BIST 100 14.012,42 %0,57 Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74 Bitcoin $79.622 %1,67 Dolar 48,49 ₺ %0,22 Euro 56,36 ₺ %0,25 Sterlin 65,48 ₺ %0,22 Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93 Ethereum $2.454,20 %1,94 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM İESOB 6 ilçede teşkilatını biraraya getirdi…

İESOB 6 ilçede teşkilatını biraraya getirdi…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 6 ayrı bölgede düzenlediği iftarlarla, ilçelerdeki esnaf odalarının başkan ve yöneticilerini yerel idarecilerle bir araya getirdi.

0Yorumlar
İESOB 6 ilçede teşkilatını biraraya getirdi…

 

İlçelerdeki esnaf yöneticilerinin, kaymakamların, belediye başkanlarının, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin, yerel bürokratların, siyasi parti temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen iftarlara İzmir’den katılan oda başkanları da destek verdi. İESOB onursal başkanı Mehmet Ali Susam da ilçe iftarlarına katılarak Meclis’te yaptığı çalışmalara destek veren teşkilat idarecilerine teşekkür etti.

6 ayrı ilçede…

İzmir Birliği bu yıl Kemalpaşa, Ödemiş, Menemen, Tire, Yarımada ve Bergama bölgelerinde iftarlar düzenledi. İftarlarda dayanışma ve beraberlik ruhunun pekiştirilmesi amaçlanırken, iftarların yapıldığı bölgelerin ve  çevre ilçelerdeki esnaf yöneticilerinin, muhatap oldukları yerel idarecilerle kaynaştırılması da hedeflendi.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Ramazan aylarında düzenledikleri organizasyonlarla Ahilik geleneğinin bir öğretisi olan dayanışma ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

İzmir Esnaf Teşkilatının başkanı olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Mutlu, ‘Esnaf teşkilatı faaliyetlerinde ve sorunlarının çözümünde yerel yöneticilerden gerekli desteği görüyor. Biz de kaynaşma ve yardımlaşma duygusunun ön plana çıktığı Ramazan ayında bu güzel diyaloglara katkıda bulunmak istiyoruz.’ dedi.

İftarlarda esnaf yöneticilerinden üyelerine sahip çıkmalarını da isteyen Mutlu, ‘Esnaf sanatkarlar bizlerin varlık sebebidir. Onlara hizmet, daha rahat çalışma koşulları sağlamak, sık sık üyelerinizi  ziyaret ederek durumlarını yerinde görmek, sıkıntılarını öğrenmek ana prensibiniz olmalıdır.

Mübarek Ramazan ayında aranızdaki dargınlıkları da bitirin. Fakire, fukaraya, garip gurabaya sahip çıkın. Ama yaptığınız yardımları da sadece siz bilin. Ana babanızın kıymetini bilin. Onların hayır dualarını alın. Bunlar Ramazan ayının gerekleridir ama bu prensipleri tüm yaşamınıza yayın.’ diye konuştu.

Esnafın hizmetinde

İftarlara katılan yerel idareciler de esnaf teşkilatına mesajlar veren konuşmalar yaparken, İzmir Birliği’nin Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam da ilçedeki organizasyonlara katılmaya özen gösterdi.

İESOB’nin iftarları ile oda yöneticileriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Mehmet Ali Susam da konuşmalarında esnaf sanatkarların Türk toplumundaki önemine dikkat çekti.

700 yıllık geçmişe dayanan Ahilik öğretilerini hatırlatan Susam, ‘Bu toprakların en köklü ve örgütlü yapısını esnaf sanatkarlar kurmuştur. Esnaf teşkilatlarının düşünce yapısı bir felsefedir. Aklı, bilimi, fenni kullanarak iyi ahlak içinde sanat ve ticaret yapmak, aynı zamanda bunun eğitimini vermek önemli bir felsefedir. Bilgi toplumuna geçilen şu süreçte ‘Artık esnafa gerek kalmadı düşüncesi’  son derece yanlıştır. Sanayi ve bilgi toplumunun fidanlığı olan esnaf sanatkarlar,  toplumun sosyal dokusunu, üretimin altyapısını, devlet yapısının omurgasını oluştururlar.’  dedi.

Esnaf kesiminin bilgi ile donatıldığında adaleti, sosyal barışı ve refahı sağlayabilecek kapasitede olduğunu belirten Susam sözlerini şöyle sürdürdü:  ‘Türkiye o kadar kriz yaşadı, insanlar işsiz kaldı ama esnaf yanında çalışan adamı kolay kolay sokağa koymadı. Bu özelliklere sahip teşkilatın sorunlarını çözmek ülkede refahı ve gelişmişliği artırır. Bu düşüncelerle 8 yıl Mecliste kesimin hak ve menfaatlerini korumak için her siyasi anlayış ile işbirliği içinde çalıştım. Bundan sonra da İzmir Birliği başta olmak üzere tüm teşkilatın hizmetinde olacağım.’ 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

Bir ilimizden çok konuşulacak karar! Erkekler artık bu...

Batman’daki bir TOKİ sitesinde yönetimin aldığı kıyafet kararı tartışma yarattı. Site...

17 gün önce

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

1 ay önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

1 ay önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

2 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

2 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

2 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

3 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

3 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

3 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

4 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

4 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

4 ay önce