Bornova Kültür Merkezi için sözleşme imzalandı
Yaklaşık 20 yıldır yapımı tamamlanamayan Bornova Kültür Merkezi inşaatının bitirilmesi için Hayranoğulları İnşaat firmasıyla sözleşme imzalandı.
7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından çalışmaları ve ziyaretleri ile İzmir’de dikkatleri üzerine çeken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Murat Koç, Meclis Genel Kurulunun toplandığı gün, 7 Haziran’dan bu yana yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
MHP kadroları olarak, milletin güvenine layık olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Koç “Seçim çalışmalarında her zaman halkın içinde olacağımı, İzmir’in ve İzmirli’nin daha iyi hayat şartlarında yaşaması için gerekli olan devlet yatırımlarının takipçisi olacağımı belirtmiştim. Çalışmalarımızı hizmet ve çözüm odaklı olarak sürdüreceğimizi beyan ettim. İzmir’in yatırımlar ve destekler olarak, alacaklı olduğunu ve İzmir’in hakkını savunacağımızı söylemiştim. Bu anlamda hemşehrilerimizi temsil etmek, hemşehrilerimizin yıllardan beri birikmiş sorunlarını duyurmak, çözümler üreterek kamuoyuna sunmak ve İzmir’imizin gelecekten umutlu olmasını sağlamak istiyoruz. Seçildikten sonra, yeminimizi ettik ve Bornovalının kanayan yarası olan Kültür Merkezi konusunun takipçisi olmaya başladık. Meclis çalışmalarımıza başladığımız andan itibaren, öncelikle yıllardır yapımı tamamlanmayan ve belirsizlik içinde bekleyen Bornova Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili kurumlarda araştırmalarımız ve irtibatlarımız oldu. Gerek ilgili bakanlıklardan, gerek İzmir Valiliğinin ilgili birimlerinden, gerekse konuyla ilgili firmalardan bilgi alarak, Bornova Kültür Merkezi’nin akıbetini gündemde tuttum. Bu çabalarımız sonucunda, Bornova Kültür Merkezi ile ilgili olarak, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme dahi yapılmadığını tespit ettik. Konuyu gündeme getirerek ve görüşmeler yaparak, bürokrasiyi harekete geçirdik; şükürler olsun ki bugün, valilikle müeahhit arasında sözleşme yapılmasını sağladık. Artık projenin bir muhatabı ve mükellefi var. En yakın sürede inşaat çalışmasını başlatıp, 2016 yılında Bornova halkının hizmetine sunulması için gerekli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bornovalılara bu haberin müjdesini vererek; bu konu başta olmak üzere, İzmir’in hasret kaldığı hizmetlerin ulaşması yönünde gereken titizliği ve kararlılığı göstereceğimi bir kez daha belirtmek istiyorum. İzmir bize güvendi, biz de sözümüzü tuttuk” dedi.
Bornova Kültür Merkezi’nin toplam kullanım alanının, yapılan son revizyonlarla birlikte 38.167 metrekareye çıkartıldığını belirten Koç “Merkezin oturum alanı 11 bin 209 metrekaredir. Merkezde 850 kişilik büyük salon, 387 kişilik küçük salon ve 400 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra, okuma salonları, fuayeler, işlikler, sanatçı çalışma ve dinlenme salonları, kafeterya, misafirhane, sığınak, kapalı ve açık otopark bulunacak.” dedi.
Murat Koç Peterson Köşkü meselesine de değinerek, “Bornova Kültür Merkezi projesinin ardından sıra Peterson Köşküne geldi. Bornova’da kangren haline gelen Peterson Köşkü ile ilgili çalışmalarımızı başlatıp, Bornovalılara mükemmel bir yaşam alanı sunulmasını sağlayacağız.” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da sanatın gücüyle kadın dayanışması
Bornova Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu ve İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Derneği...
Narlıdere’de Toplu Sözleşme Sevinci
Narlıdere Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında, belediyede görevli 55 memuru kapsayan toplu...
Güzelbahçe’de Çifte Toplu Sözleşme Sevinci
Güzelbahçe Belediyesi, memur sendikası TÜM-BEL-SEN İzmir 2’nolu ile Belediye İş 4’nolu sendikası...
YAŞAM Haberleri
TümüBir ilimizden çok konuşulacak karar! Erkekler artık bu...
Batman’daki bir TOKİ sitesinde yönetimin aldığı kıyafet kararı tartışma yarattı. Site...
İlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...