Fırat Çakıroğlu mezarı başında anıldı
Ege Üniversitesinde (EÜ) 2015 yılında çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları Ege Üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı. Anmada anne Özlem Çakıroğlu gözyaşlarını tutamadı.
20 Şubat 2015’te Ege Üniversitesinde ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK'nın gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye söz edilen diğer öğrenci grubu arasında çıkan kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra tutuklanan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo, yargılama sonrasında 18 Temmuz 2017'deki duruşmada 'kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 3. yıl dönümünde Bornova'daki Panarbaşı Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Anma törenine Çakıroğlu’nun babası Fuat Çakıroğlu ve annesi Özlem Çakıroğlu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra yüzlerce ülkücü katıldı. Anma töreninde mevlit okutulurken, anne Özlem Çakıroğlu gözyaşlarını tutamadı.
“Fıratımız şehit oldu, binlerce Fıratımız var oldu”
Edilen duaların ardından konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “20 Şubat 2015 tarihinde rahmetli kardeşimiz, yiğit ülküdaşımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu kalleşçe, alçakça şehit edildi. Maalesef o dönemde bir takım süreçler söz konusuydu. Terör örgütü PKK’nın temsilcileri olan alçaklar, üniversite içerisinde eğitim ve öğretim hayatını tamamlamak üzere olan kardeşlerimize türlü türlü mağduriyetler yaşatıyorlardı. Kimlik kontrolleri yapıyorlar, okul işgal ediyorlar, öğrenci kardeşlerimize baskı yapıyorlar, akla hayale gelmeyecek her türlü caniliği yapıyorlardı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz, devletin ilgili kurumlarıyla o dönem defalarca görüşmüştü ama maalesef o dönemin yetkililerinin gerçeğini şimdilerde görmekteyiz. FETÖ ve PKK terör örgütünün omuz omuza milletimizin evlatlarına kalleşçe oyun kurduklarını daha iyi bir şekilde görüyoruz. Acımız tarifsizdir, içimiz alev alev yanmaktadır ama çok daha güçlüyüz. Teşkilatlarımız, gençlerimiz çok daha kararlı bir şekilde varlığını devam ettirmektedir. Fıratımız şehit oldu, binlerce Fıratımız var oldu. Bu anlayış ebediyen devam edecektir” dedi.

“Çakıroğlu siyasete alet edilemez”
Kılavuz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir ziyareti sırasında Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun mezarını ziyaret ederek fotoğraf paylaşmasının ardından çıkan tartışmalar üzerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı “Şehit mezarı ziyaret etmek için saray soytarılarından izin alacak değiliz” sözlerine de isim vermeden yanıt verdi. Kılavuz, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun kabrinde yakışıksız, nahoş bazı görüntülerin durumu söz konusudur. Kim olursa olsun kabristanı ziyaret edebilirler. Herkesin başımızın üzerinde yeri vardır ama ülküdaşlarımızı kıracak bazı sözlerle fotoğraf paylaşmak riyakarlıktır. Kendisine tavsiyemiz aklını başına almasıdır. Yoksa çürümüş beyni ile, kokmuş hali ile kendi sonu iyi olmaz. Kardeşlerimizin herhangi bir polemiğin içinde bulunması söz konusu değildir. Ama ısrarla bir kavga ortamına çekmeye çalışanlara karşı da bizim söylemimiz ve tavrımız olacaktır. Kendi işlerine baksınlar. Tez zamanda camiamızdan ve teşkilatlarımıza özür dilemelerini bekliyoruz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu siyasete alet edilemez. Birilerinin küçük oyunlarının, çıkarlarının üzerinde tutulamaz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmirli usta gazeteci mezarı başında anıldı
Gazeteci Okan Yüksel, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.
Menderes’te Ayaklar Şampiyonluk İçin Çalıştı
Menderes Belediyesi, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Spor Tesisleri’nde ayak tenisi turnuvasını...
Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı küllerinden doğdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Özmen Caddesi üzerinde yer alan Fırat Yılmaz Çakıroğlu parkını...
YAŞAM Haberleri
Tümüİlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.