CHP heyeti, işçilere mezar olan viyadükü inceledi
CHP çöken iskeleyi inceledi
CHP’nin işçi sendikalarından ve meslek kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya İzmir’de 4 işçinin yaşamını yitirdiği yol inşaatı alanında incelemelerde bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle geldiğini belirten Akkaya, “Ocak’tan itibaren 7 ayda 971 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Bu şaka gibi bir şeydir. Bu iş kazalarının yüzde 97’si tedbir alınsaydı önlenebilirdi. Tedbirsizlik sonucu her gün canımız yanıyor, ocaklar sönüyor” dedi
İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere bölgesinde yapımı süren viyadük inşaatında kullanılan iskele çökmüş ve yaklaşık 150 tonluk ağırlığın altında kalan 4 işçi yaşamını yitirmişti. CHP’nin İşçi sendikalarından ve meslek kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya facianın yaşandığı şantiyeye gelerek incelemelerde bulundu.Olay yerinde açıklama yapan Akkaya’ya İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır eşlik etti.
‘TEMMUZ AYINDA 165 İŞÇİ ÖLDÜ’
Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “Ben bugün buraya Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle geldim. İhmal olup olmadığı bakanlık müfettişlerince soruşturuluyor. Biz o değerlendirmenin takipçisi olacağız. Türkiye’de acı bir gerçek var; her gün yeni ölümlerle karşılaşıyoruz” dedi. Sadece Temmuz’da 165 işçinin hayatını kaybettiğini belirten Akkaya, “Ocak’tan itibaren 7 ayda 971 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Bu şaka gibi bir şeydir. Her gün 3,4 işçi Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ölüyor. Ancak toplam ölümlerde gündeme geliyor. Her gün 2-3 şehit haberi alıyoruz, insanlar haklı olarak isyan ediyor. Bir haftalık ya da 10 günlük periyotta 65 işçinin öldüğünü görüyoruz. İncelendiğinde çarpık bir tablo çıkıyor. Bu iş kazalarının yüzde 97’si tedbir alınsaydı önlenebilirdi. Tedbirsizlik sonucu her gün canımız yanıyor, ocaklar sönüyor” diye konuştu.
‘KAZALAR SENDİKAL ÖRGÜTLENMEYLE ENGELLENİR’
Bu sorun çözülebilir, işçiler ölmeyebilir diye konuşan Akkaya, “ Maliyet olarak görmeden insana değer veren bir anlayışla bakarsak çözülür. Türkiye’de örgütlü olan iş yerlerinde iş kazalarının yüzde 10 bile olmadığını görüyoruz. Avrupa standartlarında olduğunu görüyoruz. İş kazalarının yüzde 97’sinin nedeni tedbirsizlik, bunun da yüzde 95’inin sendikasız, örgütsüz iş yerlerinde meydana geldiğini görüyoruz. Sendikalı olan yerlerde denetleme, sağlıklı iş ortamı oluyor. İş kazalarını önleme sendikaların önündeki örgütlenme sorunlarını ortadan kaldırılmasıyla olur” diye ifade etti.
‘ÖNERGELER SÜMENALTI EDİLİYOR’
CHP olarak 24’üncü dönemde defalarca önerge verdiklerini söyleyen Akkaya, “Soma kazasından sonra verdik. Yalvaç ve Ermenek de aynı şekilde önerge verdik. Verdiğimiz önergeler çoğunluk iktidarının tutumu nedeniyle sümenaltı ediliyor. 2014 Aralık’ta iş kazalarında verdiğimiz önerge için komisyon kuruldu. Mart’ta değerlendirmeler meclise geldi. Seçimin azizliğine uğradı, laflarda kaldı. Seçim mi önemli bu vatandaşların canı, malı mı önemli? 25’inci dönemde CHP olarak en çok üstünde durduğumuz olay insan hayatıdır. Bu kazaların önüne geçici tedbirlerin alınması için alanlarda çalışmalara devam edeceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Dutlulu Soma’da 20 Milyon TL’lik Altyapı...
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Soma ilçesine bağlı İnönü Mahallesi’nde devam...
DEM Parti İmralı heyeti duyurdu: Abdullah Öcalan 'yasal...
DEM Parti İmralı heyeti, dün İmralı'da görüştüğü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın mesajını...
Başkan Çiçek Çalışmaları İnceledi
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, sahaya çıkarak yapılan işleri inceledi, vatandaşlarla...
YAŞAM Haberleri
TümüBir ilimizden çok konuşulacak karar! Erkekler artık bu...
Batman’daki bir TOKİ sitesinde yönetimin aldığı kıyafet kararı tartışma yarattı. Site...
İlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...