Bayraklı’da spora ve sporcuya tam destek!
Bayraklı Belediyesi spora ve sporcuya verdiği destekle adından söz ettiriyor. Yılın 12 ayı 19 farklı branşta açtığı spor okullarından geçtiğimiz yıl içinde 5 bin 500 kişi yararlandı. İlçedeki spor alt yapısını güçlendirecek kültür ve spor merkezinin temeli ise bu yıl atılacak. Projede; kapalı yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu ve sporcular için soyunma odaları bulunuyor.
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, açtığı kurslarla geleceğin sporcularını yetiştiriyor. “Yılın her ayı spor” sloganıyla gerçekleştirilen kurslarda özellikle çocukların ve gençlerin zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanıyor. Yetişkinler de spor yapmaya davet ediliyor. Yıl boyu futbol, basketbol, voleybol, bale, taekwondo, zumba, yoga kids, jimnastik, kick boks, yüzme, dağcılık ve doğa sporları, judo, güreş ve masa tenisi branşlarında spor okullarında çocuklar ve gençler, sevdikleri alanda eğitim görüyor. Kadınlara yönelik açılan step, aerobik, pilates, limbering, bokwa ve zumba kursları da yoğun ilgi görüyor.
SPOR ALT YAPISI DA GÜÇLENİYOR
Spor alt yapısına yatırım yapan Bayraklı Belediyesi, Şehit Ümit Boz ve Doğançay Spor Tesisi projelerini hayata geçirerek, çocukların ve gençlerin hizmetine sundu. 2015 yılında açılan Mustafa Kemal Spor Salonu'nun 550 kişilik tribün kapasitesi bulunuyor. Burası voleybol, basketbol gibi resmi maçlara ve sporcuların idmanlarına ev sahipliği yapıyor. Bayraklı Belediyesi 13 bin metrekare alanda gerçekleştireceği dev kültür ve spor merkezinin ihalesini ise yeni yılda gerçekleştirmeyi hedefliyor. Kültür merkezi projesinin hemen yanında da uzunluğu yaklaşık 24 metre olan kapalı yüzme havuzu yer alacak. Buranın üst bölümüne yapılacak spor salonu ise farklı spor faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. Ayrıca belediye tarafından yapılan halı sahalarda çocuklar spora yönlendiriliyor.
HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Bayraklı Belediyesi’nin yıl boyunca her yaş grubuna hitap eden spor dallarında kurs açtığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Spor kurslarına ayrı bir önem veriyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi spor yapmaya teşvik ediyoruz. Böylece kötü alışkanlıklardan da uzak duruyorlar. 2015 yılında 6 bine yakın çocuğumuz spor kurslarımızdan yararlandı. Bu gerçekten önemli bir rakam. Kadınların özellikle tercih ettiği dallarda kurslar açıyoruz. Bunun yanı sıra ilçemizde spor alt yapısını güçlendiriyoruz. Yeni spor tesisleri, salonları, halı sahalar yapıyoruz. Mavavkuyu mahallemizde yapacağımız kültür ve spor tesisimiz önemli bir ihtiyaca yanıt verecek. Bayraklı Belediyesi olarak spora ve sporcuya her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Türkiye'nin en büyüğü olarak hizmete girmişti... Smyrna...
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayraklı’da 19 Şubat 2022’de o dönem Türkiye’nün en büyük...
Konak'ta milli gurur: 5 sporcuya Milli Takım Kampı'na davet
Konak Belediyespor’un 5 başarılı futbolcusu, U15 Kız Milli Takımı Hazırlık Kampı’na davet...
Bornova'da Amatör Spora Destek
Bornova Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini bir araya getirerek spora...
SPOR Haberleri
TümüArda Turan, Fatih Terim derken Trabzonspor bombayı...
Fatih Tekke ile yollarını ayıran Trabzonspor'da teknik direktör arayışları sürüyor. Daha önce...
Ali Koç'u hiç böyle görmediniz! Eşi için kamera karşısına...
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Koç, bu kez farklı...
Onuachu Trabzon'a döndü! Havalimanında gördüklerine...
Trabzonspor'un golcüsü Paul Onuachu, Amedspor karşılaşmasının ardından gittiği İngiltere'den...
UEFA’dan Fenerbahçe ve iki oyuncuya soruşturma
Fenerbahçe, Lyon karşılaşmasının ardından UEFA’nın Matteo Guendouzi, Mason Greenwood ve kulüp...
Amedspor'un devlerle maç tarihleri belli oldu! 34...
Amed Sportif Faaliyetler'in 2026-2027 Süper Lig sezonunda oynayacağı 34 haftalık fikstür belli...
Trabzonspor'da bir dönem bitti! Geçici isim belli oldu
Fatih Tekke ile yollarını resmen ayıran Trabzonspor, yeni teknik direktör arayışları devam...
Galatasaray'dan defansa 15 milyon euroluk transfer! KAP'a...
Galatasaray, savunma hattına yapacağı takviye için Leipzig’in 21 yaşındaki Fransız stoperi...
McTominay için sakatlık şüphesi: Ameliyat gündemde
Napoli forması giyen Scott McTominay’ın ayağındaki rahatsızlık nedeniyle ameliyat olabileceği...
Avustralya’dan basketbolda yeni teklif: Smaç 3 sayı olabilir
Avustralya NBL, basketbolda smaçların 3 sayı, orta saha şutlarının ise 4 sayı olması için yeni...
ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ROTARY İMZASI: 39. KEZ İKİ KITA...
39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı’nda 23 ülkeden 1.500’ü aşkın sporcu, 30 Ağustos...
Şampiyonlar Ligi maçları ne zaman? İlk maçlar 8 Eylül’de
2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşaması 8 Eylül’de başlayacak. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın...
Fenerbahçe Samsunspor’u 2-0 yenerek ligde kazandı
Fenerbahçe, Lyon galibiyetinin ardından çıktığı Süper Lig maçında Samsunspor’u 2-0 mağlup etti....