Tuncay Özkan: ''Ben de çıplak aramaya maruz kaldım''
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, TBMM Genel Kurulu’nda Ergenekon kumpası sürecinde çıplak aramaya nasıl maruz kaldığını anlattı.
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Ergenekon kumpasından tutuklandığında askerlerin zoruyla çıplak aramaya maruz bırakıldığını anlattı. Tutuklanarak götürüldüğü Metris Cezaevinde çıplak aramaya şehit olduğunu söyleyen Özkan, “Yoktur demekle acılarımız yok olmaz arkadaşlar. Yoktur deyince olmaz. Vardır demeliyiz. Birbirimizin acıları üzerine hiçbir şey inşaa etmemliyiz” dedi.
Yaşadıklarını dile getirirken zor anlar yaşayan Tuncay Özkan’ın konuşmasının satır başları şöyle oldu:
Biraz da özel bir konu anlatarak başlayacağım. 23 Eylül 2008 günü evime gelen polisler tarafından Ergenekon örgütüne üye olduğum iddiasıyla gözaltına alındım . Sorgulamam 5 gün sürdü. Savcılıkta sürekli sormam üzerine, nedir benim Ergenekon delilim demem üzerine evinizde Atatürk Nutku var, Bursa nutuğu var. Evde bulunması delildir dediler. Bunu tutanağa geçirin dedim geçirdiler.
Tutuklanmak üzere sevk edildim. Aşağıda bu savı dile getirdim. Yok dedi yargıç. Siz Ergenekon terör örgütünün medya kolunu yöneten kişisiniz dedi. Delil var mı dedim. Şema var dedi. Şimdi içeride yatıyor kendisi. Şemada nasıl yer alıyorum dedim. Başta yer alıyorsunuz dedi. Göremezsiniz. Gizlilik kararı var dedi. Ben yargıcım benim görmem yeterli dedi. Şema ısrarlı sorularım üzerine 5 yıl 2 ay sonra açıldı. Benim adımdan başka herkesin adı vardı.
Ben Beşiktaş Adliyesi’nden tutuklandığım açıklandıktan sonra cezaevine götürüldüm. Metris cezaevine götürüldüğümde beni bir odaya koymak istediler. Niçin beni bu odaya koyuyorsunuz diye sorduğumda arama yapacağız dediler. Çıplak arama ile orada tanıştım. Yoktur demekle acılarımız yok olmaz arkadaşlar. Yoktur deyince olmaz. Vardır demeliyiz. Birbirimizin acıları üzerine hiçbir şey inşaa etmemliyiz.
Askerlerin zoruyla bu aramaya maruz kaldım. Bu acı bir şeydir. Biz çok acı gördük. Sizler, bizler… Kavga mertçe olsun başım üstüne, her şey razı, her şey kabul. Gelin böyle namertlikleri gelin çıkartalım bu kitaplardan. Yönetmeliklerden çıkartalım. Gelin birbirimize saygımızı şahika yapalım. Sizden rica ediyorum.
Biz yaşadık. Bizim çocuklarımız, sizin çocuklarınız yaşamasın. Allah göstermesin. Yoktur diyerek bunu kapatamayız.
Benim yattığım yerde Fetullahçı yatıyor. Benim yattığım yerde Fetullahçı yatıyor. Bana her türlü iftirayı eden. O hücrede insan yatmaz arkadaşlar. Ben Fetullahçıyı savunmuyorum. Mücadele 80’li yıllardan beri mücadele ediyorum.
Benim yattığım yerde haftada üç gün kanalizasyonun bastığı bunun taşla ayarlandığı ve o pisliğe uyandığınız, küflerini temizlediğiniz, duvarlarında küflerin çiçek açtığı, küfün çiçeğini gördüğünüz bir yere çıplak aramayla sokulup çıplak arama yoktur diye duyduğumda topluma karşı sizlere karşı duyduğum saygının işareti olarak sizlere diyorum ki arkadaşlar. Gelin bu acılara son verelim.
Bu acılara son vermezsek bu acılar bizi yok edecek.
Bu var bunun önüne geçelim Allah korusun çocuklarımızın felaketi olur.
HABER 3
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İmamoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Medya AŞ. Genel Müdürü Fatoş Pınar Türker'in 'çıplak arama'...
Başkan Mutlu: Geri adım atmıyorum, mücadeleye devam edeceğim
Konak Belediye Meclisi’nin mayıs ayı birinci birleşiminde konuşan Başkan Mutlu, “Nasıl...
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında 'tutukluluk'...
Gülistan Doku soruşturması şüphelisi eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in tutukluluğuna yönelik...
POLİTİKA Haberleri
TümüSevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...
CHP MYK'dan Karar Çıktı: Antalya ve Kayseri İl Başkanları...
CHP'de Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı görevden alındı
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne Cezaevi’nde tutuklu...