BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.183 %0,22 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.925,47 %0,21 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Heyelan bölgesinde bilimsel çalışmalar başladı

Heyelan bölgesinde bilimsel çalışmalar başladı

İzmir’de toprak kayması nedeniyle 27 evin boşaltıldığı Eğridere Mahallesi'nde üniversiteden uzman akademisyenler ve AFAD’a bağlı uzmanlar bölgede ölçüm yaparak bilimsel çalışmalara başladı.

0Yorumlar
Heyelan bölgesinde bilimsel çalışmalar başladı

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu, “Hareketlenme az da olsa devam ediyor, tabii ki bu gözümüzle gözlemlediğimiz. Şimdi esas bilimsel olarak ne kadar kayma ve hareket olduğunu çalışmalar gösterecek” dedi. 

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde aşırı yağışlardan sonra meydana gelen heyelan nedeniyle 27 evin boşaltılmasının ardından bölgede üniversiteden uzmanlar ve AFAD ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede incelemelerde bulunan İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu, 27 binanın boşaltıldığını ve Dokuz Eylülü Üniversitesi ile birlikte çalışma yapıldığını vurgulayarak, “2 gündür Jeofizik Bölümünden hocalar ve öğrencilerle birlikte ölçüm yapıyor ve bugün de ölçümler devam ediyor. Ölçümler neticesinde çıkacak sonucu değerlendirip, yapılacak olan ne varsa ona göre yapacağız. Bir taraftan da harita ve jeofizik mühendislerimizle sabit noktalar belirleyerek, ölçüm alarak kaymanın ne kadar olduğunu bulmaya çalışıyoruz. Ondan sonra diğer işlemlere devam edeceğiz” diye konuştu. 

"Bölgede kayma devam ediyor" 
Bölgedeki kaymanın gözle görülür şekilde devam ettiğine işaret eden Saroğlu, “Hareketlenme az da olsa devam ediyor. Tabii ki bu gözümüzle gözlemlediğimiz. Şimdi esas bilimsel olarak ne kadar kayma ve hareket olduğunu çalışmalar gösterecek. Bu çalışmalar 5-10 gün içinde tamamlanır, vatandaşımız da rahatlar, biz de önümüzü görmüş oluruz” dedi. 

“Gündüzleri evime bakmaya geliyorum” 
Gündüzleri evlerine bakmaya geldiklerini anlatan mahalle sakinlerinden Helime Yalın ise, “Gündüzleri kusur bulmasınlar geliyorum, açıp sobamı yakıp ısınıyorum. Benim evimde çatlak yok, yumurta değil ya şak diye gidecek ya sallanacak ya kayacak, o zaman kaçarım. Gece gidiyorum başka yere ama gündüz bakmaya geliyorum. Allah'tan başka, devletten başka sığınacak kimse yok” diye konuştu. 

“Kayan yerleri bir an önce durdursunlar” 
Fatma Boğaziçi de, “Bizim can güvenliğimiz için yapıyorlar ama bir çözüm bulunsun, akan toprağa bir şey yapsınlar. O ev benim varlığım, arazi sattım ev yaptım. Oğlumun 27 Nisan’da düğünü var, ben ne yapacağım. Kimseden bir şey istemiyorum, akan yerleri durdursunlar. Benim evim kalsın, başka kimseden bir şey istemiyorum. Allah herkesten razı olsun, devletten de razı olsun. Ama evim gittiği zaman yaşamamın hiçbir anlamı yok. Kayan yerleri bir an önce durdursunlar, evlerimizi bir an önce versinler. Bizi gündüz en azından idare etsinler” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

19 gün önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

19 gün önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

1 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

2 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

3 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

3 ay önce

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce