5 yaşındaki çocukta mutasyonlu virüs görüldü
Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, Konya'da günlük 350-400 koronavirüs vakasının olduğunu, gençlerde de görüldüğünü belirterek, '' Konya’da mutasyonlu virüs var. Hatta çok sayıda, yaşları da genç. 5 yaşındaki bebekte dahi görüldü" dedi.
Sağlık Bakanlığının illere göre koronavirüs vaka sayısı açıkladığı listede Konya, vaka sayası yüksek olduğu için kırmızı listede yer alıyor. Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, bugün düzenlediği basın toplantısında aşının bulunmasının insanların rehavete sevk ettiğine dikkat çekti.
Çetin, ''Konya, maske ve mesafe kurallarına çok fazla duyarlı değil. Toplu organizasyonlar en önemlisi de aile içi ziyaretleri sonlandıramadığımız için bugün kırmızı listedeyiz. Aşının bulunmuş olması da insanları da rehavete sevk etti. Ama sağlık camiası olarak, aşı olmazsa olmazımız. Bu Covid sürecinde fakat aşı yüzde yüz koruyucu değil. Mutasyonal virüsün de çıkmasıyla iki kesim çok büyük zarar gördü.” dedi.
KURALLARA UYMAYANLAR ESNAFIN VE SAĞLIKÇILARIN VEBALİNE GİRİYOR
Herkesi kurallara uymaya davet eten Çetin, kurallara uymayanların ise iş yerleri kapalı olan esnaf ile gecesini gündüzüne katıp çalışan sağlık çalışanlarının vebaline girdiğini ifade etti. Çetin şunları söyledi:
''Sağlık camiasında, 1 yıldır tüm arkadaşlarım can siper hane cephede çalıştık, savaştık; ama maalesef sonunu getiremedik. İkinci kesim ise küçük esnaf dediğimiz restoranlar, kafeler diğer iş yerlerini kapattığımız belki okullar, okullara tedarik sağlayan esnafımızın işleri durma noktasına geldi.
Kurallara uymayan insanların bu işleri kötüye giden esnafın vebaline girdiklerini farkında olsunlar. Resmi otoritemiz Covid bitti artık serbestiz diyene kadar, kurallara uyma noktasında gayret gösterelim.''
GÜNLÜK 350-400 VAKA VAR
Şehir giriş ve çıkışların 'HES' kodu uygulamasıyla yapılması gerektiğini ifade eden Çetin, hafta sonu kurallarına uyulmadığını kaydetti.
Çetin, ''Konya’da vatandaşlar hafta sonu sokağa çıkma yasağına uyulmadığını görüyoruz. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılarak, hafta içi yasakları saat 22.00’den 19.30’a çekilmesini ve bu hususta ev ziyaretleri toparlanacağını ümit ediyoruz. Pandemideki bugün geldiğimiz nokta çok önemli 350-400 civarında günlük vakamız var.'' diye konuştu.
5 YAŞINDAKİ ÇOCUKTA MUTASYONLU VİRÜS GÖRÜLDÜ
Mutasyonlu virüslerin gençlerde de görüldüğünü belirten Çetin, ''Hızlı bir şekilde de yayıldığını düşünürsek yeni tedbirler alma zamanı geldi. Ama eğitim gerçekten kanayan bir yara, okullar mutlaka açılmalı diye düşünüyoruz. Fakat tedbirleri alarak ve öğretmenlerimizi aşılayarak hem sağlık eğitiminin hem de normal eğitimin sürecine girmesini arzu ediyoruz. Konya’da mutasyonlu virüs var. Hatta çok sayıda, yaşları da genç. 5 yaşındaki bebekte dahi görüldü'' dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Akif Manaf Hoşgörü ve Barış Ödülü’ne Layık Görüldü
International Peace Prize ödüllü, Nobel Barış Ödülü adayı, barış aktivisti ve dünyaca ünlü yazar...
Çocuklar 2025’te İzmir'in öznesi oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılında "Söz Çocukta" dedi. 199 kişilik dev bir Çocuk...
Başkan Tugay “Söz çocukta” dedi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Çocuk Meclisi’nin yeni döneminin açılışı...
SPOR Haberleri
Tümüİstanbul'a geliyor! İşte Fenerbahçe'nin yeni forveti
Fenerbahçe Romelu Lukaku transferinde mutlu sona çok yaklaştı. Sarı-lacivertliler ile Napoli...
Lukaku'dan Napoli'ye Fenerbahçe resti
Fenerbahçe ile anlaşma sağladığı belirtilen Romelu Lukaku'nun Napoli yönetimine "Bırakın beni...
Rafael Leao Fenerbahçe İçin Geliyor
Fenerbahçe'nin Rafael Leao transferi için girişimlere başladığı iddia edildi.
'Bu gurur hepimizin'
Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) finalinde Brezilya’yı 3-1...
Beşiktaş'ta Salah transferinde bir kriz daha
Beşiktaş'ta Mohamed Salah transferinde belirsizlik sürüyor.
FIVB Dünya Kadınlar sıralaması güncellendi
Türkiye, 2018'den bu yana düzenlenen VNL'de üst üste 8. kez yer aldığı finallerde ikinci kez...
Tarih yeniden yazıldı! Filenin Sultanları, Milletler Ligi...
A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya'yı 3-1 yenerek şampiyon...
Galatasaray, İspanyol futbolcu için devrede
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid'in teknik direktörü Jose Mourinho'nun 23 yaşındaki...
Filenin Sultanları'nın çeyrek finaldeki rakibi Kanada
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi çeyrek finalinde Kanada ile karşılaşacak.
Dries Mertens kimdir? Dries Mertens kaç yaşında?
6 Mayıs 1987'de Belçika'da doğdu.
TFF duyurdu: Vincenzo Montella'nın acı günü
Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın ablası Caterina...
UEFA'dan Mehmet Türkmen'e görev
FIFA kokartlı hakem Mehmet Türkmen, UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turundaki Zeleznicar-Braga...