BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa SPOR Türkiye’de 1.70 atlayan ilk kız çocuğu

Türkiye’de 1.70 atlayan ilk kız çocuğu

İzmir’in Buca ilçesinde, sırıkla atlama sporuyla ilgilenen en küçük sporcu olan ve adeta kendine hayran bıraktıran 10 yaşındaki Ceren Alan, yarışmayı bekliyor.

0Yorumlar
Türkiye’de 1.70 atlayan ilk kız çocuğu

Henüz yaşı tutmadığı için yarışlara katılamayan minik Ceren, "Boyum 1.48 ama 1.70 atlıyorum. Hedefim; sırık atlama branşında Türkiye şampiyonu olmak" dedi.
İzmir Buca'da yaşayan 5. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Ceren Alan, atletizmin bir dalı olan sırıkla atlama sporundaki yeteneğiyle takdir topluyor. Yaşı yetmediği için yarışmalara katılmayan minik Ceren, 1.48 boyunda olmasına rağmen 1.70 atlayarak görenleri kendisine hayran bırakıyor. Haftada 3-4 gün düzenli antrenman yapan Alan, sırıkla atlama sporuyla ilgilenen en küçük sporcu olarak da bilinirken, hedefi ise bir an önce yarışmalara katılmak.

Alan: "Boyum 1.48 ama 1.70 atlıyorum"

Heyecanla ay-yıldızlı bayrağı temsil etmek istediğini ifade eden Ceren Alan, 3.5-4 yaşlarında baleye gittiğini, 2 yıl cimnastikle uğraştığını ve sağlıklı beslendiğini söyledi.
Yaşıtlarına da erken yaşta spor çağrısı yapan Ceren, "Benim ilk hedefim; sırıkla atlama branşında Türkiye şampiyonu olmak. Sonra daha ileride dünya şampiyonu olmak. Yurt dışında ülkemizin bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Boyum 1.48 ama 1.70 atlıyorum" dedi.
Antrenör Kazım Kurtyılmaz da Ceren’in bu spor için küçük ama çok başarılı olduğunu belirterek, "Aşağı yukarı bir senedir benimle antrenmana geliyor. Aile bu konuda çok istekli. Çocuğun istekli alt yapısı var, cimnastik yapmış. Tabii sırık atlamak için yaşı daha çok küçük. O kadar iyi ki onu reddetmek mümkün değil. Artık inşallah 4-5 sene sonra iyi bir sırıkçı olarak yarışacak. Yaşına göre bakarsan en iyisi. Sırık atlamada en uygun yaş 12 civarı. Bu 9 yaşında bana geldi, çok erken tabii. Çok istekli, yetenekli" şeklinde konuştu.

Kurtyılmaz: "Ceren’in yaş grubunda rakibi yok"

Sırıkla atlamanın atletizmin en zor dalı olduğunu vurgulayan antrenör Kurtyılmaz, "13 yaşında başkaöğrencilerimde var ama Ceren’in yaş grubunda rakibi yok. Türkiye’de başlangıç olarak bakınca Ceren daha şanslı çünkü diğer öğrencilerim başladığında hiçbir alt yapısı yoktu. Bunun alt yapısı var. Atletizm zor bir branş, sırıkla atlama en zor olanı. Zevkli bir şey; büküyorsun, koşuyorsun, atlıyorsun. Sırıkçı üstün sporcudur çünkü koşuyor, atlıyor; cimnastiği, kol kuvveti ve barfiksi var. Ceren benim en küçük öğrencim. Türkiye’de 1.70 atlayan ilk kız çocuğu. Türkiye’de en küçük sporcu. Türkiye’nin en küçük sporcusuyla en büyük sporcusu benle Ceren’iz. Boyu 1.40 ama 1.70 atlıyor" diye konuştu.

Badem: "İleride en iyi şekilde ülkemizi temsil edecek"

Anne Seher Badem ise Ceren’in başarısını şöyle anlattı:
"Bebekliğinden bu yana çok aktif, ele avuca sığmayan bir çocuktu. Daha sonra bir aktivite olsun diye onu baleyle başlattık. Bale, cimnastik olarak devam ettik. İki yıl kadar cimnastik yaptıktan sonra bu konuda başarılı ve yetenekli olduğu söylenildi. Öncelikle Gaziemir Gençlik ve Spor Kulübü başkanıyla tanışma fırsatı buldu. Onun yönlendirmesiyle Kazım hocayla tanıştık. Bu vesileyle Ceren, sırıkla atlama sporuna başladı. Anne-babalara çocuklarını mutlaka bir spora yönlendirmelerini ve destekleyip arkalarında olmalarını tavsiye ediyorum. Ceren çok ufak yaşta adım attı. İleride en iyi şekilde ülkemizi temsil edecek. Şu an çok ufak ama inşallah bu istek ve arzuyla devam eder. Biz onun her zaman arkasında ve destekçisiyiz. Tüm ailelere çocuklarına destek olup arkalarında durmalarını tavsiye ediyorum." 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SPOR Haberleri

Tümü

Galatasaray'da 3 futbolcuyla yollar ayrılabilir

Galatasaray'da Leroy Sane, İlkay Gündoğan ve Kaan Ayhan ile ocak ayında yolların ayrılabileceği...

6 gün önce

Fenerbahçe’nin 6-0’lık yenilgisine yorumculardan sert tepki

Fenerbahçe’nin Aston Villa’ya 6-0 yenilmesinin ardından Nihat Kahveci, Bülent Uygun, Ümit Özat,...

10 gün önce

Fenerbahçe'den ayrıldı! Süper Lig'den Tedesco'ya sürpriz...

Süper Lig'de kötü sonuçların ardından Thorsten Fink ile yollarını ayıran Samsunspor'un,...

12 gün önce

İspanya'da Galatasaray manşetleri! "Bu cehennem aşılamaz...

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı ağırlayacağı kritik karşılaşma öncesinde...

12 gün önce

Okan Buruk'tan Yamal mesajı! "Durdurmak için planlarımız...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Barcelona karşılaşması öncesinde Lamine Yamal'a karşı...

12 gün önce

Barcelona'dan Galatasaray maçı öncesi kadro açıklaması

Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile oynayacağı maçın kadrosunu açıkladı; Raphinha,...

13 gün önce

Altay, Uşakspor’u son anda geçti

Altay, Uşakspor’u son dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup ederken teknik direktör Tuna Üzümcü,...

13 gün önce

Anthony Taylor’dan Süper Lig’de ilk atamalar

Süper Lig’de 7. hafta maçlarının hakemleri belli oldu. MHK Elit Hakem Direktörü Anthony...

17 gün önce

Galatasaray’dan Barış Alper Yılmaz için yeni sözleşme

Galatasaray, bu sezon skor katkısı veremeyen Barış Alper Yılmaz’ın sözleşmesini uzatmak için...

17 gün önce

Trabzonspor’dan Fiorentina’ya gitmişti, Galatasaray istiyor

Galatasaray’ın, Fiorentina’da istediği süreleri bulamadığı öne sürülen Christ Inao Oulai için...

17 gün önce

Okan Buruk iki stoperi de kulübeye çekebilir

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un Kasımpaşa maçında Abdülkerim Bardakcı ve Davinson...

18 gün önce

Montella için ayrılık iddiası gündemde

A Milli Takım’ın Uluslar Ligi’nde 4’te 0 yapmasının ardından Montella’nın görevden alınacağı ve...

18 gün önce