BIST 100 13.214,45 %0,53 Altın 6.852,71 ₺/gr %0,19 Bitcoin $84.759 %5,36 Dolar 48,81 ₺ %0,06 Euro 56,11 ₺ %0,10 Sterlin 65,41 ₺ %0,06 Gümüş 104,54 ₺/gr %0,59 Ethereum $2.721,68 %5,60 İsviçre Frangı 59,43 ₺ %0,14 Kanada Doları 34,86 ₺ %0,08 Avustralya Doları 34,84 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,00 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,40 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,10
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Balçova’da Zafer Coşkusu

Balçova’da Zafer Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl kutlamaları ile Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin Gala Gecesi birleşince Balçova’da muhteşem bir coşku yaşandı. Binlerce kişi korteje katılırken, yabancı konukların gösterileri izleyenleri büyüledi.

0Yorumlar
Balçova’da Zafer Coşkusu

Balçova Belediyesi ve Ege Folklor Eğitim Merkezi (EFEM) işbirliği ile bu yıl 13.’sü düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali Gala Gecesi Balçova’da muhteşem bir coşkuya sahne oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl kutlamaları ile birleştirilen program, Ata Caddesi’ndeki kortejle başladı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, İyi Parti Balçova İlçe Başkanı Hicran Helezür. Deva Partisi Balçova İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Belediye Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve festivale katılan ekipler Ata Caddesi’nden yürüyüşe başladı. Genç, yaşlı kadın, erkek, çocuk binlerce Balçovalı’nın da eşlik ettiği kortej, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne kadar marşlar söyleyerek yürüdü. Zafer Kortejine ve konuk ülke ekiplerine sevgi gösterilerinde bulunan Balçovalılar, evlerinin balkonundan ve yol kenarından alkış yağmuru ve meşalelerle ile destek oldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan, Slovakya ev sahibi ülke Türkiye olarak Balçova Belediyesi Efem Gençlik ve Spor Kulübü ekipleri, birbirilerinden güzel yöresel oyunları ile Balçovalılara muhteşem bir gece yaşattı. Özellikle konuk ülke ekiplerinin üç günlük festival süresince öğrenip sahneledikleri Anadolu Oyunları izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Katılımcı ülke ekiplerine çiçek ve plaket sunduktan sonra teşekkür konuşması yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Balçova her yıl yaptığı coşkulu kutlamalarını bugün Zaferimizin 100. Yılına yakışır bir kutlama ile taçlandırdı. Bu coşkuyu birlikte yaşadığımız için onurluyum, gururluyum. Bu coşkuyu yaşamamıza vesile olan Milli Bayramlarımız ve kültürümüz bizleri bir arada tutan en önemli unsurların başında geliyor. Kültür ve sanat bu akşam olduğu gibi başka uluslar ile birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi de perçinliyor. Bu vesile ile bu akşam konuğumuz olan dost ve kardeş ülkeleri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Barış, Cihanda Barış ilkesi ile ağırlamaktan çok mutlu olduk” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

Bir ilimizden çok konuşulacak karar! Erkekler artık bu...

Batman’daki bir TOKİ sitesinde yönetimin aldığı kıyafet kararı tartışma yarattı. Site...

1 ay önce

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

2 ay önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

2 ay önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

2 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

2 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

2 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

3 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

3 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

4 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

4 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

4 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

5 ay önce