BIST 100 12.888,33 %2,74 Altın 6.697,66 ₺/gr %0,49 Bitcoin $84.057 %0,30 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,68 ₺ %0,07 Sterlin 64,74 ₺ %0,08 Gümüş 99,91 ₺/gr %1,30 Ethereum $2.668,38 %0,04 İsviçre Frangı 58,99 ₺ %0,34 Kanada Doları 34,56 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,27 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,75 Çin Yuanı 7,27 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Tuzağa düşmeyeceğiz

Tuzağa düşmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “15 Temmuz’da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi alırsınız” sözlerine, “Beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor. Özel bir çatışma alanı yaratmak istiyor, biz o tuzağa düşmüyoruz. Gereğini, sandıkta yapacağız” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, CHP muhabirleriyle buluştu.

0Yorumlar
Tuzağa düşmeyeceğiz

Açıklamaları özetle şöyle: 

Sarp Sağkal ve Kemal Kılıçdaroğlu.

- Yetkinler atanacak: Sayın Erdoğan’ı yolcu ettiğimizde yerine gelecek cumhurbaşkanı 1 numaralı kararnamenin gereğini de yapmak zorunda. Devletin üst kademesindeki tüm bürokratlar istifa etmiş sayılıyor. “İktidar olduktan sonra buraya kim atansın, oturup düşünelim” diye bir şey yok. Bugünden her şeyin planını yapıyoruz. Süratli bir şekilde bu atamalar yapılacak. En yetkin insanları atayacağız. İlk bir hafta içinde güveni sağlayacağız.

- Gereğini sandıkta yapacağız: (Erdoğan’ın “sokağa dökülme” çıkışına yorumu) Gülümseyerek yorumladım. Tam tersine, arkadaşlara taşkınlık yapmayacaksınız, sokaklara çıkmayacaksınız, büyük bir sabırla sandığı bekleyeceksiniz diyoruz. Beyefendi hayal âleminde yaşadığı için sanki biz sokağa çıkın talimatı verdik diyor. Bunun basın danışmanları yok mu? Eleştiriyi hazmedemiyor. Hayal dünyasının dışına çıkması lazım. Sandık gelince gideceksiniz oyunuzu kullanacaksınız, demokratik yollarla bir otoriter rejimi değiştireceksiniz. Biz bunu her yerde söylüyoruz. Ama beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor anlaşılan. Çıkmayacağız. Zorlayacak baskı kuracak, gereğini sandıkta yapacağız. Özel bir çatışma alanı yaratmak istiyorlar, o tuzağa düşmüyoruz.

- Zamları geri mi alacaklar?: (Erdoğan’ın “Enflasyonun köpüğünü alacağız” sözü) Bu kadar zamdan sonra geri mi alacak? Hiç sanmıyorum. Politik bir söylem. Erdoğan ekonomiyi de Türkiye’yi de yönetemiyor. Yönetme bilgisi, birikimi yok.

- MEB ziyareti: Milli Eğitim Bakanlığı’na gitmeden randevu istedim, gelmedi. Haksızlığa uğrayan öğrencilerle basın toplantısı yaptık. Yaklaşık 15 saat sonra ben oraya gittim. Hatta buradan “mavi tik” espirisi çıktı. Özel kalemim cep telefonuna mesaj yazmış ama Sayın Bakan telefona bakmadığı için mavi tik olmamış. Bakana ulaşamıyoruz. Haksızlığa uğramış bir kişinin gerekçelerini öğrenmek istiyorum. Oraya kilit de vurulmuş. Benim tweeti’mden sonra Ankara İl Başkanlığı, bakanlığın önünde örgütü toplamak istedi. Ben hemen aradım, “Sakın hiçbir arkadaşımız gelmesin, ben ve kadın milletvekillerimiz gidecek” dedim. Öyle sokağa çıkacağız, asacağız, keseceğiz yok. Ama onların haklarını arayacağız. 

- Korumalarım o kadar güçlü mü?: (MEB’e kilidi korumaları astırdı iddiası) Benim korumalar o kadar güçlü mü? Demek sözleri dinleniyor. Korumaları gönderelim Merkez Bankası’na faizi indirsinler o zaman. 

- İBB’ye ‘teftiş’: Soruşturma açılacaksa Adalet Bakanı hakkında açılmalı. Ekrem Bey’i suçlamalarının nedeni ekonomide yaşanan kaosun unutturulması. İstanbul AK Parti’nin yandaşlarını yemlediği bir havuzdu, bir rantı vardı. Kendi medyası için destek veriyordu. Polis baskını gelirse ne yapacaksınız hazırlığı yapıyoruz. Müfettişler belge istediğinde örneğini alacaksınız. Belgeyi yok edebilirler.

- 13 milyarlık yolsuzluk: İçişleri Bakanlığı 34 yolsuzluk dosyasına el koydu. Ne oldu bunlar? Tam bir yağma Hasan’ın böreği süreci oluşmuş. İstanbul Büyükşehir’de 13 milyar 202 milyon Türk Lirası el konulan dosyalardaki toplam kamu zararı.

- Bahçeli’ye yanıt gerekmiyor: (Bahçeli’nin “İmamoğlu görevden alınsın” çıkışı) Bahçeli’nin yeni fonksiyonu AK Parti’nin sözcülüğünü yapmak. Erdoğan’a yanıt verince sözcüye ayrıca yanıt vermeye gerek yok.

- Faiz sebep, enflasyon sonuç: İflas eden bir teori. Tüketici kredisi alacaksınız, hangi bankadan faiz düştü? Devletin beş yıllık borçlanma kâğıtlarına bakın. En büyük kazığı yiyen de Hazine’nin kendisi. Yüzde 17 faiz yerine yüzde 25 üzerinden ödeyecekler. Hani faiz düşmüştü. (Erdoğan’ın “nas” gibi söylemler kullanması) Dini söylemlerle vaziyeti kurtarmak istiyor. Faiz arttı nas ne oldu?

- 20 Aralık gecesi: Doların 18 liraya çıkması, sonra 12’ye inmesi cumhuriyet tarihinin en büyük vurgununa yol açtı. Bunun kime yarar sağladığını bilmemiz gerekiyor. Araştırma önergesi verdik. AK Parti bunu MHP ile reddetti. Yani “Biz yolsuzluğa göz yumduk. Bu ülkenin insanlarına kazık attık ve bunu bilerek yaptık” diyorlar. Hem 128 milyar doların hem de 20 Aralık gecesinin bütün ayrıntıları gün gelecek kamuoyuna açıklanacak. 

Cumhuriyet



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

CHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...

4 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

9 saat önce

Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

9 saat önce

DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...

1 gün önce

Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...

1 gün önce

Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...

1 gün önce

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

2 gün önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

2 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

7 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

10 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

10 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

10 gün önce