Güzelbahçe’de 97.Yıl Büyük Bir Coşkuyla kutlandı
Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yılı kutlamaları Güzelbahçe Kaymakamlığı'nın Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptığı resmi törenle başladı.
Törene CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Feridun İşler, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, siyasi parti başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kamu yöneticilerinin katıldı.
Cumhuriyet Tırı Güzelbahçelileri Coşturdu
Koronavirüs nedeniyle konser ve etkinliklerin yasak olması nedeniyle Güzelbahçe Belediyesi ‘Cumhuriyet Tırı’nı Güzelbahçe sokaklarında gezdirerek halka Cumhuriyet coşkusu yaşattı. Güzelbahçe’nin cadde ve sokaklarında, tüm mahalleleri dolaşan ‘Cumhuriyet Tırı’ marşlarla, şarkılarla 97.yıla yakışır bir şekilde halka bayramı yaşattı. Güzelbahçeli vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak evlerinin balkonlarından, pencerelerinden bu coşkuya ortak oldu.
Güzelbahçe’ye Dev Atatürk Panosu
Cumhuriyet Tırı konvoy geçişinden sonra Sanatçı Turgut Kahraman’ın yağlı boya ile yaptığı dev bir Atatürk Panosu açılışı yapıldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce açılışta bir konuşma yaptı. Başkan İnce, “Güzelbahçe’yi Cumhuriyet Tırımızla dolaştık. Finali Cumhuriyetimizin 97.yılına yakışır bir şekilde tamamlayacağız. Ama hep birlikte Atamıza bir söz vereceğiz önce. Sana sözümüz olsun büyük Atatürk, emanetinin yılmaz bekçileriyiz. İlkelerinin, devrimlerinin ve Cumhuriyetinin izinden kanımızın son damlasına kadar yılmada yürüyeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi. Ardından Sanatçı Turgut Kahraman’ın yapmış olduğu Atatürk Panosunun açılışı gerçekleştirildi.
Sitler Mahallesine Yeni Semtevi ve Kütüphane
Güzelbahçe Belediyesi Siteler Mahallesi’nde Halkın buluşma noktası olacak Semteve ve Gençlik Kütüphanesi açtı. Açılışı yapan Başkan Mustafa İnce, “Bugün Cumhuriyetimizin 97. yılı. Biz de Cumhuriyet’in genç kuşaklarına hediye olsun, burada teknolojiyi kullanabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri bir mekân oluşturduk. Güzelbahçe Siteler Mahallesi’ne yeni bir Semtevi ve Gençlik Kütüphanesi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada halkımızın birlikte zaman geçirebilecekleri bir mekân yarattık. Pandemi koşullarından dolay okula gidemeyip eğitimlerini internet üzerinden yapacak çocuklarımız için internet erişim merkezi olacak. Evinde bilgisayarı olmayan ya da tek bilgisayarı olup iki kardeş olup aynı zamanda derse giremeyen çocuklarımız buradaki bilgisayarlardan faydalanabilecekler. Burası sizlerin evi sizlerin buluşma noktası olacak. Belediyeler birçok konuda hizmet veriyor. Her geçen günde azalan bütçeleriyle hizmet vermeye devam ediyorlar. Bu süreçte gönüllülere de ihtiyacımız var. Bu Semtevimizin kütüphanesini oluştururken destek olan Nalan Gurbet, Tijen Taşlı, Nihal Aydın ve Gaye Akyol’a çok teşekkür ediyorum. Bu mekânı yaratırken tabi mahallemizin tecrübeli Muhtarı Gürcan Gürler’in katkısı büyük oldu, kendisine teşekkür ediyorum. Semtevimiz ve Gençlik Kütüphanemiz Güzelbahçemize, Siteler Mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Başkan İnce açılış sonrası kitaplığın oluşmasında katkı koyan kadınlara plaket verdi, çocuklara satranç takımı dağıttı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Foça'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. yılı...
Kabotaj Kanunu'nun kabulünün 100. yıl dönümü, Foça'da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
Hıdırellez Güzelbahçe'de coşkuyla karşılandı
Güzelbahçe Belediyesi tarafından baharın gelişini, umudu ve bereketi simgeleyen Hıdırellez, bu...
Güzelbahçe’de Sahile Değer Katan Yatırım
Güzelbahçe Belediyesi, ilçenin sosyal yaşamına yeni bir soluk getirecek önemli projelerinden biri...
YAŞAM Haberleri
Tümüİlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.