Dünya tarımının temsilcileri İzmir’de buluştu
Türkiye’nin en büyük tarım fuarı 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün kapılarını açtı.
Tarım sektörünün en büyük buluşması Fuar İzmir'de bugün başladı. Uluslararası alım heyetleriyle Türkiye’den üreticileri bir araya getiren 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 9 Şubat 2020, Pazar akşamına kadar sürecek. 75 ülkeden katılımcıların 954 stantla yerini aldığı fuarı 360 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'den ve dünyadan binlerce katılımcının yer aldığı Agroexpo Fuarı'nın Türkiye’deki tarım sektörünün gelişimine, bu alandaki uluslararası ortaklıklara ve ülkenin ekonomisine katkı sunacağını dile getirdi. Yerel üreticinin ve yerel üretimin önemine vurgu yapan Tunç Soyer şöyle devam etti: “İzmir Büyükşehir Belediyesi doğayı iyi okuyarak özüne dönen, üreticiyi toprakla buluşturan ve üretileni, herkesle adil bir biçimde paylaşan kapsamlı bir tarım stratejisi geliştirdi. Temel hedefimiz üreticinin doğayla uyum içinde üretmesini; herkesin sağlıklı ve ucuz gıdaya erişimini mümkün kılmak ve refahı artırarak yerelden kalkınmayı sağlamak. Pagos ve Kültürpark'ta a&c cedil;tığımız üretici pazarları üreticilerimize sağladığımız alım garantili destekliyor. Karakılçık gibi atalık tohumları yeniden ovalarımızla buluşturuyoruz. Tüm çalışmalarımız bu bereketli toprakları yeniden hâkim kılmak için.”
Tarımı güçlü olan ülke kazanacak
Fuarın açılışında bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise küresel ölçekte tarım ve hayvancılık sektörünün öneminin arttığını belirterek, "Dünyayı doyuran ülke dünyanın lider ülkesi olacaktır. Uluslararası tarım sektörünü İzmir'de buluşturan ve ülkeler arası ticareti arttıracak Agroexpo bu anlamda çok önemli" diye konuştu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise örnek bir fuarın İzmir'de düzenlenmesinden gurur duyduklarını belirtti.
Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, törene katılan konuklarla birlikte stantları gezdi. Tunç Soyer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kadifekale'de açtığı Pagos Üretici Pazarı'nın bir benzerinin kurulduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi standını da ziyaret ederek üreticilerle sohbet etti.
Açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Özbekistan Tarım Bakan Yardımcısı Nasriddin Najimov, Sırbistan Tarım Bakan Yardımcısı Daria Janjic Nisaviç, İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, tarım sektörünün temsilcileri ve üreticiler katıldı.
Yenilikçi teknolojiler bu fuarda
Orion Fuarcılık’ın ev sahipliğinde düzenlenen 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda yaklaşık 2 bin iş insanı arasında gerçekleştirilecek ikili görüşmelerle 700 milyon dolarlık bir iş hacminin sağlanması bekleniyor. Fuarda, tarım makineleri, sera ve ekipmanları, tohum, fide, fidan, gübre, ilaç sanayi, sulama, plastik, ambalaj, tarımsal enerji, hayvancılık, hayvancılık ekipmanları, arıcılık sektörü ve veterinerlik hizmetleri gibi alanlarda faaliyet gösteren kuruluşlar yer alıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Muğla Büyükşehir Belediyesi okçusu Hazal Burun, Dünya...
Muğla Büyükşehir Belediyesi sporcusu Hazal Burun, Dünya Okçuluk Federasyonu Dünya Kupası...
Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Finali’nde teknoloji ve...
Fuar İzmir’de düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Finali’nde 22 şehirden 254 takım,...
Alevi-Bektaşi dernekleri Bornova’da buluştu
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde düzenlenen dayanışma...
YAŞAM Haberleri
Tümüİlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

