BIST 100 12.888,33 %2,74 Altın 6.697,66 ₺/gr %0,49 Bitcoin $84.057 %0,30 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,68 ₺ %0,07 Sterlin 64,74 ₺ %0,08 Gümüş 99,91 ₺/gr %1,30 Ethereum $2.668,38 %0,04 İsviçre Frangı 58,99 ₺ %0,34 Kanada Doları 34,56 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,27 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,75 Çin Yuanı 7,27 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa POLİTİKA Yücel'den Ayasofya'da Atatürk'e hakarete suç duyurusu

Yücel'den Ayasofya'da Atatürk'e hakarete suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ayasofya Camii’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde ve televizyonlardan canlı yayınlanan bir program sırasında, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imamı Mustafa Demirkan’ın Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

0Yorumlar
Yücel'den Ayasofya'da Atatürk'e hakarete suç duyurusu

 

28 Mayıs Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen Örgün Eğitimde Hafızlık programı kapsamındaki törende vaaz veren eski imam Mustafa Demirkan’ın Atatürk dönemini kast ederek söylediği “Yarabbi onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir” sözleri büyük tepki çekmişti.  Hakaret içeren bu sözlerin sahibi eski imam hakkında, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel suç duyurusunda bulundu. Yücel, suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi.

Görevi dini eğitim ve bilgiler vermek, Müslümanlığın emrettiği hoşgörü ve kardeşliği anlatarak topluma birlik beraberlik mesajların yaymak olan bir din görevlisinin, Türkiye’nin ortak değeri olan, bugünkü vatan topraklarımızı ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ağza alınmayacak ve iftira niteliğindeki sözlerle saldırması kabul edilemez. Son dönemde ne Müslümanlıkla, ne din adamlığıyla bağdaşmayacak şekilde bu milletin kırmızıçizgisi olan, kurtarıcımız ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e özellikle kutsal ibadethanelerimiz olan camilerimizde verilen vaazlarda yapılan saldırılar dikkat çekici bir şekilde artmaya başladı. Milletin ibadet için, huzur bulmak için geldiği camilerimizden toplumun ortak değerlerine, özellikle de Atatürk’e karşı yapılan saldırılar, camilerimizin kutsal ruhuna, varoluş amacına ve ülkedeki birlik ve beraberliğimize de yapılmaktadır. Bunların hiç birini ne dinlememiz ne de kabul etmemiz söz konusu dahi olamaz. Bu saldırıların, kraldan çok kralcılığa soyunan, din adamlığı yerine Atatürk üzerinden ayrımcılık ve bölücülük yaparak, Atamıza hakaret ederek aferin alacağını zanneden yobaz, cahil ve tehlikeli kişiler tarafından yapıldığının farkındayız. Onların farkında olmadığı şeyse her saldırıları sonrası bu milletin Atatürk ve onun emanetleri etrafında daha sıkı bağlarla birbirine bağlandığıdır. Bizler elbette bir avuç cahilin, ilkeleri, cumhuriyeti ve sevgisi sonsuza kadar yaşatılacak Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatmasına, kutsalımız olan camilerimizi bölen, ayrıştıran ve hakaret içeren dilleriyle kirletmelerine izin vermeyeceğiz.  Ancak mevcut iktidarında bu tehlikeli söylemlere, camilere siyaset sokulmasına, bu cahillerin toplumun en kıymetli değerlerine saldırmasına gerekli cevabı vermesi ve bu isimlerin dinimizi kullanarak milli birliğimize saldırmalarını gerekli yaptırımlarla engel olması gerekmektedir. Birkaç kınamayla bu konuyu geçiştirerek günü kurtarmaya çalışmak ve kapatmak bu suça ortak olmaktır.

ATATÜRK ÜZERİNDEN HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK ETMİŞTİR

Deniz Yücel’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde “Şüpheli, Ayasofya’nın 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Bakanlar Kurulu’nun imzasıyla müzeye dönüştürüldüğüne işaret ederek; “Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir...” demek suretiyle ilgili kararı alanları ‘Zalim ve kâfir’ olarak nitelemiştir.  Şüpheli, Cuma vaazında sarf ettiği sözlerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun izinden gidenleri din düşmanı olarak göstermeye çalışmış ve Atatürk üzerinden halkın bir kesimini diğer kesimine karşı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. “ ifadeleri yer alırken, vaazda Atatürk’e hakaret eden eski imam hakkında, cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmasını talep etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

POLİTİKA Haberleri

Tümü

CHP İzmir’den DEVA Partisi’ne Ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü ve il yönetimi, DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret...

12 saat önce

CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...

17 saat önce

Başkan Çağatay Güç: "CHP'nin oyları yüzde 4'ü geçmiyor"

Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...

17 saat önce

DEVA Partisi İzmir’de sahaya indi! Bostanlı Pazaryeri’nde...

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Muhammet Yılmaz, Karşıyaka programı kapsamında Bostanlı...

1 gün önce

Mesut Ergin’den Ankara’da Özgür Özel’e ziyaret

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara temasları kapsamında YENİ Parti Genel Merkezi’ni...

1 gün önce

Saniye Bora Fıçı AKP'ye geçti, sendikaya 'boşaltın' dedi!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Fıçı'nın ilk icraatlarından...

1 gün önce

Murat Bakan'dan Manisa'da açıklama: Olayı duyar duymaz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

2 gün önce

Özgür Özel İzmir’e geliyor! Ön seçimi yerinde takip edecek

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek. Özel’in Gaziemir...

2 gün önce

Gümrükçü'den Siyasi Etik Kanunu çağrısı

Son dönemde artan partiler arası transferleri ve milli iradeyi hiçe sayan siyasi hamleleri sert...

7 gün önce

Gümrükçü’den Foça tepkisi: Hakkımı helal etmiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın AK Parti’ye...

10 gün önce

Kutlu Parti İzmir 1. Olağan Kongresi: Osman Serkan...

Kutlu Parti İzmir İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı...

10 gün önce

MHP İzmir'de kongre tamamlandı: Gündem "Terörsüz Türkiye"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15’inci Olağan İzmir İl Kongresi Balçova’daki bir otelde...

10 gün önce