BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.727,41 ₺/gr %0,15 Bitcoin $62.837 %0,31 Dolar 47,92 ₺ %0,01 Euro 55,48 ₺ %0,01 Sterlin 64,90 ₺ %0,26 Gümüş 99,83 ₺/gr %0,20 Ethereum $1.874,58 %0,34 İsviçre Frangı 58,98 ₺ %0,05 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,01 Avustralya Doları 33,96 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,04 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,86 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,00
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa SPOR Karşıyaka Yönetimi’nden zehir zemberek Erdal Acar açıklaması

Karşıyaka Yönetimi’nden zehir zemberek Erdal Acar açıklaması

Karşıyaka'da Ali Erten başkanlığındaki yönetimle, mayıs ayından bu yana kulübe yaklaşık 8.5 milyon TL karşılıksız kaynak aktaran ve tüm borçları kapatıp takımı Süper Lig'e çıkaracağını açıklayan İstanbullu işadamı Erdal Acar arasındaki bağlar kopma noktasına geldi.

0Yorumlar
Karşıyaka Yönetimi’nden zehir zemberek Erdal Acar açıklaması

Erdal Acar'la bir süredir ödemeler ve transfer yetkisi konularında sorun yaşayan yeşil kırmızılı yönetim, kulübün resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yayınlayarak, işadamını demeçlerinde dikkatli olmaya ve halen imzalanmayan resmi sponsorluk sözleşmesine imza atmaya davet etti.

Erdal Acar'ın geçen hafta, ilk yarıyı lider bitirmesi halinde takıma 15 milyon dolar prim dağıtacağını açıklaması ve basketbol takımının şampiyonluğu ile Euroleague'e katılma hakkı kazanmasını kendisine maletmesiyle ilgili sözlerine tepki gösteren yönetim, aradaki işbirliğinin artık yalnızca resmi sponsorluk sözleşmesi kapsamında olabileceğini belirtti.

Konuyu kulübün hukuk kuruluna aktaran ve Acar'ın kapsamı, şartları belli futbol takımı sponsorluğu sözleşmesini imzalamaması durumunda bağları tamamen koparacağını vurgulayan yönetimin detaylı açıklaması şöyle:
 
''Kulübümüzün saygıdeğer üyelerine, gerek Acarlar İnşaat şirketi ile olan süreci ve gerekse yönetimimizin diğer faaliyetlerini daima açıklık ilkesi çerçevesinde yürüteceğimize dair söz verdik.

Bu sözümüzün gereği olarak gelinen aşamada bu açıklamanın yapılması zorunluluğumuz doğmuştur.

1. Acarlar İnşaat Şirketi bugüne kadar kulübümüze , 8.574.000.-TL toplam kaynak sağlamıştır. Öncelikle bu destek için Karşıyaka Spor Kulübü olarak kendilerine teşekkür ederiz.
 
2. Acarlar İnşaat Şirketi, bir bütün olarak Karşıyaka Spor Kulübü'nün değil, yalnızca profesyonel futbol takımımızın sponsorudur.
 
3. Basketbol takımımızın Türkiye şampiyonluğu ve Euroleague hedefine ulaşması, koçundan oyuncusuna, yönetiminden sponsoruna kadar uzun senelere dayanan sistematik ve planlı çalışmanın sonucudur. Şampiyonluk; taraftarı, sporcusu, teknik kadrosu, yönetimi ve sponsoru ile kolektif bir başarı hikayesidir. Bu büyük başarının tek başına sahiplenilmesi gibi söylemler yaralayıcıdır. Bu konuda emek, para ve zaman harcayanlara gereken saygının gösterilmesi, yönetimimizin en hassas olduğu konuların başında gelmektedir. Yanı sıra Euroleague'e kabul aşamasında basketbol şubemizin olağanüstü etkileyici çalışma ve sunumu, ''Devlet Garanti Mektubu'' veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve sayın milletvekillerimizin ve ''Finansman Garanti Mektubu'' veren Sayın Yaşar Ailesinin çabası ve emeği her türlü teşekkürü hak etmektedir. 
 
4. Yönetimimiz, göreve gelirken şampiyon takım hedefi yerine öncelikli misyonunu tesisleşme olarak belirlemiştir ve bu konuda verdiği sözleri harfiyen yerine getirmektedir. Henüz daha 70 günlük yönetim görevimiz içerisinde bu konuda yapılanlar bellidir. Şu anda ise yönetimimiz, takımımızı sahaya çıkartabilmek adına inanılmaz bir mücadele vermektedir.
 
5. Futbol sponsorumuz olan Acarlar İnşaat Şirketi ile yapılan başlangıç görüşmelerinde, kulübümüzün azami 6 milyon TL rakamı üstlenebileceği ve bunun yönetimimizce karşılanacağı, bunun üzerinde yapılacak futbol bütçesinin sponsora ait olduğu, 6 milyon TL yi aşan borçlanmalar olur ise sponsorumuzca kulübümüze teminat mektubu verileceği mutabık kalınan bir noktadır. Bu mutabakat gereği halen yerine getirilmemiştir.
 
