Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 17 yıl aradan sonra yeniden şampiyon
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i “spor kenti” yapma vizyonu ilk meyvelerini hemen verdi.
İzmir Büyükşehir Belediyespor Hentbol Erkek Takımı’nın Türkiye Kupası’nı alması ve Buz Hokeyi Takımı'nın yeniden Süper Lig'e yükselmesinin ardından Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı da Süper Lig’de tam 17 yıl aradan sonra yeniden şampiyon olarak beşinci kupasını kazandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “İzmir’in Aslanları” adını verdiği tekerlekli sandalyeli kahramanlar, 10 şampiyonluğu bulunan Galatasaray, kupayı 4 defa müzesine götüren Beşiktaş HDI Sigorta ve 3 kez mutlu sona ulaşan geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe 1907 gibi dev bütçeli rakiplerin arasında kupayı İzmir’e getirmeyi başardı. 2001, 2002, 2003 ve 2004’te de şampiyon olan İzmir Büyükşehir Belediyespor böylelikle beşinci zaferini elde etti. Güçlü rakipleriyle normal sezon ve play-off serisinde oynadığı 7 maçı da kazanan İzmir Büyükşehir Belediyespor, 79-66’lık Beşiktaş finalinin ardından Yalova 90 Yıl Spor Salonu’nu bayram yerine çevirirken hep bir ağızdan İzmir Marşı söyleme geleneğini de devam ettirdi. Başkan Tunç Soyer de maçın hemen ardından oyuncularla görüntülü telefon görüşmesi yaparak herkesi tek tek tebrik etti ve şampiyonluk sevincini sporcularla birlikte yaşadı. Finale damga vuran ve bu sezon 427 sayı atan oyuncu Ahmet Efetürk’ün “En Değerli Oyuncu” ödülünü alması ise sevinci ikiye katladı.

Başkan Soyer’in vizyonuyla hedefe doğru ilerliyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, Başkan Soyer’in ‘Spor kenti İzmir’ vizyonu doğrultusunda hedefe doğru ilerlediklerini dile getirerek “Hentbol Erkek Takımımızın Türkiye Kupası şampiyonluğu, kızlarımızın aynı kupada final oynaması, Ampute Futbol Takımızın Süper Lig üçüncülüğü, Buz Hokeyi takımımızın yeniden Süper Lig'e dönmesi kelimenin tam anlamıyla sporda İzmir zamanı yaşattı. Altay’ın Süper Lig’e, Bucaspor’un 2. Lig’e yükselmesi, Altınordu’nun genç ve yerli oyunculardan kurulu kadrosuyla play-off finaline çıkması, Pınar Karşıyaka’nın FIBA Şampiyonlar Ligi’nde finale kalması, mutluluğumuzu daha da artırdı” dedi.
“Şimdi Avrupa’da ses getirecek bir planlama zamanı”
İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman, bu başarının engelli branşlarına verdiklerin önemin bir sonucu olduğunu ifade etti. Odaman şöyle devam etti: “Uluslararası turnuvalar, şampiyonluk kupaları, milli takımlara giden oyuncular ve başarılı sonuçlarla İzmir’de çok önemli bir sinerji yarattığımıza inanıyorum. Tekerlekli Sandalye Süper Ligi’nin lokomotifi olan takımımızın 17 yıl aradan sonra kazandığı kupa, gerçekten çok anlamlı. Şimdi Avrupa’da ses getirecek bir planlama zamanı.”

Antrenör Erdinç Kılıç, “Yalova’ya Play-Off oynamaya değil şampiyon olmaya gelmiştik” diyerek, “Kupa, tüm İzmir’e ve engelli kardeşlerimize armağan olsun. Kariyerimde ilk kez bir Süper Lig şampiyonluğu yaşadım. Ne kadar güzel bir duygu olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez. Bu takım pandemi nedeniyle maç yapmadan geçirdiği koca bir yılın ardından normal sezonu 14 maçta 13 galibiyetle bitirirken Play-off’daki 6 maçını da kazanıp tarihi bir başarıyı bileğinin gücü ve inanarak elde etti” dedi.
“Çok çalıştık ve başardık”
“En Değerli Oyuncu” seçilen Ahmet Efetürk, duygularını “Çok istedik, çok çalıştık ve başardık” sözleriyle dile getirerek şöyle devam etti: “Bu başarıda Sayın Başkanımız Tunç Soyer’den, bizleri her deplasmana götüren şoförlerimizin emeği var. Bu bir takım oyunuydu ve bunu en iyi şekilde oynayıp kazandık.” Takım Kaptanı Ersin Sayın ise engelli sporcuların pandemi nedeniyle çok zor şartlar altında çalıştığına işaret ederek, “Bizim her zaman yanımızda olan başta Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere herkese çok teşekkür ederiz. İzmir’e İzmir Marşı söyleyerek bir kupa getirmenin mutluluğunu yaşamak çok güzel” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Eurocup2 heyecanı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, EuroCup2’de güçlü...
Menderes Belediyesi Basketbol Takımından Dikkat Çeken...
Menderes Belediyesi’nin 1957 Menderes Menderes Spor Kulübü Erkek Basketbol A Takımı doğa ve sıfır...
Süper Lig’de 20’inci gurur yılı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu hafta sonu...
SPOR Haberleri
TümüFenerbahçe 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde
Fenerbahçe, Lyon'u eleyerek 18 yıl sonra UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasına yükseldi....
Paulo Fonseca’dan Fenerbahçe maçı öncesi önemli sözler
Lyon Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Fenerbahçe ile oynanacak rövanş öncesi rakibin hücum gücüne...
Fenerbahçe’nin Lyon maçı kamp kadrosu belli oldu
Fenerbahçe, Lyon ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi play-off rövanşı öncesi kamp kadrosunu...
Kocaelispor, Amedspor’u 2-0 yenerek ilk galibiyetini aldı
Kocaelispor, Süper Lig’in 2. haftasında sahasında Amedspor’u 2-0 mağlup etti. Yeşil-siyahlılar...
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Slovenya’yı 3-1 mağlup etti
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Trendyol 2026 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası A Grubu’ndaki...
Fazlı Eryılmaz’ın hedefi Los Angeles 2028’de madalya
Ankara’daki şampiyonada 75 kiloda altın madalya kazanan Fazlı Eryılmaz, kariyerindeki en büyük...
İlhan Palut’tan Fenerbahçe’nin ilk golüne faul itirazı
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, 4-2 kaybettikleri Fenerbahçe maçının ardından...
Arda Güler'in sonraki transferinde Fenerbahçe ne kadar...
Arda Güler'in Real Madrid'e transferindeki sonraki satış maddesiyle ilgili ortaya atılan...
Fenerbahçe'den ayrılan futbolcunun suratından düşen bin...
Fenerbahçe'nin Coventry City'ye transfer olduğunu dün resmen açıkladığı Sidiki Cherif, bugün...
Bu akşam Avrupa sahnesindeyiz! İşte muhtemel 11'ler ve...
Türk futbolunun iki temsilcisi Beşiktaş ve Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk...
Galatasaray'dan orta sahaya hamle! 21'lik yıldız için...
Galatasaray, transfer çalışmalarını sürdürürken orta saha için yeni bir ismi gündemine aldı....
Tarihte bir ilk! Okan Buruk'un arayıp ikna ettiği genç...
Galatasaray'ın transferi için Lokomotiv Moskova ile anlaşmaya vardığı Aleksey Batrakov,...