Temelli'den flaş açıklama
TBMM'de konuşan DEM Partili Sezai Temelli, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yapacağı konuşulan çağrıya ilişkin, "Çağrının tarihi netleşmedi. Ama kısa sürede bekliyoruz. İçeriği biz de açıklanınca öğreneceğiz ama tarihi nitelikte olacak" dedi. Temelli, Öcalan'ın siyasi özgürlüğe kavuşmasını da istediklerini söyledi.
DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.DEM Partili Temelli, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı İmralı sürecinde terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın silah bıraktırma çağrısına ilişkin konuştu.
ÇAĞRI NE ZAMAN?
Temelli, çağrının vaktinin kesin olmadığını fakat tarihi olacağını ifade etti.Temelli şöyle konuştu:"Çağrıyı bekliyoruz. En kısa zamanda böyle bir çağrı yapılacak. Tarihi henüz netleşmiş değil ama bunun en kısa zamanda açıklanacağını bekliyoruz. İçeriği ne mi olacak? İçeriği çağrı yapıldığında hep beraber vakıf olacağız ama tarihi olacak bir gerçeklik. Dolayısıyla dönüp baktığımızda Sayın Öcalan'ın çok çok uzun yıllardır verdiği mücadele aslında Kürt meselesinin demokratik, siyasi zemin de çözümüne dair bir mücadeledir.Dolayısıyla yine Kürt meselesinin bu çok boyutlu, çok kapsamlı bu meselenin demokratik çözümüne, siyasi zemin de çözümüne dair tarihi nitelikte bir açıklama olacaktır. Dolayısıyla da muhtevasının, içeriğinin bu yönde olacağı konusunda herkese fikir, beklentilerimiz de buydu.Beklentimiz, Sayın Öcalan'ın üzerindeki teçhizin kalktığı, kendisinin siyasi özgürlüklere kavuştuğu bir ortamda açıklama yapmasıdır. Tabii bu bizim beklentimiz. Ama bunun şeklinin ne olacağına karar verecek olan merci, tabii ki iktidardır. Dolayısıyla iktidar bununla ilgili açıklamayı kendileri yapacaktır diye düşünüyorum. Henüz bir tarih açıklanmadı. Bekliyoruz.
"NE OLMUŞTU?
Dün partisinin grup toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın ilerleyen günlerde "tarihi çağrıyı" yapacağını açıklamıştı.Bakırhan, "Öcalan önümüzdeki günlerde tarihi bir çağrı yapmaya hazırlanıyor. Kısa bir sürede bu tarihi çağrıyı da yapacak. Bu çağrıyı önemsiyoruz, destekliyoruz, arkasındayız. İktidarı da bu tarihi çağrıya uygun şekilde rolünü oynamaya çağrıyoruz. Sayın Bahçeli yürütmenin başı değil. Yürütmenin başındaki Erdoğan'a büyük adım düşüyor. Artık top Erdoğan'da" demişti.Bakırhan şöyle devam etmişti."Milyonlar artık demokratikleşme gelsin diye bekliyor, güven artırıcı adımların atılmasını bekliyoruz. Oyalanmak yerine tarihe cesur bir lider olarak geçin. Bizler eşit bir yaşamdan yanayız. Yönümüz ve istikametimiz barış ve demokrasi yoludur. Her şeye rağmen bu yolda cesaretle yürümeye devam edeceğiz."Grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan ve "tarihi çağrının" ne zaman geleceği sorusuna yanıt veren Bakırhan, "15 Şubat da olabilir, daha sonrası da olabilir" ifadesini kullanmıştı.
Cumhuriyet
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’dan susuzluğa doğa temelli çözümler
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Susuzluğa Çözümler Paneli”nde uzmanlar, iklim...
Karşıyaka Belediyesi KİHEP ile protokol yeniledi
Karşıyaka Belediyesi, kadınların sosyal hayata katılımını artırmak ve hak temelli eğitim...
Başkan Eşki: “Biz kaosu değil, veriyi yöneteceğiz”
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kısa bir süre önce hayata geçirdikleri Dijital İkiz Platformu...
POLİTİKA Haberleri
TümüDSP İzmir İl Başkanı Yaşar genel başkanlığa aday
DSP İzmir İl Başkanı Adem Yaşar, 6 Aralık kurultayı öncesinde genel başkanlığa adaylığını...
CHP İzmir’de eğitim seferberliği 10 ilçeye ulaştı
CHP İzmir İl Başkanlığının yönetici eğitimleri 10 ilçeye ulaştı. Çalışmaların kısa sürede 30...
Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na NATO PA’da yeni görev
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Abu Dabi’deki toplantıda NATO PA Akdeniz...
Başkan Güç: “Halkımız sorun çözmeyen sorun yaratan...
Dikili’de şoför esnafıyla bir araya gelen YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, artan...
Başkan Güç Dikili’de Çiftçilere Buluştu: “Tarımı...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Dikili Ziraat Odası’nı ziyaret ederek bölge...
CHP Gaziemir’den Belediye Yönetimine Sert Tepki: “Halkın...
Demirsoy, belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak demokratik temsil, siyasi etik ve...
MHP Manisa teşkilatından birlik ve beraberlik buluşması!...
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında...
AK Partili vekil Kırkpınar’dan mesaj: Türkiye’nin önü açık!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, Sanayi ve...
Milas Belediye Başkan Vekili Barbaros Gezgin oldu
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un tutuklanmasının ardından yapılan seçimde YENİ Partili...
Özgür Özel’den Emir Sarıgül’ün para iddiasına ilk yanıt
Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün babasının kendisine 350 bin dolar verdiği iddiasını reddederek atkı...
Mustafa Savaş: AK Parti’nin hizmet yolculuğu sürüyor
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 3 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yayımladığı mesajda 24...
MHP Manisa’dan Soma ve Kırkağaç çıkarması! Terörsüz...
MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş, MYK Üyesi Ali Uçak ve beraberindeki heyet, Soma ve...