Sahalar ve tribünler kadınlarla güzelleşecek
Türkiye topraklarında futbolun ilk oynadığı kent olan Bornova, ilk kez bir milli maça ev sahipliği yapacak.
Kadın (A) Milli Futbol Takımımız Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında Hollanda ile Bornova Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Hollanda'nın yanı sıra Rusya, Estonya, Kosova ve Slovenya ile aynı grupta yer alan Milli Takımımız, elemelerdeki 5. maçında kadınları ve futbolseverleri Bornova Stadı'nın muhteşem atmosferinde bir araya getirecek.

8 Kasım Cuma günü saat 19:00'da oynanacak maçta, saha ve tribünler kadınlarla güzelleşecek. Tribünlerde, toplumsal cinsiyet eşitliği vurgusu yapılacak. Bornova Belediyesi, passolig kartı ve bilet olmaksızın ücretsiz olarak izlenebilecek karşılaşmaya gitmek isteyenler için saat 17.30'da Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndan araç kaldıracak.
BORNOVA STADI'NI DOLDURALIM
Girişimleriyle mücadeleyi Bornova'ya aldıran Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçede ilk kez bir milli maç oynanacağına dikkat çekerek, "İzmir'de çok uzun zamandır milli maç heyecanı yaşanmadı. Bu Bornovalılar için büyük onur. O akşam stadı dolduralım. Bir ilki yaşarken hep birlikte olalım" dedi.
CİNSİYET EŞİTLİĞİNE VURGU YAPALIM
Her zaman kadınların yanında yer aldıklarını vurgulayan İduğ, "Çağrımız, kadınların tribünleri doldurmaları için. Kadın belediye başkanlarından meclis üyelerine, iş insanlarından meslek örgütü temsilcilerine kadar iş ve sosyal yaşamda var olan tüm kadınları bu maçta görmeyi arzuluyoruz. Milli maç olmasının yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı yaratabileceğimiz, kadına yönelik şiddete ses verebileceğimiz bir etkinlik. Kadın futbolcularımız sahada mücadele ederken, tribünlerden de cinsiyet eşitliğine vurgu yapalım" dedi.

FUTBOLUN İLK OYNANDIĞI YER: BORNOVA
Türkiye topraklarından futbolun ilk oynandığı yerin Bornova olduğu Türkiye Futbol Federasyonu'nun kayıtlarında şöyle ifade edilmiştir.
Ülkemizde futbolun ilk olarak 19. yüzyılın son çeyreğinde oynanmaya başladığı bilinmektedir. İlk futbol kulübü ise İzmir'de İngilizler tarafından kurulmuştur. Daha sonra ise İstanbul'a bulaşan bu güzel salgın, Kadıköy ve Moda çayırlarını etkisine almasıyla beraber neredeyse tüm kentin ilgisini çekmeyi başarmıştır. 1897 yılında İzmir'den gelen karmanın İstanbul karmasıyla karşılaşması, Türk topraklarındaki ilk futbol maçı olarak tarihe not düşülmüştür. İlk Türk futbol takımı ise Fuad Hüsnü Bey ile Reşat Danyal Bey tarafından devrin hafiyelerinden kaçabilmek adına İngilizce isimle kurulan 'Black Stocking' olmuştur. Bu takımın Rumlarla Papazın çayırında 1901'de oynadığı maç ise bir Türk takımının ilk futbol maçı olarak kayıtlara geçmiştir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Eşki Kent Bostanı’nda üretici kadınlarla buluştu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilgiyle karşılanan Kent Bostanı projesinde üretim yapan...
Sahalar yenilendi: Çeşme’nin mahallelerinde spor şenliği...
“Yenilenen Halı Sahalarda Etkinlik Var” etkinlik serisinin ilki, 16 Eylül Kurtuluş Parkı Halı...
Orta Mahalle’de Sahalar Yenilenecek
Menderes Belediyesi, Özdere Orta Mahalle’de yer alan spor kompleksini yenileyecek.
SPOR Haberleri
TümüGalatasaray'da 3 futbolcuyla yollar ayrılabilir
Galatasaray'da Leroy Sane, İlkay Gündoğan ve Kaan Ayhan ile ocak ayında yolların ayrılabileceği...
Fenerbahçe’nin 6-0’lık yenilgisine yorumculardan sert tepki
Fenerbahçe’nin Aston Villa’ya 6-0 yenilmesinin ardından Nihat Kahveci, Bülent Uygun, Ümit Özat,...
Fenerbahçe'den ayrıldı! Süper Lig'den Tedesco'ya sürpriz...
Süper Lig'de kötü sonuçların ardından Thorsten Fink ile yollarını ayıran Samsunspor'un,...
İspanya'da Galatasaray manşetleri! "Bu cehennem aşılamaz...
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı ağırlayacağı kritik karşılaşma öncesinde...
Okan Buruk'tan Yamal mesajı! "Durdurmak için planlarımız...
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Barcelona karşılaşması öncesinde Lamine Yamal'a karşı...
Barcelona'dan Galatasaray maçı öncesi kadro açıklaması
Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile oynayacağı maçın kadrosunu açıkladı; Raphinha,...
Altay, Uşakspor’u son anda geçti
Altay, Uşakspor’u son dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup ederken teknik direktör Tuna Üzümcü,...
Anthony Taylor’dan Süper Lig’de ilk atamalar
Süper Lig’de 7. hafta maçlarının hakemleri belli oldu. MHK Elit Hakem Direktörü Anthony...
Galatasaray’dan Barış Alper Yılmaz için yeni sözleşme
Galatasaray, bu sezon skor katkısı veremeyen Barış Alper Yılmaz’ın sözleşmesini uzatmak için...
Trabzonspor’dan Fiorentina’ya gitmişti, Galatasaray istiyor
Galatasaray’ın, Fiorentina’da istediği süreleri bulamadığı öne sürülen Christ Inao Oulai için...
Okan Buruk iki stoperi de kulübeye çekebilir
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un Kasımpaşa maçında Abdülkerim Bardakcı ve Davinson...
Montella için ayrılık iddiası gündemde
A Milli Takım’ın Uluslar Ligi’nde 4’te 0 yapmasının ardından Montella’nın görevden alınacağı ve...