Sürekli Esnaf Odalarını ziyaret etti
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kongreler sonrası göreve tekrar gelen İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin ile Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen’e ‘Hayırlı olsun’ ziyaretlerinde bulunarak, son gelişmeleri oda başkanları ile değerlendirdi.
Başkan Sürekli; yaptıkları tüm görüşmeleri Genel Merkeze rapor olarak ilettiklerini ve bunların mutlak suretle değerlendirildiğini belirterek; “Oda ziyaretlerimizde ve başkanlarımızla paylaşımlarımızda, bize duydukları güvenle karşılaşmış olmaktan mutluyuz. Bugüne kadar bu güvenin karşılığını verdik. Esnaf ve esnaf temsilcilerimiz, toplumun ve ekonominin atardamarı. Yaşananların ve alınan tedbirlerin ilk yankı bulduğu kesimler. Beklenti ve görüşleri bizim için kıymetli. Oda başkanlarımızın özellikle belediyelerin işyeri ruhsat bedelleri ve evrak yükü ile ilgili fahiş ve dengesiz uygulamalarına ilişkin sıkıntılar dile getirildi. Bu sorunun takipçisi olacağız.” diye konuştu.
Esnafı korumak yerel iktidarın da görevi
Önce, İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Girgin ve Yönetimini ziyaret ederek görüşlerini dinleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; dile getirilen belediyelerin uyguladığı iş yeri ruhsat bedelleri ve istenilen farklı evraklar sorununun önemli olduğunu belirterek şunları söyledi; “Şükrü Başkanımız; dile getirdiği bu sorunda sonuna kadar haklı. Belediyelerin birbirleri arasında uçurum barındıran işyeri ruhsatları için belirlediği metrekare ve harç bedelleri ve her ilçede farklı evrak uygulaması esnafımızı zorluyor. Aslında bu yeni bir sorun değil. Belediyelerin hem kendi içinde hem de aralarında esnafın yararına gözden geçirmesi gereken önemli bir mesele. Merkezi idare kadar yerel idarelerin de esnaf sanatkarları koruyucu, destekleyici tedbirler alması gerekir. Odamızın bu talebi haklı ve yerinde bir taleptir. Konunun takipçisi olacağız.”
‘Birlikten berekete’ yol alacağız…
Berberlerin ardından; İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen ile bir araya gelen Başkan Sürekli; Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın da tedirginlik yarattığının farkında olduklarını ancak; özellikle ekonomi açısından gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Sürekli; “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nebati de açıkladılar. Pandeminin tüm dünyayı olumsuz etkilediği son iki yılda ekonomik açıdan güçlü bir duruş ve gelişme kaydettik. Fiyat istikrarını olumsuz etkileyen döviz dalgalanmalarına müdahalemiz; vatandaşlarımız ve piyasalarda olumlu etki yarattı. Enflasyon ile mücadele adımlarımızın yansımalarını izlemek ve denetlemek üzere; “Enflasyonla Mücadele Timi” oluşturuldu. Enflasyonu kısa sürede düşürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca Bakanlığımızın alt yapısını tamamlamak üzere olduğu “Birlikten berekete” uygulaması ile kuralsız fiyat değişikliğine karşı üreticiden tüketiciye tüm kesimlerin iş birliği ile dijital bir platform hayata geçirilecek.”
“Kazanan Türkiye” şiarı
Ekonomik tedbirlerin, “Kazanan Türkiye” şiarıyla, tüm bileşenleri kapsayarak alındığına dikkat çeken Sürekli; esnaf sanatkarı dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik dalgalanmalara, pandemi şartlarına kurban etmemek için büyük mücadele verdiklerini; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da satır arasında ifade ettiği üzere gidişata ve yapılacak değerlendirmelere göre, çalışanların ücretlerinde ve esnaf desteklerinde yeni düzenlemeler yapılabileceğini kaydetti. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız vatandaştan, sivil toplum kuruluşlarından, iş dünyası temsilcilerinden gelen tüm görüş ve talepleri titizlikle değerlendiriyor. Bizler de sürekli alandayız ve herkesi itina ile dinliyor; rapora dönüştürerek Genel Merkezimizle paylaşıyoruz. Oda ziyaretlerimizde ve başkanlarımızla paylaşımlarımızda, bize duydukları güvenle karşılaşmış olmaktan mutluyuz. Bugüne kadar bu güvenin karşılığını verdik. Hiçbirinin yüzünü kara çıkarmadık. Yine çıkarmayacağız.” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi esnaf odalarını ağırlıyor
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Doğan...
Başkan Eşki: "Esnaf, ülkemizin omurgasıdır"
Pınarbaşı Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin seçimli genel kurulu, Bornova Belediyesi’nin ev...
Başkan Yıldız’dan Esnaf Odasına Ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...