Tuncay Özkan: ''Ben de çıplak aramaya maruz kaldım''
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, TBMM Genel Kurulu’nda Ergenekon kumpası sürecinde çıplak aramaya nasıl maruz kaldığını anlattı.
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Ergenekon kumpasından tutuklandığında askerlerin zoruyla çıplak aramaya maruz bırakıldığını anlattı. Tutuklanarak götürüldüğü Metris Cezaevinde çıplak aramaya şehit olduğunu söyleyen Özkan, “Yoktur demekle acılarımız yok olmaz arkadaşlar. Yoktur deyince olmaz. Vardır demeliyiz. Birbirimizin acıları üzerine hiçbir şey inşaa etmemliyiz” dedi.
Yaşadıklarını dile getirirken zor anlar yaşayan Tuncay Özkan’ın konuşmasının satır başları şöyle oldu:
Biraz da özel bir konu anlatarak başlayacağım. 23 Eylül 2008 günü evime gelen polisler tarafından Ergenekon örgütüne üye olduğum iddiasıyla gözaltına alındım . Sorgulamam 5 gün sürdü. Savcılıkta sürekli sormam üzerine, nedir benim Ergenekon delilim demem üzerine evinizde Atatürk Nutku var, Bursa nutuğu var. Evde bulunması delildir dediler. Bunu tutanağa geçirin dedim geçirdiler.
Tutuklanmak üzere sevk edildim. Aşağıda bu savı dile getirdim. Yok dedi yargıç. Siz Ergenekon terör örgütünün medya kolunu yöneten kişisiniz dedi. Delil var mı dedim. Şema var dedi. Şimdi içeride yatıyor kendisi. Şemada nasıl yer alıyorum dedim. Başta yer alıyorsunuz dedi. Göremezsiniz. Gizlilik kararı var dedi. Ben yargıcım benim görmem yeterli dedi. Şema ısrarlı sorularım üzerine 5 yıl 2 ay sonra açıldı. Benim adımdan başka herkesin adı vardı.
Ben Beşiktaş Adliyesi’nden tutuklandığım açıklandıktan sonra cezaevine götürüldüm. Metris cezaevine götürüldüğümde beni bir odaya koymak istediler. Niçin beni bu odaya koyuyorsunuz diye sorduğumda arama yapacağız dediler. Çıplak arama ile orada tanıştım. Yoktur demekle acılarımız yok olmaz arkadaşlar. Yoktur deyince olmaz. Vardır demeliyiz. Birbirimizin acıları üzerine hiçbir şey inşaa etmemliyiz.
Askerlerin zoruyla bu aramaya maruz kaldım. Bu acı bir şeydir. Biz çok acı gördük. Sizler, bizler… Kavga mertçe olsun başım üstüne, her şey razı, her şey kabul. Gelin böyle namertlikleri gelin çıkartalım bu kitaplardan. Yönetmeliklerden çıkartalım. Gelin birbirimize saygımızı şahika yapalım. Sizden rica ediyorum.
Biz yaşadık. Bizim çocuklarımız, sizin çocuklarınız yaşamasın. Allah göstermesin. Yoktur diyerek bunu kapatamayız.
Benim yattığım yerde Fetullahçı yatıyor. Benim yattığım yerde Fetullahçı yatıyor. Bana her türlü iftirayı eden. O hücrede insan yatmaz arkadaşlar. Ben Fetullahçıyı savunmuyorum. Mücadele 80’li yıllardan beri mücadele ediyorum.
Benim yattığım yerde haftada üç gün kanalizasyonun bastığı bunun taşla ayarlandığı ve o pisliğe uyandığınız, küflerini temizlediğiniz, duvarlarında küflerin çiçek açtığı, küfün çiçeğini gördüğünüz bir yere çıplak aramayla sokulup çıplak arama yoktur diye duyduğumda topluma karşı sizlere karşı duyduğum saygının işareti olarak sizlere diyorum ki arkadaşlar. Gelin bu acılara son verelim.
Bu acılara son vermezsek bu acılar bizi yok edecek.
Bu var bunun önüne geçelim Allah korusun çocuklarımızın felaketi olur.
HABER 3
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Instagram'da Çıplak Fotoğraf Montajına Hapis: Yargıtay...
Instagram üzerinden bir kişinin fotoğraflarını montajlayarak paylaşan sanığa verilen hapis...
Özgür Özel'den 'dokunulmazlık' açıklaması: 'Bir ben...
CHP lideri Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı açıklamada "Bir ben kaldım, beni...
Başkan Mutlu: Geri adım atmıyorum, mücadeleye devam edeceğim
Konak Belediye Meclisi’nin mayıs ayı birinci birleşiminde konuşan Başkan Mutlu, “Nasıl...
POLİTİKA Haberleri
TümüCHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...
CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...
Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"
Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...
DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...
Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...
Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...
Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...
Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı
Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...
Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...
Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...
Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...
MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...