BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.046 %0,22 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.921,80 %0,28 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Çeşme'de plajlar doldu

Çeşme'de plajlar doldu

İZMİR'in Çeşme ilçesindeki plajlar, sıcak havadan bunalarak serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistlerle dolup taştı.

0Yorumlar
Çeşme'de plajlar doldu

Seçimler ve sınavlar nedeniyle bu yıl tatile gecikmeli çıkan tatilciler, büyükşehirlerin bunaltıcı, stresli yaşamından ayrıca yaz sıcağından kurtulmak için sahil kentlerine giderken, tatilcilerin en çok tercih ettiği turizm beldelerinin başında Çeşme geldi. Klima etkisi yaratan esintisiyle ünlü Çeşme, deniz sporu yapmak isteyenler için de tercih edilen bir kent olarak öne çıktı. Sörf ve kitesurf yapmak isteyenler için ideal rüzgara ve su derinliğine sahip koylar, bu yıl da doldu. İnce kumu ve mavinin her tonunu taşıyan plajlar da serinlemek isteyenlerin akınına uğradı. Üç tarafı denizle çevrili ilçenin Alaçatı Çark Plajı, Delikli Koy, Çatalazmak, Altınkum, Pırlanta, Çiftlik, Tekke, Kocakarı, Boyalık ve dünyaca ünlü Ilıca plajınde 'iğne atsan yere değmez' dedirten görüntüler ortaya çıktı. Bazı tatilciler, günübirlik gezi tekneleriyle Eşek Adası, Makri Ada, Mercan Adası gibi adaların berrak ve serin koylarında yüzmenin tadını çıkardı. Çeşme'nin marka değeri en yüksek mahallesi Alaçatı ise bu yıl da tatilcilerin en gözde yeri olma özelliğini korumaya devam etti.

Tarih kokan dar sokakları, tarihi taş evleri, Alaçatı'ya gelenlerin ziyaret etmeden ve fotoğraf çektirmeden ayrılmadıkları değirmenleri, kafe, bar ve restoranları ile farklı bir atmosfere sahip olan Alaçatı, Çeşme'ye gelen her tatilcinin uğrak yeri olmayı sürdürdü. 9 bini aşkın nüfusa sahip Alaçatı Mahallesi'ndeki 400'ü geçen sayısıyla butik oteller ise 5 yıldızlı oteller ile rekabet edecek kaliteye ulaşmış durumda.

Ünlülerin de vazgeçilmez tercihi olan Alaçatı, akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar süren eğlence yaşamı ile tatilcilere keyifli saatler yaşattı. Her bütçe için tatil olanağının bulunduğu Çeşme'de, Çeşme ve Çiftlik sahilindeki balık restoranlar, yeni sahil düzenlemesi ile Dalyan mahallesindeki restoranlar çekiciliğini sürdürürken, alışveriş için Çeşme çarşısı ve kafe, restoran ve alışveriş mekanlarını bünyesinde barındıran Çeşme Marina tatilcilerin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

18 gün önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

18 gün önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

1 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

2 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

3 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

3 ay önce

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce