BIST 100 12.952,20 %2,26 Altın 6.727,95 ₺/gr %0,04 Bitcoin $83.554 %2,22 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,70 ₺ %0,12 Sterlin 64,80 ₺ %0,21 Gümüş 100,10 ₺/gr %1,11 Ethereum $2.646,56 %2,69 İsviçre Frangı 59,05 ₺ %0,23 Kanada Doları 34,60 ₺ %0,09 Avustralya Doları 34,35 ₺ %0,09 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,66 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Yeniden Refah Partisi'nin büyükşehir adayları belli oluyor

Yeniden Refah Partisi'nin büyükşehir adayları belli oluyor

Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin aday açıklamaları hızlandı. Son olarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarını çıkaracağını duyuran Yeniden Refah Partisi, bugün seçim beyannamesini açıkladı.

0Yorumlar
Yeniden Refah Partisi'nin büyükşehir adayları belli oluyor

Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Altınöz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Suat Kılıçİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cemal Arıkan olarak açıklandı.  

"RANT BELEDİYECİLİĞİ DEMEK İSRAFA BULAŞMIŞ BELEDİYECİLİK DEMEKTİR"

Kürsüden, milli görüş hareketinin en zor günlerde halkın yanında olduğu görüşünü ileri süren Erbakan, "Milli görüş sadece bir siyasi hareket değildir: ahlak, merhamet, liyakat, feraset demektir" diye konuştu.

Erbakan açıklamalarından sık sık rant belediyeciliğini eleştirirken, "Rant belediyeciliği demek israfa bulaşmış belediyecilik demektir" dedi.

HEDEFLERİNDE LGBT VAR

Erbakan, belediyeleri konserleri ve festivalleri desteklemekle suçlarken, şu ifadeleri kullandı:

"Heykelci belediyecilik demek iş değil laf üretmek demektir Festivallere, kutlamalara, konserlere milyonlarca lira akıtmak demektir. Belediyenin imkanlarıyla LGBT etkinliklerine destek olmak ve nesillerin ifsadına vesile olmak demektir. İbadethanelerimizin yanı başında düzenlenen içkinin su gibi aktığı konserlere milyonlarca lira aktarmaktır."

Açıklamalarında 2028’de iktidar vurgusu yapan Erbakan, "31 Mart'ta elde edeceğimiz başarı 2028'de Yeniden Refah'a iktidar yolunu açacak ve milletimizin ve İslam aleminin kurtuluşuna vesile olacaktır inşallah" diye konuştu.

İktidara ekonomi alanında eleştirilerde bulunan Erbakan, "Çocuklarımızın anne babaları, ekonomik yükün altında eziliyor, beslenme çantasına temel gıdaları bile sağlamakta zorlanıyor. Çocuklarımız bu nedenle öğün atlamak zorunda kalıyor. Devlet okullarındaki çocuklarımıza ücretsiz yemek desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erbakan'ın yerel seçim vaatlerinden bazıları şöyle:

“Devlet okullarındaki çocuklarımıza ücretsiz yemek desteği vereceğiz. Çocuk spor okullarıyla spora teşvik edeceğiz. Dilendirilen çocukları şefkatli ellere teslim edeceğiz. Mahallelerde gençlik konseyleri kuracağız. Gençlerimize sinema tiyatroya gidebilmeleri için Genç Refah Kart vereceğiz. Kadınlarımız bizlere cenabı Allah'ın emanetidir ve bu emanete en güzel şekilde sahip çıkacağız. Kadınlarımıza sıcak yuva merkezleri kuracağız.

Özellikle büyükşehirlerde çalışan kadınlarımızın en önemli sorunlarından biri işe giderken çocuklarını bırakacak yer bulamamak. Bu nedenle 'refah çocuk kreşlerini' bütün mahallelerimize kuracağız. Araba kullanmakta ustalaşmak isteyen gençlerimize ileri sürüş pistleri açacağız. Gençlerimiz bu merkezlerde son günlerde gençler arasında yaygınlaşan 'drift atma' heyecanını kimsenin hayatını riske atmadan tatmin edecekler."

NE OLMUŞTU?

AKP ile Yeniden Refah Partisi heyetlerinin, iki partinin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde iş birliği yapmalarına yönelik müzakereler kapsamında yaptığı görüşmelerden uzlaşma çıkmamıştı.

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde yerel seçimlere yönelik ittifak kararını açıklamıştı.

"Milletimiz ve teşkilatımız ittifak istemiyor" diyen Erbakan, "İttifak yapmıyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarımızla seçime gireceğiz" demişti.

ESKİ ORTAKLAR İPLERİ KOPARDI, 14 MAYIS İTTİFAKI BİTTİ

Yeniden Refah, Efkan Ala ve Ali İhsan Yavuz ziyaretinden sonra karar sürecine girmişti. Fatih Erbakan, partisinin kararını 3 Şubat'ta açıklamış, 3 büyükşehirde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini duyurmuştu.

Erbakan, AKP ile ittifak yapmamalarını beş maddede açıklamıştı. Buna göre, partinin ağırlığı ittifak istemedi ve görüşmelerde AKP adil bir teklifle gelmedi. Erbakan ve Yeniden Refah’a göre bu seçimler beka seçimi değil, ayrıca muhalefetin aldığı pozisyon da ittifakı gerektirmiyor.

Erbakan şöyle demişti:

“Biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz. 14 Mayıs'taki karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus olarak görülmüyor.”

Cumhuriyet



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

CHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...

42 dakika önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

5 saat önce

Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

5 saat önce

DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...

21 saat önce

Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...

21 saat önce

Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...

21 saat önce

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

2 gün önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

2 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

7 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

10 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

10 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

10 gün önce