BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.396,04 ₺/gr %0,18 Bitcoin $80.075 %0,92 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,89 ₺ %0,25 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,39 ₺/gr %0,27 Ethereum $2.327,81 %1,24 İsviçre Frangı 60,41 ₺ %0,24 Kanada Doları 35,52 ₺ %0,10 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,12 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa SPOR Su korkusunu yenip milli yüzücü oldu

Su korkusunu yenip milli yüzücü oldu

Spor yaşamını Galatasaray'da sürdüren 18 yaşındaki milli yüzücü Metehan Altuntop, çocuk yaşta geçirdiği ağır rahatsızlıklar sonrası suya adım atmaktan bile korkuyordu. 18 yaşındaki yüzücü şimdi ise şampiyonluklara ambargo koyuyor.

0Yorumlar
Su korkusunu yenip milli yüzücü oldu

 

Bebeklik çağlarında menenjit geçirip epilepsi hastası olan genç yüzücü, son olarak Foça'da yapılan Açık Su Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri'nde kendi yaş grubunda 10 kilometrede birinciliği ve ay-yıldızlı mayoyu kimseye bırakmadı. Metehan, başarıları kadar geçirdiği rahatsızlıklar sonrası azmi ve örnek hikayesiyle de alkış topladı. Malatyalı Gülçin ve Mehmet Altuntop çiftinin çocuğu olan Metehan, henüz 1.5 yaşında menenjit geçirip 3 yaşında epilepsi hastası olarak ağır sara nöbetleri geçirmeye başladı. Hayatının ilk yıllarında akranlarının aksine yasaklarla dolu bir yaşam süren Metehan, 10 yıl boyunca tedavi gördü. Tedavisine destek olarak spora başlayan Metehan, rahatsızlığı yüzünden başına darbe alması tehlikeli olduğu için takım sporları yapamadı. Malatya'da önce cimnastik, sonra yüzmeyle tanışan genç yüzücü, spor sayesinde sağlığına kavuşurken milli takımların değişilmezleri arasına girdi.

Oğlunun artık ilaç kullanmadığını, sağlığın sporla geldiğini belirten anne Gülçin Altuntop yaşadıklarının sonucunu mucize olarak nitelendirdi. Gülçin Altuntop, "Oğlum ağır rahatsızlıkları sonrası 10 yıl tedavi gördü. Çok ağır sara nöbetleri geçiriyordu. Bir avuç sudan korkan bir çocuktu. Hayvandan korkardı, insandan korkardı, konuşmaktan korkardı. Hayatı çok hengameli, çok emekli, çok eziyetli geçti" dedi.

GÜLÇİN ALTUNTOP: METEHAN'IN HAYATINDA HER ŞEY YASAKTI

"Metehan'ın hayatında her şey yasaktı" diyen anne Altuntop, "Elini attığı hemen her şey doktor tarafından yasaklanmıştı. Televizyon izleyemiyordu. Oyun oynayamıyordu. Maddi durumu kötü bir aile değiliz. Ama yasaklar yüzünden bolluk içinde darlıkla mücadele ediyordu. Ne babası ne ben, hiçbir zaman pes etmedik. Hep üstüne gittik. Bir gün başarılı olacağımızı biliyorduk. Başına darbe almaması gerektiği için neredeyse bütün spor dalları yasaktı. Cimnastiğe yönlendirmiştik. Köpük havuzlarının içerisinde oynasın, enerjisini atsın diye düşünmüştük. Çünkü kullandığı ilaçlar kendisine çok ciddi anlamda enerji yüklüyordu. Bu enerjiyle etrafına zarar veriyordu. Mucize eseri bir gün bir arkadaşımın önerisiyle yüzmeyle tanıştık. Metehan'ın yavaş yavaş bir şeyleri başarmaya başladığını gördük. Malatya'da antrenörü Necati Özer'in de büyük çabalarıyla peş peşe başarılara imza attı" diye konuştu.
"AİLELERE KESİNLİKLE YÜZMEYİ TAVSİYE EDİYORUM"

Metehan'ın Malatya'nın ardından antrenmanlarını Kayseri ve Ankara'da sürdürdüğünü söyleyen Gülçin Altuntop, "Başladığı yolda Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil etti. Artık sporla tamamen sağlığına kavuşmuş durumda. İlaç kullanmıyor. Ailelere kesinlikle yüzmeyi tavsiye ediyorum. İnsanlar emeklerinin karşılığını eninde sonunda alıyorlar" şeklinde konuştu. 

