DSİ'den, İzmir'in o barajına karşı acil kod ile uyarı
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, son 38 yılın en yağışlı ocak ayını geçiren İzmir’de bazı barajlar yüzde yüz doluluk oranına yaklaştı.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne bağlı 2. Bölge Müdürlüğü de, çok acele kodu ile gönderdiği yazıda, bugün yağacak yağmurlara karşı Balçova barajında tam doluluk olabileceğini ve baraj kapaklarının açılma ihtimaline karşı gerekli güvenlik önlemlerinin alınması konusunda uyarıda bulundu.

Son yılların en yağışlı dönemini geçiren İzmir’de, barajlar yüzde yüz yüz doluluk oranına yaklaştı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, 1-24 Ocak 2019 tarihleri arasında metrekareye 299.3 kilogram yağış düştü. Bu durum, son 34 yılın en yağışlı ocak ayı olarak kayıtlara geçti.
Son yağışlarla barajlardaki doluluk oranı da dikkat çekti. Son verilere göre; Ürkmez Barajı yüzde 99.76, Güzelhisar Barajı yüzde 88.97, Alaçatı Barajı yüzde 83.28, Balçova Barajı 84.72'lik su seviyesine ulaştı. Yağan yağmurlar, şehrin su ihtiyacının karşılanması için önem kazanırken, yine Tahtalı Barajı yüzde 52.78, Gördes Barajı yüzde 12.62 su seviyesine geldi.

DSİ'den acil kod ile baraj uyarısı: "Tahliye planlanmaktadır"
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2. Bölge Müdürlüğü, devlet kurumlarına acil kodla bir yazı gönderdi. Yazıda, Balçova Barajı'nın doluluk oranına dikkat çekilerek, "İzmir ili Balçova ilçesi, Balçova Barajı'nda, 25 Ocak 2019 tarihi itibariyle su seviyesi 142.56 metre, yüzde 84.23 brüt doluluk olarak ölçülmüştür. Yağış periyodu ve taşkın işletme kotu dikkate alındığında; baraj güvenliği açısından, 25 Ocak 2019 Cuma saat 16.00’dan itibaren değişkenlik arz edecek şekilde tahliye amacıyla su bırakılması planlanmaktadır. Yöre halkının ve dere yatağı civarında yer alan; tesis, kurum ve kuruluşların, işletmelerin can ve mal emniyeti bakımından taşkın periyodu sonuna kadar Ilıca Deresi yatağına yaklaşmamaları için uyarılması hususunda gereğinin yapılmasını arz-rica ederiz" şeklinde uyarıda bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Görkem Duman: “Çocuklarımızı geleceğin...
Buca Belediyesi ile İnci Vakfı iş birliğinde yürütülen Kod’inci Robotik Kodlama Atölyeleri’nde...
TBMM'de yoğun hafta başladı: Masada vergi düzenlemeleri var
TBMM, bir haftalık aranın ardından yoğun gündemle toplanıyor. Vergi düzenlemeleri ve bedelli...
Ege ve Akdeniz için uyarı! Toz taşınımı olabilir
Ege ve Batı Akdeniz kıyılarını ilgilendiren uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi.
YAŞAM Haberleri
Tümüİlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.