BIST 100 14.641,56 %0,45 Altın 6.908,74 ₺/gr %3,01 Bitcoin $77.840 %0,70 Dolar 48,25 ₺ %0,18 Euro 55,96 ₺ %0,49 Sterlin 65,42 ₺ %0,31 Gümüş 102,97 ₺/gr %4,01 Ethereum $2.443,96 %1,22 İsviçre Frangı 59,64 ₺ %0,45 Kanada Doları 34,70 ₺ %0,18 Avustralya Doları 34,57 ₺ %0,23 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,85 ₺ %0,39 BAE Dirhemi 13,14 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,40 Çin Yuanı 7,17 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Sındır, “Kanal İstanbul Bahane, topraklarımız Katarlılara...

Sındır, “Kanal İstanbul Bahane, topraklarımız Katarlılara Şahane”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Tüm Yerel - Sen 2 Nolu Şubenin 3. Olağan Genel Kurulunda Kanal İstanbul Projesini eleştirdi; doğanın katledilmesine, 23 Milyon metre kare orman, 136 Milyon metre kare tarım alanının talan edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

0Yorumlar
Sındır, “Kanal İstanbul Bahane, topraklarımız Katarlılara Şahane”

 

“TÜRKİYE’Yİ UCUZ EMEK ÜLKESİNE DÖNÜŞTÜRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Ülke gündeminin, temel hak ve özgürlüklerin konuşulduğu toplantıda Sındır, “katılımcı ve demokratik bir anlayışın en önemli birleşenlerinden biri sendikalardır. Emek ve demokrasi mücadelesinin en önemli mevzilerinden biri sendikalardır. Emekçilerimizin, sendikal hakları için verdiği mücadelede, örgütlenme ve hak arama özgürlüklerine dair verdikleri mücadelede yanı başlarında onlarla birlikte omuz omuzayız. Yoksulluğun, sefaletin ve açlığın sorumlularına karşı emek, ekmek ve özgürlük mücadelesinden geri adım atmadık, atmayacağız. Türkiye’yi ucuz emek ülkesine dönüştürme çabasına sessiz kalacağımızı sanan siyasal anlayış her cephede ağır yenilgi alıyor.  İşsizliğe çare bulamayan, modern köleliğe göz yuman, vatandaşımızın cebine göz diken, ülkeyi keyfiyetle yöneten siyasal iktidar yolun sonunda” dedi.

“KANAL İSTANBUL PROJESİ BİR SOYGUN PROJESİDİR”

Çılgın projelerle ülkenin talan edildiğini söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceği için doğanın katledilmemesi için 'Kanal İstanbul'a hayır diyoruz. 23 Milyon metre kare orman, 136 Milyon metre kare tarım alanının talan edilmesine göz yummadığımız için hayır diyoruz. Kanal İstanbul projesi bir soygun projesidir. Kanal yapıldıktan sonra İstanbul’dan Avrupa’ya biri gitmek isterse neye ihtiyaç duyacak? Köprülere. Çünkü artık önünde kanal var. Kanal yapıldıktan sonra köprülere ihtiyaç var. Bu sadece bir kanal projesi değil bu aynı zamanda köprüler projesidir. Kanal İstanbul bahane memleketimin toprakları Katarlılara şahane; memleketimin toprakları sermaye gruplarına şahane. İstanbul Kanal projesi, aslında bir hortumlama projesi. Emeği sömüren sermaye grubunun obur iştahını karşılayacak projenin adı Kanal İstanbul projesidir. Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik oranlarına ulaşıldığı bir dönemde, gençlerin 3’te birinin işsiz olduğu bir zamanda, 2 bin 324 liranın bir ailenin geçimine reva görüldüğü bir yılda Kanal İstanbul projesi bu ülkeye ihanet projesidir. Bu projeyi hayata geçirmek için çaba verenleri ne tarih ne de gelecek nesiller affedecek. İnsanca bir yaşam mücadelesi, rant mücadelesine karşı zafere ulaşacak. Zafer ekolojinin ekonomiye yenilmediği bir düzenin olacak” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

YENİ PARTİ GAZİEMİR’DEN SESLENDİ: “YENİ PARTİ’NİN GÜCÜ...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, İzmir’de partisinin kısa sürede 600 bin üyeye...

1 gün önce

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...

Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...

1 gün önce

AK Parti’de dikkat çeken atamalar! 4 ilde il başkanı...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle gerçekleştirilen...

1 gün önce

AK Parti İzmir’den 30 İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları...

AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı ‘’AK Parti’nin milletimizle iletişiminde...

8 gün önce

YENİ PARTİLİ ÖSEN’DEN RAKAMLARLA ‘BARINMA’ TABLOSU: ÇÖZÜM...

YENİ Partili Seda Kâya Ösen, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2026 yerleştirme...

9 gün önce

CHP'den İzmir İçin Turizm Atağı

CHP İzmir İl Başkanlığı, saha çalışmalarının yanı sıra kentteki farklı sektörlerin sorunlarına...

9 gün önce

Başkan Güç: Yeni Parti Aliağa’dan İzmir’e Ve Tüm Ülkeye...

YENİ Parti İzmir’de ilçe başkanlıklarının açılışlarına Aliağa’dan başladı.

9 gün önce

18 yıllık aile dostu Seyfi Beyaz ifadesinde geri adım...

Görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 53'ü tutuklu 414 sanıklı davanın yargılaması...

11 gün önce

AK Partili başkanın bastırdığı düğün davetiyesi olay oldu

AK Parti Aybastı İlçe Başkanı Kamil Yediyıldız, oğlunun düğün davetiyesine gelin ve damat...

11 gün önce

Cezaevindeki Görkem Duman'dan nişanlısı Sevcan Orhan'a...

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile nişanlısı türkücü Sevcan Orhan'ın mutluluğu, Duman'ın...

12 gün önce

KONAK'TA CHP VE DİĞER PARTİLERDEN AK PARTİ’YE 500 KİŞİLİK...

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, AK Parti'ye toplu katılım töreni gerçekleştirdi. CHP ve diğer...

13 gün önce

AK Parti İzmir’den vefat eden dava arkadaşları için mevlit

AK Parti İzmir, vefat eden teşkilat mensupları için Mevlid-i Şerif ve Dua Programı düzenledi.

18 gün önce