"ZORLUKLARI YENMEYİ YÜZMEYLE ÖĞRENDİM"

Metehan ise, "Spor bana çok şey kattı. Zorlukları yenmeyi, azimli, hırslı olmayı bu sporda öğrendim. 3 sene önce ilk kez ay-yıldızlı takıma girdim. Fransa'nın Marsilya kentinde Avrupa Şampiyonası'na katıldım. Daha sonra Açık Su Milli Takımı'yla Len Cup'a gittim. Yüzme bana sağlığımla birlikte pek çok şey kazandırdı. Çalışmanın ne kadar önemli olduğunu kavrattı. Malatya'dan, Kayseri'den, Ankara'dan ve dünyanın çeşitli  yerlerinden pek çok sporcu arkadaşım oldu. Sporu çok seviyorum ve herkese tavsiye ediyorum " dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SPOR Haberleri

Tümü

Galatasaray'da 3 futbolcuyla yollar ayrılabilir

Galatasaray'da Leroy Sane, İlkay Gündoğan ve Kaan Ayhan ile ocak ayında yolların ayrılabileceği...

6 gün önce

Fenerbahçe’nin 6-0’lık yenilgisine yorumculardan sert tepki

Fenerbahçe’nin Aston Villa’ya 6-0 yenilmesinin ardından Nihat Kahveci, Bülent Uygun, Ümit Özat,...

10 gün önce

Fenerbahçe'den ayrıldı! Süper Lig'den Tedesco'ya sürpriz...

Süper Lig'de kötü sonuçların ardından Thorsten Fink ile yollarını ayıran Samsunspor'un,...

12 gün önce

İspanya'da Galatasaray manşetleri! "Bu cehennem aşılamaz...

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı ağırlayacağı kritik karşılaşma öncesinde...

12 gün önce

Okan Buruk'tan Yamal mesajı! "Durdurmak için planlarımız...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Barcelona karşılaşması öncesinde Lamine Yamal'a karşı...

12 gün önce

Barcelona'dan Galatasaray maçı öncesi kadro açıklaması

Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile oynayacağı maçın kadrosunu açıkladı; Raphinha,...

13 gün önce

Altay, Uşakspor’u son anda geçti

Altay, Uşakspor’u son dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup ederken teknik direktör Tuna Üzümcü,...

13 gün önce

Anthony Taylor’dan Süper Lig’de ilk atamalar

Süper Lig’de 7. hafta maçlarının hakemleri belli oldu. MHK Elit Hakem Direktörü Anthony...

17 gün önce

Galatasaray’dan Barış Alper Yılmaz için yeni sözleşme

Galatasaray, bu sezon skor katkısı veremeyen Barış Alper Yılmaz’ın sözleşmesini uzatmak için...

17 gün önce

Trabzonspor’dan Fiorentina’ya gitmişti, Galatasaray istiyor

Galatasaray’ın, Fiorentina’da istediği süreleri bulamadığı öne sürülen Christ Inao Oulai için...

17 gün önce

Okan Buruk iki stoperi de kulübeye çekebilir

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un Kasımpaşa maçında Abdülkerim Bardakcı ve Davinson...

18 gün önce

Montella için ayrılık iddiası gündemde

A Milli Takım’ın Uluslar Ligi’nde 4’te 0 yapmasının ardından Montella’nın görevden alınacağı ve...

18 gün önce