Çin'in ünlü isimleri İZTO’yu ziyaret etti
YUNUS Emre Enstitüsü'nün (YEE) 'Misafirimiz Olun' projesi kapsamında İzmir’e gelen medya temsilcileri, kanaat önderleri, sosyal medya fenomenleri, pop star ve seyyahlardan oluşan 16 kişilik Çin heyeti, İzmir Ticaret Odası’nı (İZTO) ziyaret etti.
Kentin güzelliklerinin Çin’de daha iyi tanıtılması gerektiğini söyleyen İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Aslanoğlu, "Çinli turistler tarih, gastronomi ve kültür turlarıyla yakından ilgileniyor. Eğer bu özelliklerimizi iyi anlatırsak 12 ay boyunca Çinli turistleri ülkemizde görmemiz mümkün olacak" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Mütevelli Heyet Başkanı olduğu Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin yurtdışında tanıtımı için atağa geçti. Enstitü tarafından İzmir’e getirilen ve içlerinde Çinli medya temsilcilerinden kanaat önderlerine, sosyal medya fenomenlerinden seyyah ve pop stara kadar 16 kişiden oluşan heyet İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret ederek şehir hakkında bilgi aldı. İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Aslanoğlu ile Çin’in İzmir Konsolosluğu Ticaret Ateşesi Weiguo Liu’nun yanı sıra İZTO Turizm ve Konaklama Grubu Meclis ve Komite üyeleri ile Yunus Emre Enstitüsü Özel Kalem Müdürü Mustafa Duru’nun da olduğu toplantıda, İzmir Kalkınma Ajansı ile İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.
"İZMİR, MERKEZ OLACAK"
Çin’in ünlü isimlerini İzmir Ticaret Odası’nda ağırlamaktan onur duyduğunu belirten İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Aslanoğlu, Çin ile Türkiye arasındaki ilişkileri canlı tutmak gerektiğini vurguladı. Tarihi İpek Yolu’nun doğu ve batı ucundaki iki ülke olan Çin ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geçmişinin çok eskiye dayandığını kaydeden Aslanoğlu, "İzmir, Türkiye’nin batıya açılan liman kenti olarak Çin’den yola çıkan malların Avrupa’ya ulaştırılmasında geçmişte büyük rol oynadı. İpek yolunun tekrar canlanması sayesinde İzmir yine büyük bir stratejik merkez olacak" dedi.
"İLİŞKİLER, PROJE İLE ARTACAK"
Çin Devlet Başkanı tarafından başlatılan ‘Kuşak ve Yol Projesi’nin Türkiye için çok önemli olduğunu aktaran Aslanoğlu, "Proje ile sadece ticari ilişkilerin değil aynı zamanda kültür ve turizm alanındaki işbirliğinin de canlanması bekleniyor. Bu sayede önümüzdeki yıllarda iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
"KENTİMİZ ADINA GÜZEL BİR FIRSAT"
Bu yıl Çin’de Türkiye Turizm yılı olarak kutlandığını söyleyen Şenol Aslanoğlu şöyle konuştu:
"İlişkilerin gelişimine katkıda bulunmak adına sosyal medyanın öneminin de yadsınamaz olduğuna inanıyoruz. İzmir Ticaret Odası olarak Çin’de çeşitli platformlarda bir dijital kampanya yürütüyoruz. Çin’den pek çok takipçimizin olması bizleri heyecanlandırıyor. Burada bizlerle bulunan Çinli medya temsilcileri de pek çok takipçisine ilham kaynağı oluyor. Bu durumun kentimiz için güzel bir fırsat olduğuna inanıyorum."
AŞK DENİZİ EGE
Çin’de önemli sayıda takipçisi bulunan şarkıcı, oyuncu ve pop star Xu Fei, İzmir insanını son derece sıcak kanlı, güler yüzlü ve samimi olduğunu belirterek, "Çin ile İzmir arasında sanatsal bir bağ kurabileceğimize inanıyorum" dedi. Uluslararası politikalar uzmanı Prof. Dr. Xue Li ise Ege’nin okunuşunun Çin’de ‘Aşk’ anlamına geldiğini vurgulayarak, "Ege Denizi bir anlamda Aşk Denizi. Çin ile İzmir arasındaki Ege aşkını tanıtımlarla arttırmamız şart" diye konuştu.
ÇARŞIYI GEZİP, GASTRONOMİ TURU YAPTILAR
İZTO'daki ziyarette İzmir ile ilgili tanıtım filmini izleyip, bilgiler alan heyet daha sonra İZTO'nun misafiri olarak Ege yöresine ait lezzetlerin yer aldığı öğle yemeğine katıldı. Yemeğin ardından İzmir'de şehir turu gerçekleştiren heyet Kemeraltı'nda, İzmir Ticaret Odası tarafından restore edilerek Türk El Sanatları Çarşısı haline gelen alanda alışveriş yaptı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZTO’da seçim heyecanı başladı: Mahmut Özgener yeniden aday
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 1 Ekim’de yapılacak seçimlerde...
Güney Çin Denizi’nde tansiyon yükseliyor: Çin’den savaş...
Çin ordusu, tartışmalı Güney Çin Denizi’nde yer alan Scarborough Sığlığı çevresinde deniz ve hava...
Devlet Bahçeli'nin 'TRÇ' teklifine Çin'den yanıt
Çin’in Ankara Büyükelçisi Ciang Şüebin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Türkiye-Rusya-Çin...
YAŞAM Haberleri
TümüBir ilimizden çok konuşulacak karar! Erkekler artık bu...
Batman’daki bir TOKİ sitesinde yönetimin aldığı kıyafet kararı tartışma yarattı. Site...
İlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...