IF Wedding genç tasarımcılara emanet
IF Wedding Fashion İzmir’de, her yıl Gelinlik Tasarım Yarışması birincilerinin performans defilelerine yer veriliyor. Bu yıl gerçekleştirilecek olan defilede bahar rüzgarları esecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde gerçekleştirilecek olan IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için geri sayım başladı. IF Wedding Fashion İzmir, 7 - 10 Şubat 2017 tarihlerinde Fuar İzmir’de kapılarını 11. kez açmaya hazırlanıyor. Sektörün önemli markalarını İzmir’de buluşturan fuar kapsamında 8. kez organize edilen Gelinlik Tasarım Yarışması; yetenekli ve genç tasarımcılara, kendilerini sektöre tanıtmaları konusunda büyük fırsatlar sunuyor.
Bu yılın performans defilesi, yarışmanın geçen yılki birincisi Tuğçe Görgülü tarafından gerçekleştirilecek. Dikim çalışmalarını sürdüren Görgülü, kariyerinin ilk profesyonel defilesi için hazırlıklarına devam ediyor. Öte yandan finalde yarışacak olan 15 tasarım için genç tasarımcılar, dikim çalışmalarını sürdürüyor.
HAYALDİ, GERÇEK OLDU!
2016 yılının Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Tuğçe Görgülü yaklaşık bir yıldır hazırlıklarını yaptığı “Düş Bahçesi” koleksiyonunun performans defilesini 10 Şubat Cuma günü gerçekleştirecek. 8 abiye ve 20 gelinlikten oluşan 28 parçalık bu koleksiyon hazırlanırken ağırlıklı olarak ipek, şifon, üç boyutlu danteller, tül, jakarlı kumaşlar, saten ve kumaş manipülasyonları kullanıldı. Baharın üzerimizde bıraktığı hislerden ilham alınarak hazırlanan koleksiyonda, çiçek desenlerinin pastel tonlarla birleşmesi sonucu ortaya çıkan yalın ve güçlü ifade dikkat çekiyor. Görgülü, yarışmaya katılanlara bazı tavsiyelerde bulundu: “Gelinlik çizimleri tamamlandıktan sonra dikim aşamasında da aktif olarak çalışmak çok önemli. Kağıtta tasarladıklarımla dikim sonrası ortaya çıkan gelinlik birebir aynıydı. Hayalimdeki her şey gerçeğe dönüşmüş bir şekilde karşımdaydı. Bu titiz çalışmalarımın meyvesini Gelinlik Tasarım Yarışması’nda birinci olarak aldım. Katılanlara en büyük tavsiyem, gelinlik tasarımlarını kağıt üstünde bitirdikten sonra dikim aşamasında da bulunmaları böylece hayal ettikleri gelinliğe ulaşmaları kolaylaşır” dedi.
Sektöre ve yalnızca profesyonel alıcıya yönelik olarak düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir; dört gün boyunca modaya, ticarete ve birbirinden iddialı defilelere ev sahipliği yapacak. Fuar; T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
IF Wedding Fashion İzmir’e 71 ülkeden profesyonel ziyaretçi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından, Ege Giyim Sanayicileri Derneği...
Balçova’da Başkanlık Koltuğu Geleceğin Sahiplerine Emanet...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Balçova’da başkanlık koltuğu geleceğimizin...
IF Wedding Fashion İzmir’de “Sessiz Asalet” podyuma taşındı
IF Wedding Fashion İzmir–Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, uluslararası ticari kimliğinin...
YAŞAM Haberleri
TümüBir ilimizden çok konuşulacak karar! Erkekler artık bu...
Batman’daki bir TOKİ sitesinde yönetimin aldığı kıyafet kararı tartışma yarattı. Site...
İlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...