BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Saadet Partisi'nin İzmir'de aday listeleri hazır

Saadet Partisi'nin İzmir'de aday listeleri hazır

SAADET Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, 30 ilçede teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

0Yorumlar
Saadet Partisi'nin İzmir'de aday listeleri hazır

Milletvekili ile belediye başkanı adaylarının listelerini hazırladıklarını belirten Hazırbulan, ilerleyen günlerde adayları kamuoyuna tanıtacaklarını kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran Pazar günü yapılacağı açıklanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri, siyasi partilileri harekete geçirdi. İzmir'de milletvekili ve belediye başkan adayları listelerinin hazırlandığını belirten SP İl Başkanı Hazırbulan, 30 ilçede teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı. Hazırbulan, "Bütün teşkilatlarımız hazır şekilde seçim ile ilgili altyapıyı tamamlamış bulunuyoruz. Üye çalışmaları anlamında, saha çalışmaları anlamında seçime her şekilde hazırız. Başarılı sonuç çıkaracağımızı da düşünüyorum" dedi.
İzmir'de yalnızca genel seçim için değil; yerel seçim için de hazırlıklı olduklarını vurgulayan Hazırbulan, hem belediye başkanlığı hem de milletvekilliği adaylığı çalışmalarını 6 aydır sürdürdüklerini kaydetti. Listede yer alan isimleri açıklamayan Hazırbulan, "İzmir'de birinci ve ikinci bölgede kimler aday olabilir, kimler seçilebilir, halkta teveccüh oluşturabilir. Tüm bunlara baktık, ayrıca gerek teşkilatımız içerisinde gerekse toplum nazarında saygısı, sevgisi olan, başarılara imza atmış kişileri listelerimize aldık. Kendileri ile görüşmeler yapıldı. Bundan sonra süreci daha da hızlandıracağız. İlerleyen günlerde adaylarımızı açıklayacağız" diye konuştu.

'YÜZDE 40- 43'LERDELER'

Bütün ilçelerde teşkilat üyelerinin hazır beklediğine değinen Başkan Hazırbulan, kapı kapı, köy köy dolaşacaklarını, herkese gideceklerini ve bundan sonra en çok da yerel medya ile sosyal medyayı aktif olarak kullanacaklarını söyledi. Erken seçimi zaten beklediklerini, bu nedenle de çalışmalara erkenden başladıklarını vurgulayan Hazırbulan, şunları söyledi:
"Erken seçimi beklediğimiz için teşkilatlarımızı sürekli diri tutuyorduk. Her an seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza devam ettik. Erken seçimin gerekçesine bakmak lazım. AK Parti iktidarı, 1,5 yıllık süreyi bekleyemedi; çünkü ekonomi ciddi anlamda alarm vermeye başladı. Gerek adaletli bir sistemin oluşamaması gerek ekonomideki sıkıntılar gerekse şu anda mevcut milli eğitim politikaları ve dış politikalar belli bir noktaya getirdi. AK Parti'nin şu an eridiği anketlerde de aşikar şekilde ortaya çıkıyor. MHP ile birleşmelerine rağmen anketler yüzde 40- 43'leri gösteriyor. Bunun farkına vardılar. Bu nedenle bir an önce seçimi yapıp, 1,5 yılda tamamen erimeyi göze alamadılar."

'PARTİMİZİN YÜKSELMESİNİ İSTEMEDİ'

SP'nin çıkışının, AK Parti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rahatsız ettiğini savunan Başkan Hazırbulan, "Çünkü AK Parti biliyor ki kendisine en iyi muhalefeti yapacak, siyasi anlamda rakip olabilecek tek parti Saadet Partisi. Bunun bilincinde olduğu için partimizin yükselmesini, siyasette, kamuoyunda, basında daha fazla yer bulmasını istemedi. Bir an önce seçim yaparak, önümüzü kesmek istedi. İYİ Parti kuruldu; ancak şu an için seçimlere giremeyecek gibi görünüyor. Öyle de bir sıkıntı var. Erken seçim kararından toplum ciddi anlamda rahatsız. AK Parti tekrar kazanırsa ne değişecek? 16 yıldır yapmadıkları ne vardı ya da hangi yetki ellerinde yoktu da yapamadılar, kim dur dedi? Bunların hepsini şu anda seçmen sorguluyor" dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce