Yıldırım'dan Bornova mitingi
Bornova mitinginde konuşan Yıldırım, “Sayın Kılıçdaroğlu 7 seçimi kaybeden ben değilim. Aynaya bak aynaya. Partilerin olduğu, seçimle gelinip seçimle gidilen yerde, patronun millet olduğu yerde tek adam olur mu? Tek adam ama milletin adamı milletin” dedi.
Gündoğdu Meydanı’ndaki büyük mitingin ardından kentte kalan Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de temaslarını sürdürüyor.
Haftanın ilk günü FOX TV yayınının ardından Polis Haftası nedeniyle İzmir Emniyeti’ni ziyaret eden ve Aydın’da İstasyon Meydanı’ndaki miting sonrası tekrar İzmir’e dönen günü esnaf buluşmasıyla açtı.
Başbakan Yıldırım ardından Gaziemir’de ve Buca’da düzenlenen mini mitinglerde halka seslendi. Akşam saatlerinde İstanbul’da Erzincanlılar Buluşması’na katılan Başbakan bu sabah yeniden kente gelerek sahaya indi.
Başbakan Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen sivil toplum buluşmasına katıldı.
Yıldırım burada açıklamada “Hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den denize dökmüş gibi sevineceğiz gibi laflar bize yakışmaz. Bunu söylediler. Daha da ileri gittiler. Evet çıkarsa denize dökeceğiz dediler. Evet çıkarsa biz onları çağıracağız yanaklarından öpeceğiz. Bize nefret yakışmaz” dedi.
Başbakan STK’larla buluşmanın ardından Bornova’ya geçti. AK Parti İzmir İl Başkanlığınca Bornova ilçesinde düzenlenen mitinge katılmak üzere parti otobüsüyle hareket eden Yıldırım, Kamil Tunca Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, daha sonra Evlad-ı Fatihanlar Derneğinin açılışını da gerçekleştirdi.
ŞU DÜŞMANLIĞA BAK!
Bornova Meydanı dolduran kalabalığa seslenen Yıldırım, “İzmir bu günlerde kirli ağızlarda dolaşıyor. Çıkmış birileri evet oyu verirseniz düşmanı nasıl imzir2de deniz döktükse sizi de dökeceğiz diyor. Sen İzmir’i bilmezsin. İzmir demokrasiye, istiklale aşık bir ildir. Bornova, İzmir bu kendini bilmezlere Pazar günü cevap vermeye hazır mısın? İşte Bornova işte İzmir gel bakalım nasıl denize döküyorsun. Geçtiğimiz Pazar günü İzmir’de destan yazdınız. Gündoğdu Meydanı’nı hınca hınç doldurdunuz. Ana muhalefet partisinin eski genel başkanı da diyor ki hayır çıkarsa düşmanı denizden dökmüş gibi sevineceğiz diyor. Şu düşmanlığa bak. Sen kimi denize dökeceksin? Sen bu milleti tanımamışsın. Bu millet bunun cevabını sandıkta verir. İzmir bunun cevabını sandıkta verir” dedi.

‘EVET’ VEREN DE GÖNLÜMÜZÜN SULTANI HAYIR VEREN DE BAŞIMIZIN TACIDIR
“Evet veren de gönlümüzün sultanıdır, hayır veren de başımızın tacıdır” diyen Başbakan, “Biz evet verenleri baş tacı yapıp hayır verenleri hain ilan etmiyoruz. Biz PKK haindir diyoruz. FETÖ haindir diyoruz. Bazı Avrupa ülkeleri hayır diyen PKK ve FETÖ’yle kol kola girmiş kampanya yapıyorlar. Bizim itirazımız bunadır. PKK’nın FETÖ’nün dost gibi görünüp kol kola girip hayır dediği yerde benim milletim evet der. İster CHP’ye gönül versin ister AK Parti’ye oy versin ister ülkücü olsun bu bayrağa sahip çıkan herkes Pazar günü bu ülkenin geleceğini oylayacak. Terör örgütlerine, onların yandaşlarına Pazar günü cevap vermeye hazır mısınız? 16 Nisan’da İzmir’in sesi olacak mısınız? Diriliş için yükseliş için ilk ateşi yakacak mısın Bornova? Bu ileri geri konuşanlar İzmir’i bilmiyorlar. Bilmezler. Düşmana dünyayı dar eden İzmir’i bu kirli ve nefret dolu sözlerle maalesef tehdit etmeye kalkıyorlar. İzmir’e tehdit söker mi? İzmir bunun cevabını verir mi?” açıklamasını yaptı.

TEK ADAM AMA MİLLETİN ADAMI MİLLETİN!
‘Hayır’ cephesini ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Yıldırım, “PKK, Kandil, Pensilvanya’daki terörist başı adeta zehir kin ve nefret kusuyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki ‘15 Temmuz tiyatrodur, kontrollü bir darbedir…’ Bu ne demektir? Bu ağız Pensilvanya’nın ağzıdır. Onların diliyle konuşmayı bırak. 249 şehidimizin ruhunu incitiyorsun, gazilerimizi üzüyorsun kardeşim. Sen 15 Temmuz’da belediye başkanının evinde otururken İzmir sokaktaydı. İzmir bayrağını aldı eline indi meydana ve bu alçaklara gününü gösterdi. Sen İzmir’le dalga mı geçiyorsun? Asker kılığına girmiş FETÖ alçaklarına en güzel cevabı gençler verdi. Bu bayrağı indirmediniz, bu ezanı dindirmediniz. Milleti korkularla hayır vermeye zorlayamazsınız. Tek adam masalınızı, rejim değişecek yalanınızı millet yemiyor. Rejimin adı cumhuriyettir. Cumhuriyet 1923’te kurulmuş ve daima bu milletin elinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Tek adamlığa gelince… Sayın Kılıçdaroğlu 7 seçimi kaybeden ben değilim. Aynaya bak aynaya. Partilerin olduğu, seçimle gelinip seçimle gidilen yerde, patronun millet olduğu yerde tek adam olur mu? Tek adam ama milletin adamı milletin” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Binali Yıldırım fıkra sessizliğini bozdu: Rahmi Koç'un ne...
Eski Başbakan Binali Yıldırım, Rahmi Koç'un Kürt kadınları hakkında tepki çeken fıkrasına güldüğü...
CHP'den Amasya Mitingi kararı
CHP Lideri Özgür Özel'in başkanlığında olağanüstü toplanan MYK'dan miting kararı geldi. CHP, bu...
Binali Yıldırım'dan emekli maaşı açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, emekli maaşları hakkında açıklamalarda bulundu....
POLİTİKA Haberleri
TümüKONAK'TA CHP VE DİĞER PARTİLERDEN AK PARTİ’YE 500 KİŞİLİK...
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, AK Parti'ye toplu katılım töreni gerçekleştirdi. CHP ve diğer...
AK Parti İzmir’den vefat eden dava arkadaşları için mevlit
AK Parti İzmir, vefat eden teşkilat mensupları için Mevlid-i Şerif ve Dua Programı düzenledi.
Sevda Erdan Kılıç, Cimer Başvuruları Üzerinden İktidara...
“Bu insanları bu noktaya bu iktidar getirdi; 25 yıldır sorunları görmezden geliyor, yoksulluğu...
Yeni Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel: “Çocuk...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çocuk Koruma Kanunu'nun ikinci bölümü üzerine yaptığı...
Özel, Silivri'de konuştu
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
'Savunma hakkı engellenir durumda'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin...
Özgür Özel İzmir'de halka seslendi: Yeni iktidar...
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel kentte Küçük Menderes turuna çıktı. Özgür Özel gittiği...
Özgür Özel: Başkan Tugay'ın düşüncesine saygılıyım
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'de yoğun bir mesai harcadı. Şehrin farklı...
Özgür Özel'den açıklamalar: İktidara giden bir yol açacağız
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel Beydağ'da açıklamalarda bulundu.
‘Seçmen zorunluluğu anlar’
CHP’de seçilmiş yönetimi destekleyen il başkanları, yeni parti talebinin daha çok gençlerde...
Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay'...
Mutlak butlan' yönetiminin sözcüsü Müslim Sarı, MYK ve PM toplantılarının ardından açıklamalarda...