Eğitim öğretim yılı açılışı yapıldı
İzmir’de gerçekleştirilen 2018/2019 eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Servis ve kantinleri titizlikle denetleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
2018/2019 eğitim öğretim yılı İzmir açılış töreni Karabağlar'da bulunan Bahar Yıldırım İlkokulunda gerçekleştirildi. Törene İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarından önce İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrencilerle birlikte okul bahçesine zeytin fidanı dikti. Törende konuşan İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, vizyon sahibi gençler yetiştirmek istediklerini söyledi. Yahşi, “Geleceğimiz olan öğrencilerini geleceğe hazırlamak vazifelerin en büyüğüdür. Yarının Türkiye’sine yön veren öğrencilerimizi yetiştirirken amacımız küresel başarılar yakalayan ülke haline gelmek olacak. Teknolojiyi üretecek, bunu iş kolu haline getirebilecek vizyon sahibi gençler geleceği inşa edeceklerdir” dedi.

“Kaybedecek öğrencimiz yok”
Servis, kantin ve güvenlik denetlemelerini titizlikle yapacaklarını belirten Yahşi, "Çocuklarımızın doğru ve sağlıklı beslenmesi için okullara güvenli bir şekilde okullarına ulaşmaları için kantin ve servisleri titizlikle denetleyeceğiz. Okul çevresindeki tehlikelere karşı emniyet birimleri okul güvenliklerini en iyi şekilde takip edecek. Eğitim ailesi olarak kaybedecek tek bir öğrencimiz bile yok” ifadelerini kullandı.
Törende konuşan İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış da yeni sezonda öğrencilerine başarı dileklerinde bulundu.
Ziller çalındı, sınıflar doldu
Yapılan konuşmaların ardından Karabağlar Halk Eğitim Merkezi öğrencileri halk oyunu gösterilerini sergilerken, bazı öğrenciler de şiir okudu. Sonrasında protokolde oturan misafirler sembolik zilleri çaldı ve yeni eğitim öğretim sezonu resmen başladı. Eğitim öğretim yılının ilk yarısı 18 Ocak’ta son bulurken, yıl konu karneleri ise 14 Haziran’da dağıtılacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Muğla Valiliği 2026 Muğla gençlik yılı basın bildirisi
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şekillenen Türkiye Yüzyılı vizyonu ve...
BELGEM’de yeni eğitim yılı başladı
Bornova Belediyesi’nin ücretsiz eğitim desteği sunduğu BELGEM, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’na...
YAŞAM Haberleri
Tümüİlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.