6. Maddi olarak zor durumda olan kulübümüzün, yeni ve daha büyük borçlanmalara gitmemesi için de azami dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Yönetimimiz, hiçbir şekilde borcun üstüne yeni borç ekleyen bir yönetim olmayacaktır. Bu konu, yönetimimizin kırmızı çizgisidir. Bir taraftan borçlar ödenirken diğer taraftan daha büyük ve yeni borçlar yapılmaması konusundaki direncimiz ve kararlılığımız devam edecektir. Bu durumda, şampiyonluk hedefi koyan futbol sponsorumuzun, bunun maddi karşılığını kulübümüzü borçlandırmadan hazırlaması ve gereğini yapması doğaldır.
 
7. Karşıyaka Spor Kulübümüz, 103 yıllık tarihi içerisinde kökleşmiş gelenekleri, saygı ve sevgi değerleri ile bugüne kadar gelmiştir. Bu değerleri yaşatmak ve çocuklarımıza aktarmak hepimizin asli görevidir. Yönetimsel görevler gelip geçicidir. Önemli olan iyi izler ve hizmetler bırakmaktır. Kulübümüzde, bugüne kadar onlarca yönetim ve binlerce yönetici gelip geçmiş, bunlar arasında kulübü uğruna büyük maddi ve manevi kayıpları göze almış saygıdeğer büyüklerimiz vardır. Tarihimiz, mütevazı yöneticilerimizin fedakarlıkları ile doludur. Geleneklerimiz ve bize öğretilen kulüp kültürümüz, ''hizmetini yap, takdir edilsin'' üzerine kuruludur. Kulübümüze uzun seneler, çok büyük kaynaklar aktaran kurumlarca bile, daima bu kurala uyulmuş, hiç kimse veya hiçbir kurum , kendini kulübün kurumsal kimliğinin önünde görmemiştir. 103 yıllık kulüp tarihimizde bunun tek bir örneği bile yoktur.
 
8. Tesisleşme, yetki ve görevlendirmeler, takımlarımızın prim sistemleri v.s. gibi konular yönetimsel faaliyetlerdir ve bu görevler kongrede seçilmiş yönetim kurulu tarafından yerine getirilmektedir. Yönetimsel faaliyetlere müdahale edilmesi, kabul görmüş genel sponsor-kulüp ilişkisine aykırıdır ve kabul edilebilir değildir.
 
9. Gerek mali ve gerek idari sorumluluklarımız gereği olarak, Acarlar İnşaat Şirketi ile kulübümüz arasındaki ilişkinin resmi sözleşme kapsamında yürütülmesi gerekliliği defalarca belirtilmiş, ancak bugüne kadar bu konuda bir ilerleme kaydedilememiştir. Kapsamı ve resmi çerçevesi belli olmayan böyle bir ilişkinin hem idari, hem de resmi ve yasal anlamda sürdürülebilir olamayacağı açıktır.

Bu konuda yönetim kurulumuzca karar alınmış ve gereği için Hukuk Kurulumuza görev verilmiştir. Acarlar İnşaat Şirketi ile bundan sonraki tüm çalışmalarımız, ancak resmi sponsorluk sözleşmesi kapsamında olabilecektir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'
 
KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ

YÖNETİM KURULU



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SPOR Haberleri

Tümü

Beşiktaş-Eyüpspor maçında futbolseverleri çileden çıkaran...

Beşiktaş-Eyüpspor maçında Djalo'nun rakibinin saçını çektiği pozisyonda sarı kart bile çıkmaması...

5 saat önce

Beşiktaş'ta Necip Uysal'a duygusal veda: Hakkınızı helal...

Beşiktaş'ta geçtiğimiz sezon sonunda futbolu bırakan Necip Uysal için Eyüpspor maçı öncesinde...

5 saat önce

Galatasaray'dan Alexander Sörloth sürprizi! İstediği maaş...

Mauro Icardi'nin sözleşmesinin sona ermesinin ardından forvet arayışlarını sürdüren...

5 saat önce

Gençlerbirliği yenilgisi sonrası Fenerbahçe'de Hakan...

Süper Lig'de 2026-2027 sezonunun ilk maçında deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup olan...

5 saat önce

Türk futbolunun 60 yıllık köklü kulübü lig başlamadan...

Bir dönem Süper Lig'de mücadele eden ve Avrupa kupalarında önemli başarılara imza atan...

5 saat önce

Üç büyüklerde forma giymişti! Batshuayi'nin yeni adresi...

Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarını giyen Michy Batshuayi'nin Eintracht...

5 saat önce

Aslantepe'de gergin açılış! Süper Lig’de 88 günlük hasret...

Trendyol Süper Lig’de 88 günlük hasret sona eriyor. 2026-2027 sezonu bugün Galatasaray ile Çorum...

2 gün önce

Takımlarımız yüz güldürüyor! UEFA ülke puanında Türkiye...

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Hradec Kralove'yi saf dışı bırakmasının ardından...

2 gün önce

Fenerbahçe'ye Livakovic'ten kötü haber

Fenerbahçe'den ayrılarak eski takımı Dinamo Zagreb'e dönmesi gündemde olan Dominik Livakovic'in...

3 gün önce

Galatasaray'dan ayrılan Icardi'ye bomba talip

Galatasaray ile yollarını ayıran Mauro Icardi'ye Serie A ekibi Lazio talip oldu. İtalyan...

3 gün önce

Lukaku Fenerbahçe'de! İşte bonservisi

Fenerbahçe, forvet transferinde Romelu Lukaku için Napoli ile anlaşma sağladı....

5 gün önce

Donald Trump'tan Gianni Infantino'ya destek

Eleştirilerin odağındaki FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya Donald Trump'tan destek geldi. Trump,...

5 gün önce