BIST 100 12.952,20 %2,26 Altın 6.727,95 ₺/gr %0,04 Bitcoin $83.554 %2,22 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,70 ₺ %0,12 Sterlin 64,80 ₺ %0,21 Gümüş 100,10 ₺/gr %1,11 Ethereum $2.646,56 %2,69 İsviçre Frangı 59,05 ₺ %0,23 Kanada Doları 34,60 ₺ %0,09 Avustralya Doları 34,35 ₺ %0,09 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,66 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Serter, Karşıyaka Öğretmenler Lokali’ndeki skandalı sordu

Serter, Karşıyaka Öğretmenler Lokali’ndeki skandalı sordu

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Karşıyaka Öğretmenler Lokali’nde Atatürk tabloları ile bazı tarihi ve sanatsal eserlerin, yapılan restorasyonun ardından kaybolması skandalını gündeme taşıdı.

0Yorumlar
Serter, Karşıyaka Öğretmenler Lokali’ndeki skandalı sordu

Yok olan Atatürk tabloları ve sanatsal eserlerinin hesabının verilmesini isteyen Serter, “Büyük Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka’da bu eserlere sahip çıkılamadı. Bu hırsızlığın tarihi eser kaçakçılığından farkı yoktur. Hatta daha vahimdir. Yetkililerin acilen hesap vermesi gerekir” dedi.

“Gereken yapılmalı”

Tarihi binada sergilenen 4 adet kristal ayna, Kurtuluş Savaşı döneminde çekilmiş 11 orijinal fotoğraf ve ressam Ayla Erdur tarafından çizilen iki adet Atatürk tablosunun 2019 yılında tamamlanan restorasyon sonrasında yok olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Serter, “Atatürk’ümüzün tabloları ve diğer Cumhuriyete ait eserlerin kimler tarafında çalındığının ve yok edildiğinin sorumluları kimse, İzmir Valisi, İzmir Milli Eğitim Müdürü’nü çok acil görevlerinin gereğini yapmasını bekliyoruz. Bu durumun açıklaması olamaz. Derhal bu konuda gereken yapılmalı. Bu eserlere dokunmak, yok etmek kimsenin haddine değil” diye konuştu.

“Hırsızlığın üzeri örtülmesin”

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde büyük balo, kutlama ve etkinliklere sahne olan, şimdilerde ise öğretmenlere hizmet veren İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Karşıyaka Öğretmenler Lokali’nin restorasyonu yapıldıktan sonra 2019 yılında AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım tarafından hizmete yeniden açıldığını anımsatan Serter, şöyle konuştu: “Restorasyonun ardından Karşıyaka Öğretmenler Lokali’nde 4 adet kristal ayna, Kurtuluş Savaşı döneminde çekilmiş 11 orijinal fotoğraf ve ressam Ayla Erdur tarafından çizilen iki adet Atatürk tablosunun ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Ressam Ayla Erdur'un aylarca süren ısrarları sonrası İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü kayıp eserlerle ilgili müfettiş incelemesi başlattı. Hazırlanan raporda 'aynaların söküldüğü sırada kırıldığı, kaybolan 2 Atatürk tablosunun nerede olduğunun tespit edilemediği, eserlerin demirbaş kayıtları olmadığı için herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı' ifade edildi. Raporda, Milli Mücadele döneminde çekilen 11 orijinal fotoğrafa ilişkin bir bilgi yer almadı. Hazırlanan bu rapor hırsızlığın üzerinin örtülmesi anlamına geliyor. Bu büyük bir skandaldır. Tarihi değerlerimize yapılan bu saygısızlığın hesabı verilmeli.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

CHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...

2 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

6 saat önce

Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

6 saat önce

DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...

22 saat önce

Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...

22 saat önce

Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...

23 saat önce

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

2 gün önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

2 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

7 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

10 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

10 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

10 gün önce