Tarımda yönlendiren Türkiye olacak
Türkiye’yi tarımsal ürünlerde ithalatçı konumdan ihracatçı konuma taşıyacaklarını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, iktidarları döneminde yeni bir tarımsal üretim tarzı ve yeni bir kırsal kalkınma anlayışını hayata geçireceklerini söyledi. Çıray, “Dünyada kendi kendine yetebilen sayılı ülkelerden biri olan Türkiye tarımda ithalatçı konuma düştü. Çiftçi ve köylümüzü destekleyerek tarımda yönlendirilen değil yönlendiren ülke olacağız”dedi.
Seçim çalışmalarını Kemalpaşa ilçesinde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Dereköy Gökyaka Bal Festivali’ne katıldı. Daha önce de Tire, Ödemiş, Bayındır ve Bergama’da çiftçi ve köylülerle bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Çıray 1 Kasım’da kendilerine verilen desteğin arttırılmasını istedi.
ON YIL ÖNCE TÜRKİYE YEM İTHAL EDECEK DESELERDİ İNANIR MIYDINIZ?
Festival kapsamında kurdukları stantlarda yeni iş bağlantıları kurmaya çalışan çiftçiler, üretim maliyetlerinin artması nedeniyle tarımda kendilerine gelecek görmediklerini söylemesi üzerine Çıray, “Üretmeyen ülke çöker. Türkiye üretmiyor, ekonomi uzun süredir alarm veriyor. Ülkemizde tarım ve hayvancılığa önem verilmiyor. On yıl önce Türkiye yem ithal edecek deselerdi inanır mıydınız? Yerel üreticiye destek olunmuyor. AKP’nin uyguladığı yanlış politika yüzünden tarım ve hayvancılık ülkemizde bitme noktasına geldi. Türkiye kendi kendine yeten ülkeydi. Şimdi samanı, gübreyi, tohumu ithal ediyoruz. Avrupa ülkeleri vatandaşına üretimde destek oluyor, bunlar köstek oluyor. İktidarımız döneminde yeni bir tarımsal üretim tarzı ve yeni bir kırsal kalkınma anlayışını hayata geçireceğiz”dedi.
KIRSAL KALKINMA HAMLESİ BAŞLATACAĞIZ
Kırsal kalkınma hamlesini başlatacaklarını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, “Türkiye’yi tarımsal ürünlerde ithalatçı konumdan ihracatçı konuma taşıyacağız. Bunun için çiftçimizin başta gübre olmak üzere girdi maliyetlerini düşürmeliyiz. Mazot bu yüzden 1.80 lira olacak. Bu kadar girdi maliyetleri yüksekken çiftçimiz rekabet edemez. Tarımsal üretimle bağlantılı kırsal sanayiyi destekleyeceğiz. Orman köylerimizin kalkındırılması için “Bölgesel Entegre Kırsal Kalkınma ve Ormancılık Projeleri” uygulayacağız. Desteklenecek tarım ürünlerini ve her ürün için destek tutarını bir yıl önceden açıklayacağız. Tarım sektöründe kendi işinde çalışanların sosyal güvenlik primlerini 30 yaşına kadar Hazine’den karşılayacağız. Geçici tarım işçilerine sosyal güvence devlet tarafında sağlanacak. Taşeron işçilik tamamen kalkacak. Çiftçilerimizin kredi borçlarını ödenebilir koşulları sağlayacak şekilde yeniden yapılandıracağız. Aile işletmeleri ve küçük çiftçilerin ürünlerini doğrudan veya kooperatifleri ve diğer örgütleri aracılığıyla tüketicilere satmalarını sağlayacak düzenlemeler yapacağız. Tarımsal üretimin sürekliliğine, üreticilerin refahına ve çevrenin korunmasına öncelik vereceğiz. Kırsal alanlarda, eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel kamu hizmetlerinin kalitesini kentlerle aynı seviyeye ulaştıracağız”şeklinde konuştu.
ÇİFTÇİ ÜRETECEK TÜRKİYE DOYACAK
Çiftçiye, köylüye ve üreticiye verecekleri desteğin ülke ekonomisine verilen bir destek olacağına dikkat çeken Milletvekili Çıray, “Vereceğimiz desteklerle arazilerimiz değerlenecek. Üreten güçlü bir ülke olacağız. İstihdam ve zenginlik köyden kırsaldan başlayarak ülkemizi saracak. Üreten harcayacak, esnaf kazanacak, devlet vergisini alacak. Türkiye’ye huzur ve bereket gelecek. Ne zaman? 1 Kasım Genel Seçimlerinde CHP’nin iktidar olmasıyla”sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZTO yöneticisi açıkladı: Balık bu sezon ucuz olacak!
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet...
Alaşehir’i çoşturacak projede 1. Kısım tamamlandı Damla...
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı...
Üreticiye tam destek ve teknik danışmanlık seferberliği
Bornova Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla yerel üreticilere tohum, fide,...
POLİTİKA Haberleri
TümüYeni Parti Seferihisar’da ilçe binasını açtı: “Tek...
YENİ Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı yeni binasına düzenlenen törenle kavuştu.
CHP Gaziemir’den “Etik ve Şeffaflık Kurulu” hamlesi
CHP Gaziemir İlçe Örgütü, siyasette etik, şeffaflık ve hesap verebilirliği güçlendirmek amacıyla...
Kılıçdaroğlu’ndan Buca’da villa tepkisi: Arsayı siz sattınız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kaynaklar’da villa yapılaşmasından şikâyet eden...
AK Parti Menderes Danışma Meclisi’nde Toplandı
AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, genişletilmiş ilçe danışma meclisinde toplandı.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de ikinci günü! Ziyaretler...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir ziyaretinin ikinci gününde Kaynaklar'da köy halkıyla...
Aliağa’nın MHP’li Başkanı Serkan Acar’dan iddialı çıkış!...
Aliağa’da başarılı işlere imza atan Acar, “Geldiğimiz nokta İzmir’in çok üzerinde. Bunu yeterli...
Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de! İşte saat saat programı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir'e geliyor. Kılıçdaroğlu iki günlük İzmir...
ZAFER PARTİSİ KARABAĞLAR’DAN 30 AĞUSTOS’TA ESNAFA BAYRAK...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar’daki...
YENİ PARTİ GAZİEMİR’DEN SESLENDİ: “YENİ PARTİ’NİN GÜCÜ...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, İzmir’de partisinin kısa sürede 600 bin üyeye...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...
AK Parti’de dikkat çeken atamalar! 4 ilde il başkanı...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle gerçekleştirilen...
AK Parti İzmir’den 30 İlçe Tanıtım ve Medya Başkanları...
AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı ‘’AK Parti’nin milletimizle iletişiminde...