GÖRÜŞ BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR
Şu anda siyasetin dili, siyasetin üslubu son derece tehlikeli ayrıştırmalara götürüyor. Milletimizin ihtiyacı ayrıştırmak değil, bütünleştirmektir. Milli görüş olarak 75 milyon kardeşimizi kucaklayacağız ve milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Milli Görüş bu ülkenin çimentosudur. Artık ayrışma değil, kardeşlik zamanıdır.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
Saadet Partisi'nde 'mutlak butlan' davası
Saadet Partisi'nin son kongresinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan 'mutlak butlan davası'...
Saadet Partisi'ne 'ara seçim' ziyareti... Özgür Özel'den,...
Saadet Partisi'ni ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında...
POLİTİKA Haberleri
TümüAliağa’nın MHP’li Başkanı Serkan Acar’dan iddialı çıkış!...
Aliağa’da başarılı işlere imza atan Acar, “Geldiğimiz nokta İzmir’in çok üzerinde. Bunu yeterli...
Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de! İşte saat saat programı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'e geliyor. Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir...
ZAFER PARTİSİ KARABAĞLAR’DAN 30 AĞUSTOS’TA ESNAFA BAYRAK...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar’daki...
YENİ PARTİ GAZİEMİR’DEN SESLENDİ: “YENİ PARTİ’NİN GÜCÜ...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, İzmir’de partisinin kısa sürede 600 bin üyeye...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...
AK Parti’de dikkat çeken atamalar! 4 ilde il başkanı...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle gerçekleştirilen...
AK Parti İzmir’den 30 İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları...
AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı ‘’AK Parti’nin milletimizle iletişiminde...
YENİ PARTİLİ ÖSEN’DEN RAKAMLARLA ‘BARINMA’ TABLOSU: ÇÖZÜM...
YENİ Partili Seda Kâya Ösen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2026 yerleştirme...
CHP'den İzmir İçin Turizm Atağı
CHP İzmir İl Başkanlığı, saha çalışmalarının yanı sıra kentteki farklı sektörlerin sorunlarına...
Başkan Güç: Yeni Parti Aliağa’dan İzmir’e Ve Tüm Ülkeye...
YENİ Parti İzmir’de ilçe başkanlıklarının açılışlarına Aliağa’dan başladı.
18 yıllık aile dostu Seyfi Beyaz ifadesinde geri adım...
Görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 53'ü tutuklu 414 sanıklı davanın yargılaması...
AK Partili başkanın bastırdığı düğün davetiyesi olay oldu
AK Parti Aybastı İlçe Başkanı Kamil Yediyıldız, oğlunun düğün davetiyesine gelin ve damat...