BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.183 %0,22 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.925,47 %0,21 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Çeşme, Eylül ayında da hareketli

Çeşme, Eylül ayında da hareketli

Yoğun bir yaz sezonu geçiren ve uzun bayram tatilinde 1,5 milyonu aşkın tatilciyi ağırlayan İzmir'in turizm ilçesi Çeşme'de, yaz mevsimi geçmesine karşın yazı aratmayan havalar ve konaklama tesislerindeki fiyat indirimleri ve etkinlikler hareketliliğin sürmesine olumlu etki yaptı.

0Yorumlar
Çeşme, Eylül ayında da hareketli


Her mevsimin ayrı bir tadının olduğu Çeşme'de, sonbahar mevsimini girilmesine rağmen yazı aratmayan hava sıcaklıkları okulların açılmasına az bir zaman kalmasına karşın tatilcilerin tatillerini uzatmalarına neden oldu. Konaklama tesislerinin havuzları ve Çeşme'nin birbirinden özel plajları, yaz sezonunu aratmayacak şekilde tatilcilerle dolmaya devam ediyor. Çeşme'nin insanı ferahlatan akşam esintisi ise Çeşme ve Alaçatı sokaklarında insanların rahatça dolaşmalarına neden olurken, kafe, bar ve restoranlarda ise Çeşme serinliğinde sohbetler gecenin geç saatlerine kadar uzuyor. 
Öte yandan Çeşmeli turizmciler de, ilçenin her mevsiminin ayrı bir güzellikte olduğunu vurgulayarak, düzenledikleri kampanyalarla, misafirlerini Çeşme'nin güzelliklerini birlikte yaşamaya davet etti. Çeşme'nin, sadece 3-4 ay turizm yapan bir destinasyon olmadığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Çeşme denilince, hep akıllara 3 ay açık, 9 ay kapalı gibi bir imaj geliyor. Artık bu imajdan uzaklaşmaya başladık. Çeşme, eylül'de de, ekim'de de çok güzel. Çeşme, kasım, aralık, ocak, şubat'ta termali ile çok daha güzel. Çeşme, mart, nisan, mayıs'ta sörfüyle daha güzel. Alaçatı sokakları 365 gün güzel. Özellikle hafta sonlarında Alaçatı sokaklarını yaz havasında yaşamak mümkün. Dolayısıyla Çeşme'de yakın gelecekte 12 ay turizm olacaktır. Şu anda hedefimiz 6-7 ay. Ama önümüzdeki 5 yılda, Çeşme'de 12 ay turizmi sağlamanın mücadelesi içinde olacağız" diye konuştu. 

"Çeşme'yi çok daha güzel günler bekliyor" 

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Belge de yaptığı açıklamada, Çeşme'de doluluğun eylül ayında da devam ettiğini vurgulayarak, "Çeşme, Alaçatı'sıyla, Ilıca'sıyla, her köşesiyle ayrı bir destinasyon. Çeşme'nin kıymetini bilmeliyiz. Biliyoruz, ama daha da dikkat etmeliyiz. Çeşme'yi çok daha güzel günler bekliyor" diye ifade etti. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

19 gün önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

19 gün önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

1 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

2 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

3 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

3 ay önce

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce