BIST 100 12.888,33 %2,74 Altın 6.697,66 ₺/gr %0,49 Bitcoin $84.057 %0,30 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,68 ₺ %0,07 Sterlin 64,74 ₺ %0,08 Gümüş 99,91 ₺/gr %1,30 Ethereum $2.668,38 %0,04 İsviçre Frangı 58,99 ₺ %0,34 Kanada Doları 34,56 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,27 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,75 Çin Yuanı 7,27 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Seyit Torun'dan Bakan Kurum'a 'İzmir' tepkisi

Seyit Torun'dan Bakan Kurum'a 'İzmir' tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkındaki açıklamaları için, "Sayın Bakan şunu asla unutma senin itibarın bizi itibarsızlaştırmaya yetmez. Süleyman Soylu’ya özenip belediyelere, milletvekillerine iftira atarak makbul olamazsın" dedi.

0Yorumlar
Seyit Torun'dan Bakan Kurum'a 'İzmir' tepkisi

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, şunları söyledi:

“Belediyelerimizin hakkını da hukukunu da kimseye yedirmeyiz"

Bütçe görüşmeleri sırasında bu kürsüden belediyelerimize pek çok iftira atıldı. Kendi bütçelerini savunamayan iktidar sahipleri buraya çıkıp belediyelerimizi karalamaya çalıştı. Sorumluluk sahibi hiçbir bakanlığın, yalanı söyleyip, iftirayı atıp köşeye çekilme hakkı da haddi de yoktur. Kimse oturduğu makamlara güvenip seçilmiş başkanlarımızın hakkını yemeye kalkmasın. Biz kimsenin hakkını yemedik, belediyelerimizin hakkını da hukukunu da kimseye yedirmeyiz.

"İstanbul Büyükşehir Belediyelerimizin yeni taksi talebini tam 11 kez engellediniz"

İftiralara karşı gerçekleri konuşalım. AKP Genel Başkanı yerel seçimlerde umduğunu bulamayınca belediye başkanlarımız için ‘bunlar topal ördek’ dedi. Bu açıklamayla hukuksuzluğun işaret fişeğini çaktı. ‘İstanbul’da 13- 14 bin oy ile seçim mi kazanılır’ diyerek milletin iradesini hiçe saydı. Şubat 2020, Büyükşehir Belediyeleri Ulaşım Koordinasyon yapısının üye sayısını değiştirdiniz. Belediyelerde olan çoğunluğu hükümete verdiniz. İşte şimdi o çoğunlukla İstanbul Büyükşehir Belediyemizin yeni taksi talebini tam 11 kez engellediniz.”

"Şu ana kadar 120 milyar destek topladık"

Pandemi döneminde Millet İttifakı belediyelerinin yardım kampanyaları başlattığını hatırlatan Torun, şöyle konuştu:

“Belediyelerimiz yardım kampanyaları başlattı. Halkımız bu hesaplara 15 milyon lira bağış yaptı. Siz CHP’li belediyeler yardım yapmasın diye bağışlara el koydunuz. ‘Bunu da yapmayalım bunun adı vicdansızlıktır’ bile demediniz. Dayanışma için yeni kampanyalar başlattık. Gururla söylüyorum ki sadece bu kampanyalarda şu ana kadar 120 milyon lira destek topladık. İhtiyaç sahiplerinin faturalarını ödedik. Çocuklarımıza eğitim desteği verdik. İşte biz bunları yaparken siz vatandaşın bağışına el koyacak kadar vicdanın kaybeden bir iktidarsınız.

"Saray'a bile beş araç verilmiş"

Çevre Bakanlığı, belediyelere araç yardımı ve nakdi yardım yapıyor… Hangi belediyelere ne kadar yardım yaptınız dedik? Geçen gün buraya çıkıp belediyelerimizi kötülemeye çalışan Sayın Bakan bu sorularımıza cevap vermedi. Bakanlık son üç yılda belediyelere 2 bin 628 araç vermiş. Bu araçların yüzde 97’si Cumhur İttifakı belediyelerine gönderilmiş. Ama ülke nüfusunun yarıdan fazlasını yöneten diğer belediyelere sadece yüzde 3’lük yardım yapılmış. Sanki ihtiyacı varmış gibi Saray’a bile beş araç verilmiş. Sayın Erdoğan ‘devletin dini adalet’ diyordu. İşte sizin adaletiniz bu...Bu görev suçlarını işleyen bakan yılda bir kez geldiği Meclis’te çıkmış belediyelerimize saldırıyor. Bütçesini savunamıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizi kötülüyor. Sayın Bakan şunu asla unutma senin itibarın bizi itibarsızlaştırmaya yetmez. Süleyman Soylu ’ya özenip belediyelere, milletvekillerine iftira atarak makbul olamazsın.”

T24



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

CHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...

5 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

10 saat önce

Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

10 saat önce

DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...

1 gün önce

Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...

1 gün önce

Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...

1 gün önce

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

2 gün önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

2 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

7 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

10 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

10 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

10 gün önce