Bölünmez Çankırı’dan İzmir’e Mardin Modeli
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardinli hemşehrisi Mehmet Taş’ın Selçuk’ta hizmete aldığı taş konak butik otel yatırımını örnek göstererek, İzmir’de bu tip otellerin sayısının artırılarak, turizmdeki otel çeşidinin artırılabileceğini belirtti.
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Selçuk’ta yeniden restore edilerek turizme kazandırılan ve taş konak olarak yapımı tamamlanan MSM Celsus butik otelin açılışına katıldı. Açılışta Bölünmez Çankırı’nın yanı sıra Selçuk Ticaret Odası Başkanı Tolga Sürekli, Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcıları Tülay Ayarman, Özkan Arıcı ve Yılmaz Çırak, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sema Yeşilçimen, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve davetliler de hazır bulundu.
BÜYÜK BİR MERTLİK VE ÖZVERİ
Otelin açılışında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, hemşehrisi Mehmet Taş’ın Selçuk’ta yapmış olduğu butik otel yatırımdan kendisine çok teşekkür ettiğini belirterek, “Ülkenin şu anda ekonomik olarak darboğaza alınmaya çalışıldığı bir dönemde sizin yapmış olduğunuz yatırım büyük bir mertlik ve özveridir. Bu bölgede sizinle birlikte açılacak olan oteller, restoranlar ve kafeler ile bu güzel ilçemiz turizm açısından daha da ileri seviyeye gelecektir. İnşallah yaptığınız bu yatırım ile diğer yatırımcılara da güzel bir örnek olacaksınız. Bu yatırımı Mardinli bir hemşehrimiz yaptığı için ayrıca onur ve gurur duyuyoruz” dedi.
İZMİR VE MARDİN BİRBİRİNE BENZİYOR
İzmir’de Selçuk-Şirince ve Ödemiş-Birgi’de butik taş konak otellerin olduğunu ve bu tip otellerin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgi çektiğine değinen Bölünmez Çankırı, “Bildiğiniz üzere ben bir önceki dönem Mardin milletvekiliydim. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanımızın ve partimizin takdiri ile İzmir’den aday gösterildim ve şu anda İzmir Milletvekili olarak İzmirli hemşehrilerimize hizmet vermekteyim. Mardin’de asırlık konaklarda yaşayanlar yaşadıkları yerleri butik otellere çevirerek hem kendilerine hem de turizme büyük bir gelir sağladılar. Mardin’deki taş konak butik otellerin en genci 300-400 yıllıktır. Şu anda Mardin’de hem kışın hem de yazın çok ciddi turizm yoğunluğu var. İzmir’den de Mardin’e turizm konusunda çok ciddi rağbetin olduğunu biliyorum. İzmir ve Mardin turizm noktasında da birbirine çok benziyor” diye konuştu.
İZMİR’İN POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARMALIYIZ
Mardin’de 40’dan fazla taş konak butik otelin olduğuna dikkat çeken Bölünmez Çankırı, “İzmir’de taş konak butik otellerin sayısını artırmak mümkündür. Çünkü İzmir tarihi, kültürel yapısı ve doğası ile buna çok müsait bir yer. Yatırımcıların İzmir’e ve bölgemize gelmesini sağlamak için turizmde daha fazla yatırım yapılabilir. İzmir’in havası ve iklimi; turizmin 12 aya yayılması için yatırımcılara çok iyi fırsat sunuyor. Bu yıl ülke turizminde iyi bir yıl geçiriyoruz. İzmir’de turizmdeki bu iyi gidişten nasibini alıyor. İzmir’de turizmde artış oldukça, otellerin kapasitelerini de daha fazla büyütebiliriz. İnşallah turizmdeki potansiyelimizi daha da açığa çıkartarak İzmir’in turizmde de hak ettiği yeri almasını sağlarız. Turizmde taş konak butik otellerin meyvesini Mardin’de fazlasıyla gördük. İzmir’de de Mardin gibi taş konak butik otellerin sayısını artırabilirsek İzmir’de bu konuda büyük bir ivme yakalanabilir” şeklinde konuştu.
Açılıştan sonra oteli gezerek inceleyen Bölünmez Çankırı, otelin yapısı, hizmetleri ve durumu hakkında Otel İşletmecisi Mehmet Taş’tan bilgi aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlar'da 58 mahalleden aynı tepki! Çankırı konuyu...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Karabağlar’da 58 mahalle başkanıyla bir...
AK Partili Çankırı Yerel Seçimlerde Vaat Ettiği Sözünü...
AK Partili Çankırı Konak Belediye Başkanı Mutlu ile Kentsel Dönüşümü Görüştü
Tugay’dan AKP'li Çankırı’ya yeni açıklama:
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Başkan Cemil Tugay’ın her sorunda hükümeti...
YAŞAM Haberleri
TümüBir ilimizden çok konuşulacak karar! Erkekler artık bu...
Batman’daki bir TOKİ sitesinde yönetimin aldığı kıyafet kararı tartışma yarattı. Site...
İlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
