BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Sosyal medyadaki 'Cadı Avı'nı sordu

Sosyal medyadaki 'Cadı Avı'nı sordu

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, OHAL’in ilanından bu yana çıkarılan KHK’larla kamudan kaç kişinin ihraç edildiğini, göreve iade edilenlerin toplam sayısının kaç olduğunu sordu.

0Yorumlar
Sosyal medyadaki 'Cadı Avı'nı sordu

İhraç edilen kaç akademisyen bulunduğunun ve bunların kaçını “barış” akademisyenlerinin oluşturduğunun açıklanmasını isteyen Polat, “Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle ihraç edilenlerin toplam sayısı kaçtır? Sadece Cumhurbaşkanı’na hakaretten ihraç edilen kaç kişi bulunmaktadır?” diye sordu.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’in ardından çıkarılan KHK’larla kamudan toplam kaç kişinin ihraç edildiğinin açıklanmasını istedi. Bu dönemde göreve iade edilenlerin sayısının ise kaç olduğunu soran Polat, “OHAL’in ilanından bu yana kaç akademisyen ihraç edilmiştir? Bunların kaçını ‘barış akademisyenleri’ oluşturmaktadır? Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle ihraç edilenlerin toplam sayısı kaçtır? Sadece Cumhurbaşkanı’na hakaretten ihraç edilen kaç kişi bulunmaktadır?” sorularını yöneltti.

701 SAYILI KHK İLE 18.6 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

CHP’li Polat, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, OHAL kapsamında 8 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle 18 bin 632 kişinin kamudan ihraç edildiğini anımsattı. İhraç edilenlerin büyük bölümünü İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TSK’da çalışanların oluşturduğunu ifade eden Polat, “Son KHK ile aralarında ‘Barış akademisyenlerinin’ de bulunduğu 199 akademisyen ile üniversitelerden 52 idari personel de ihraç edilmiştir. Çıkarılan KHK’larla kamuda ihraç edilenlerin toplam sayısının 129 bini geçtiği ifade edilmektedir” dedi.

İKİ YILDA KHK’LARLA KAÇ KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ?

20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’in ardından çıkarılan KHK’larla kamudan toplam kaç kişinin ihraç edildiğini soran Polat, önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle OHAL’in ilanından bu yana göreve iade edilenlerin toplam sayısının kaç olduğunun açıklanmasını istedi. Polat, “Söz konusu dönemde hangi bakanlıklardan toplam kaç kişi ihraç edilmiş ve göreve iade edilmiştir? İhraç edilen kişiler hangi kurumlarda, hangi tarihlerde göreve başlamıştır?” diye sordu.

SOSYAL MEDYA NEDENİYLE İHRAÇ EDİLEN KAÇ KİŞİ VAR?

Polat, kamudan ihraç edilen kişilerin işe alımlarında referanslarının dikkate alınıp alınmadığının açıklanmasını isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Alındıysa bu kişilere kimler ve hangi kurumlar referans olmuştur? İhraç edilen bu kişilere referans olanlar halen görevlerinde midir? Bu kişilerle ilgili de bir işlem yapılması gündemde midir?

-Bu kadar fazla kişinin ihracını içeren söz konusu 701 sayılı KHK’nın seçim sonrasına bırakılmasının bir gerekçesi var mıdır?

-OHAL’in ilanından bu yana kaç akademisyen ihraç edilmiştir? Bunların kaçını “barış akademisyenleri” oluşturmaktadır?

-Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle ihraç edilenlerin toplam sayısı kaçtır? Sadece Cumhurbaşkanı’na hakaretten ihraç edilen kaç kişi bulunmaktadır?”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...

6 gün önce

Yeni Foça Yat Limanı için Bilal Saygılı'dan açıklama

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2023'te hizmete açılan Yeni Foça Yat Limanı'nın 330 yat...

6 gün önce

Gümrükçü: Muhtarlarımızla birlikte çözüm arıyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

6 gün önce

CHP Konak İlçe Başkanı Kazımoğlu'ndan birleşme kararına...

CHP Konak İlçe Başkanı Emrah Kazımoğlu, mahalle birleşmesi kararı öncesinde muhtarların...

10 gün önce

Karşıyaka’da 5 CHP’li meclis üyesi YENİ Parti’ye geçti

2024 yerel seçimlerinde CHP’den Karşıyaka Belediye Meclisi’ne seçilen 5 üye, partilerinden...

10 gün önce

Kongre öncesi Kocaoğlu sürprizi: Adaylık için harekete...

YENİ Parti İzmir İl Başkanlığı ön seçimine günler kala, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

10 gün önce

Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak

Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...

10 gün önce

Şeref Arpacı’dan Fon Krizi Tepkisi: “Hırsız İçeriden...

YENİ Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin fon krizinin...

11 gün önce

Eyyüp Kadir İnan duyurdu: AK Parti’den 1,6 Milyon TL’lik...

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Şaban Sevinç, Timur Soykan ve YENİ Parti Sözcüsü...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt:...

AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 'anket' tartışmaları üzerinden...

12 gün önce

Erdoğan’dan talimat: İzmir’le ilgili her sorunu bana...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemil Tugay’ın partilerine...

12 gün önce

Başkan Tugay'dan 'eşim beni boşar' ifadelerine dair...

Geçmişte yaptığı "Eşim beni boşar' dedi" açıklamasıyla çok konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye...

12 gün önce