BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $64.954 %0,26 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.917,71 %0,32 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Başkan Mutlu İTB Meclisi’nde konuştu: Mazeret üretmeden ç...

Başkan Mutlu İTB Meclisi’nde konuştu: Mazeret üretmeden çalışıyoruz

İTB Meclisi’ne konuk olan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediyecilik vizyonu ve hizmetleri anlatan sunumunda “Göreve geldiğimizden beri mazeret üretmeden çalışıyoruz” dedi. Başkan Mutlu, öncelikli gündemlerinin ise kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunun altını çizdi.

0Yorumlar
Başkan Mutlu İTB Meclisi’nde konuştu: Mazeret üretmeden çalışıyoruz

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) eylül ayı olağan meclis toplantısına kentin kadın belediye başkanları ile birlikte konuk oldu. İTB Başkanı Işınsu Kestelli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Akademisyen Soli Özel’in dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerinin ardından kadın belediye başkanları da kürsüye çıkarak sunumlar yaptı. Belediyecilik vizyonu ve hizmetleri anlatan sunumunda göreve geldiği günden bu yana mazeret üretmeden çalıştıklarını belirten Başkan Mutlu, barınma hakkının önemine vurgu yaparak öncelikli gündemlerinin kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunun altını çizdi.

Mazeretimiz yok, başarmak zorundayız

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’ye kadın belediye başkanlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Mutlu, “Aday adaylığı sürecimde hazırladığım dosyanın başlığını ‘Mazereti Olmayan Kent’ koymuştum. Konak’ın sahip olduğu kültürel değerlerle, kentin merkezinde yer almasıyla ve sahip olduğu zenginliklerle başarılı olunmaması için hiçbir mazeret olmadığını düşünüyorum. Göreve geldiğimizden beri tüm ekip arkadaşlarımla birlikte mazeret üretmeden çalışıyoruz. Bir yandan asfalt dökmek zorundayız, bir yandan sosyal belediyecilik yapmak zorundayız ama bir yandan da iktidara giden yolda önümüze konulan ekonomik engelleri yıkarak hizmete devam etmek zorundayız.

Kentsel dönüşüm birinci gündemimiz

Uzun yıllar Mimarlar Odası’nda görev yapan Başkan Mutlu, kent için verilen mücadelelerde her zaman ön saflarda yer aldığını vurgulayarak, “Mimarım, uzun yıllar meslek odasında görev yaptım. Bu kentin pek çok yerinde izim olduğunu düşünüyorum. Gerek bazı mekanların tescillenerek korunmasında ya da bazı yanlışların yapılmamasında katkımız oldu. Şimdi masanın öteki tarafındayız; ranttan değil kamudan yana bir planlamayı, kamucu bir bakış açısıyla bütün toplumun refahını yükseltecek bir kentsel dönüşümünün nasıl olacağını gösterme yeri. Konak’taki en büyük sorun kentsel dönüşüm ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Kentsel dönüşüm birinci gündemimiz. Bunu afet riskleri, binaların güvenli olması ve barınma anayasal bir hak olduğu için yapmak zorundayız. Herkes sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşayabilmeli. Bu zorunluluğu sağlayacak olan aslında devlet ama onunla birlikte yerel yönetim sorumluluğuyla biz de bunu yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Başarı hikayesi yazacağız

Bugüne kadar hayata geçirilen çalışmaların bundan sonra da artan bir ivmeyle devam edeceğini kaydeden Başkan Mutlu, “Yaya dostu bir belediyeyiz, kaldırım işgalleriyle yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Beş yılın sonunda herkesin mutlu olduğu, kentsel dönüşümün yapıldığı, tekrar eskisi gibi sanatın, kültürün ve ticaretin merkezi olan bir Konak hayaliyle yaşıyorum. Kemeraltı ticaretini ve esnaf kültürünü tekrar canlandırmak, İzmir’in yaşayan kültüründe Konak’ın tekrar parlamasını istiyoruz. İzmirlilerin desteğiyle kentimizde bu dönem 8 kadın belediye başkanının bir başarı hikayesi yazacağını ve önümüzdeki dönemde de bu salonda daha fazla kadın belediye başkanı olacağına olan inancımla hepinize çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

18 gün önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

18 gün önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

1 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

2 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

3 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

3 ay önce

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce