BIST 100 12.888,33 %2,74 Altın 6.697,66 ₺/gr %0,49 Bitcoin $84.057 %0,30 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,68 ₺ %0,07 Sterlin 64,74 ₺ %0,08 Gümüş 99,91 ₺/gr %1,30 Ethereum $2.668,38 %0,04 İsviçre Frangı 58,99 ₺ %0,34 Kanada Doları 34,56 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,27 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,75 Çin Yuanı 7,27 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM CHP İzmir'den PTT işçilerine destek

CHP İzmir'den PTT işçilerine destek

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Bayraklı'da sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan PTT işçilerinin eylemine destek verdi.

0Yorumlar
CHP İzmir'den PTT işçilerine destek

 İşçiler, müzakerelerden sonuç alınamaması halinde 1 Şubat'ta Ankara PTT Genel Müdürlüğü önüne giderek seslerini duyuracaklarını açıklarken, CHP'li Yücel, "Sendikal faaliyet engellenemez. Haklı mücadelenizde yanınızdayız" dedi.

İzmir'de Posta Transfer Taşımacılık ve Kargo İşçileri Sendikası (PTT Kargo Sen) ile Posta Telefon ve Telekomünikasyon İşçileri Sendikası'na (PTT Sen) üye oldukları için işten çıkarılan 16 işçinin eylemine CHP'den destek geldi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Bayraklı'da PTT Merkez Müdürlüğü önünde eylemde olan işçilere destek için buraya giderek basın açıklaması yaptı.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

PTT Sen Genel Başkanı Halit Büyük “Türkiye’de şu anda şirketlerce 100’e yakın işçi çıkarıldı. İzmir’de ağustos ve nisan aylarında 16 kişi işten çıkarıldı. Bu hafta içinde herhangi bir müzakere çıkmazsa hazırlıklarımızı yaptık. 1 Şubat’ta Ankara PTT Genel Müdürlüğü önünde olacağız. Sesimizi duyuracağız. Herhangi bir girişim olmadığı takdirde bakanlıkların da kapılarını zorlayacağız. Biz haklıyız, mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

"SENDİKAL FAALİYET ENGELLENEMEZ"

Emeğe her zaman değer verdiklerini ve emeğini her şeyin üstünde tuttuklarını belirten CHP'li Yücel, şöyle konuştu:

“İşçilerin emekleriyle hayata tutunabilmeleri adına onların her zaman yanında olacağız ve bu haksızlıkları, hukuksuzlukları her platformda gündeme taşıyacağız. Haklı ve onurlu direnişinizi CHP örgütü adına saygıyla selamlıyorum. Siz ekmeğinizi birilerinin önünde diz çökerek değil, alın teriyle, onuruyla kazanan işçi sınıfısınız. Bugün işsizliğin 4 milyonu geçtiği, genç işsizliğin yüzde 25’lerin üzerinde olduğu, milyonlarca EYT'linin emeklilik haklarının ellerinden alındığı, kayıt dışı istihdamın yüzde 35’leri geçtiği, asgari ücretin açlık sınırının da altında olduğu güzel ülkemizde, çalışanlarımız, işçi ve emekçi kardeşlerimiz ekonomik zorluklar altında inim inim inliyor. Anayasamızın 51. maddesinin kendilerine tanıdığı hakkı kullanarak sendika kuran ve üye olan PTT çalışanlarına karşı yapılan baskı ve işten çıkarmaları şiddetle kınıyorum. Sendikal faaliyet engellenemez. Sendikal örgütlenmeyi ve sendikal faaliyeti engelleyenler TCK’nın 118. maddesine göre altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İşveren vekillerinin sözlü ve SMS mesajları yoluyla çalışanları baskı altına almaya çalıştığı açıkça görülmektedir. Buna teşebbüs eden kişiler hakkında, işçilerin yapmış olduğu suç duyurularının da takipçisiyiz.”

"EMEK EN YÜCE DEĞERDİR"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da PTT işçilerinin pandemi döneminde zor şartlar altında çalıştığını belirterek, “Bizim geleneklerimize göre, işçileri gerekçesiz işten atmak sosyal bir cinayettir. İl Başkanımızın da söylediği gibi aynı zamanda bir anayasal suçtur. Bizler Kargo ve PTT çalışanlarının direnişini selamlıyor, bu direnişin yanında olduğumuzu söylüyoruz. Bundan sonra da yan yana, omuz omuza işçi kardeşlerimiz işbaşı yapıncaya kadar, sendika toplu iş sözleşmesini alıncaya kadar onlarla mücadelemizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, anayasal haklarını kullanan işçilerin sonuna kadar yanında olacaklarını ifade ederek, "Bayraklı İlçe Örgütü olarak direnişe başladıkları günden itibaren belli periyotlarla buraya gelip arkadaşlarımıza destek veriyoruz. Bu mücadelelerinin başarıyla sonuçlanması için onların yanında olduğumuzu her daim hissettireceğiz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

Bir ilimizden çok konuşulacak karar! Erkekler artık bu...

Batman’daki bir TOKİ sitesinde yönetimin aldığı kıyafet kararı tartışma yarattı. Site...

1 ay önce

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

2 ay önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

2 ay önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

2 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

2 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

2 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

4 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

4 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

4 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

4 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

4 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

5 ay önce