BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.627,30 ₺/gr %0,50 Bitcoin $65.050 %0,42 Dolar 47,73 ₺ %0,01 Euro 55,19 ₺ %0,04 Sterlin 64,44 ₺ %0,01 Gümüş 97,27 ₺/gr %0,31 Ethereum $1.922,37 %0,46 İsviçre Frangı 59,00 ₺ %0,14 Kanada Doları 34,20 ₺ %0,07 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,03 Çin Yuanı 7,07 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa SPOR "Süper Lig sınıfta kaldı"

"Süper Lig sınıfta kaldı"

A Milli Takım, Fenerbahçe ve Trabzonpor'u çalıştıran teknik direktör Ersun Yanal, Süper Lig hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

0Yorumlar
"Süper Lig sınıfta kaldı"

Dokuz Eylül Ünivesitesi İşletme Kulübü ile Buca Futbol Akademisi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Dünyada ve Türkiye'de Futbol' konulu panele katılan Yanal, Süper Lig'in Avrupa'daki en yaşlı lig olduğunu ve en fazla yabancının Türkiye'de oynadığını söyledi. Yanal, altyapıda ise bir hayli geride olduklarını belirterek, "Süper Lig, altyapıdan yetişen futbolcuların en az oynatıldığı lig. Maalesef Süper Lig sınıfta kaldı. Ligimizin neye hizmet ettiğini anlamış değilim. 2011 yılında yabancı oranımız yüzde 56'yken şimdi bu oran yüzde 73'e çıktı" dedi.

Türkiye'nin Avrupa'nın 5 büyük ligi İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa ile yarışır düzeye gelmesi gerektiğini ifade eden Ersun Yanal, "Kulüpler birçok yatırım yaptı. Sadece Beşiktaş, Avrupa kupalarında başarılı oldu. Beşiktaş, Avrupa sıralamasında 23'üncü durumda. Diğer takımlar ise 50'nci sıralara kadar geriledi. Biz ülke futbolu olarak 5 büyük ligin içinde olmalıydık" yorumunu yaptı. Deneyimli teknik adam, altyapının kanayan bir yara olduğunu da vurguladı.
Yanal, şöyle konuştu: 

"Genç nüfusumuz birçok ülkenin nüfusundan fazla. Biz çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz. Bunun için en temel adım sporun eğitimin içinde olması" cümlelerini kurdu. Spor, sanat ve kültürün insan hayatı için en temel ihtiyaçlar olduğunu anlatan Ersun Yanal, "Hemen hemen aynı nüfusa sahip olduğumuz Almanya'da yaklaşık 7 milyon lisanslı sporcu varken bizim ülkemizde bu rakam 500 bin. Biz olimpiyatları düzenlemek istiyoruz ama olimpiyat branşlarında spor yapan kişi sayımız çok az. Şu an 18 milyon civarı genç nüfusa sahibiz. Gençlerimizi spora yönlendirdiğimiz anda dünyaya kafa tutacak potansiyelimiz var. Ayrıca ülkemizde tesis karmaşası yaşıyoruz. Büyük statlar yaptık. Yüksek ihtimalle 2024 Avrupa Şampiyonası'nı alacağız. Ancak gençlere sporla ulaşmalıyız. Bunun için tesisleşmeye ihtiyacımız var. Türk futboluna gerçek hizmeti altyapı verecek. Yatırım yapmazsak, sporu eğitim kurumlarıyla organize etmezsek çocuklarımızı sporla kalkındıramayız."

LEVENT PİRİŞTİNA: "SPORA DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kentlerin kalkınması için spor, sanat ve kültüre çok önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Belediyeler sadece park ve yol yapmakla yükümlü değil. Hizmet insan için yapılır. Bu nedenle spor, sanat ve kültür bizim ayrılmaz parçamız. Sporu kent gündemine taşımaya çok gayret ediyoruz. İlçemizin Bucaspor gibi bir dinamiği var. Bucaspor'dan güç alarak işimizi yapıyoruz. Biz on binleri yüzdürdük, binlere tenis oynattık. Salonda ve minderde çok başarılı işler yaptık" dedi.

İBRAHİM ÜLGEN: "AKADEMİSİZ KULÜP OLMAZ"

Buca Futbol Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ülgen ise altyapıya değer vermeyen kulüplerin kaybolmaya yüz tutacağını belirtti. Panelde konuşan Ülgen, "Futbol Akademisi'nde yaşam, aidiyet duygusu, paylaşma, ekip ruhu gibi birçok kriter mevcut. Bugün dünyadaki en popüler kulüpler altyapılarına ciddi paralar yatırıyor. Barcelona, Bayern Münih, Ajax ve benzeri kulüpler altyapılarıyla devleşti. Ülkemizde de her kulüp akademi anlayışıyla yola çıkmalı, kendi geleceğini inşa etmeli. Şu an Bucaspor'da 22 akademi patentli futbolcu var. Hepsiyle gurur duyuyorum. Altyapısız kulüpler ya batacak ya da yarışması imkansız hale gelecek" dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SPOR Haberleri

Tümü

Rafael Leao Fenerbahçe İçin Geliyor

Fenerbahçe'nin Rafael Leao transferi için girişimlere başladığı iddia edildi.

12 gün önce

'Bu gurur hepimizin'

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) finalinde Brezilya’yı 3-1...

13 gün önce

Beşiktaş'ta Salah transferinde bir kriz daha

Beşiktaş'ta Mohamed Salah transferinde belirsizlik sürüyor.

13 gün önce

FIVB Dünya Kadınlar sıralaması güncellendi

Türkiye, 2018'den bu yana düzenlenen VNL'de üst üste 8. kez yer aldığı finallerde ikinci kez...

13 gün önce

Tarih yeniden yazıldı! Filenin Sultanları, Milletler Ligi...

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya'yı 3-1 yenerek şampiyon...

14 gün önce

Galatasaray, İspanyol futbolcu için devrede

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid'in teknik direktörü Jose Mourinho'nun 23 yaşındaki...

18 gün önce

Filenin Sultanları'nın çeyrek finaldeki rakibi Kanada

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi çeyrek finalinde Kanada ile karşılaşacak.

18 gün önce

Dries Mertens kimdir? Dries Mertens kaç yaşında?

6 Mayıs 1987'de Belçika'da doğdu.

18 gün önce

TFF duyurdu: Vincenzo Montella'nın acı günü

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın ablası Caterina...

18 gün önce

UEFA'dan Mehmet Türkmen'e görev

FIFA kokartlı hakem Mehmet Türkmen, UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turundaki Zeleznicar-Braga...

18 gün önce

Fenerbahçe'den Melih Mahmutoğlu kararı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Melih Mahmutoğlu ile yeni sözleşme imzalandığını duyurdu.

19 gün önce

Süper Lig'de uygulanacak yeni kurallar belli oldu

2026 Dünya Kupası'nda uygulanan yeni kuralların Trendyol Süper Lig'de de hayata geçirileceği...

19 gün önce