BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.659,59 ₺/gr %0,01 Bitcoin $65.042 %0,20 Dolar 47,71 ₺ %0,03 Euro 55,19 ₺ %0,05 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,67 ₺/gr %0,10 Ethereum $1.918,23 %0,09 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,10 Kanada Doları 34,21 ₺ %0,03 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,06 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 12,99 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,03 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,03
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM İzmir’de Türkan Şoray sevgisi

İzmir’de Türkan Şoray sevgisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşilçam'ın Sultanı olarak adlandırılan Türkan Şoray’ı sevenleriyle buluşturdu.

0Yorumlar
İzmir’de Türkan Şoray sevgisi

"Sinema Benim Aşkım Türkan Şoray Kostümleri” sergisinin açılışında İzmirlilerle bir araya gelen Şoray, hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam'ın Sultanı olarak adlandırılan Türkan Şoray'ın filmlerinde kullandığı kostüm ve film afişlerinin de aralarında bulunduğu sergiyi İzmirlilerle buluşturdu. Dün akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapılan "Sinema Benim Aşkım Türkan Şoray Kostümleri” sergisinin açılışına yurttaşlar büyük ilgi gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile sergi salonuna gelen Türkan Şoray, hayranlarının sevgi gösterileri ile karşılandı. Akşam izdiham nedeniyle sergiyi gezemeyen Türkan Şoray, bugün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne gelerek sergi salonunu ziyaret etti. 
“Sinema Benim Aşkım Türkan Şoray Kostümleri” sergisi, 17 Eylül 2023 tarihine kadar hafta içi 9.30-17.30, hafta sonu 12.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Sevenleriyle söyleşide buluştu
Türkan Şoray, açılışın ardından gazeteci, yazar Bircan Usallı Silan moderatörlüğünde düzenlenen Türkan Şoray’ın “Sinema Benim Aşkım” adlı söyleşiye katıldı. Söyleşiden önce Şoray’ın hayatını ve rol aldığı filmleri içeren video gösterildi. Sahneye ilk önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çıktı. Başkan Soyer, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılına giderken, bir yüzyılı geride bırakmışken, 60 yıldır kültür hayatına damgasını vurmuş bir isimle beraberiz. Türkan Hanım kültür mirasının şekillenmesine muazzam katkı sundu. Ve biz onun mücadelesinden güç bulduk. Özellikle kadınlar eğer bu topraklarda ayaklarının üzerinde dimdik duruyorlarsa ona çok şey borçlular. Sadece oyunculuğu ile değil, yönetmenliği ile sanatçılığını zirveye çıkardı. Büyük bir efsane ile beraberiz. Çok büyük gurur duyuyoruz. Minnettarız. Hepiniz adına teşekkür ediyorum. İyi ki bizimlesiniz, iyi ki varsınız” diye konuştu. 

“220 filmde başrol oynayan başka bir kadın sanatçı yok”
Türkan Şoray ile ilgili anısı da anlatan Başkan Soyer, şunları söyledi: “25 yıl önce Sığacık’ta bir akşam ailemizle birlikte yemek yedik. O sırada bütün Seferihisar, Türkan Hanım’ın Sığacık’a geldiğini duymuş. Herkes Sığacık’a akın etti. Bir restorandayız. Kimse de Türkan Şoray’ı rahatsız etmek istemiyor. Önümüzde bir resmi geçit başladı. İnsanlar selam veriyor. Birkaç kişi fotoğraf çektirmek istedi. Türkan Hanım isteyenlerle fotoğraf çektiriyor. Ben seyrederken yoruldum. ‘Türkan Hanım, bu kadar çok fotoğraf talebinden dolayı yorulmuyor musunuz’ dedim. Bana ‘Olur mu hiç. Ben onlarla yaşıyorum’ dedi. Dünyada 220 filmde başrol oynayan başka bir kadın sanatçı yok. Çok teşekkür ediyoruz.” Bunun üzerine Türkan Şoray, “İmkan olsa günler sürse bile hepinizle tek tek fotoğraf çektirmek isterim. Bunu bütün kalbimle söylüyorum” diye konuştu. 



“Sinemayı meslek olarak görmedim”
Türkan Şoray da konuşmasında çektikleri filmler sırasında yaşadıkları zorluklara değinerek, “Güneş altında yirmi dört saat çalıştık. Kaza geçirdik. Birçok olumsuzluk yaşadık. Ama sevdiğim şu alkışlar, hepsi helal olsun” dedi. Sinemanın kendisi için hayat kavramıyla eşdeğer olduğunu ifade eden Şoray, Başkan Soyer’e de sinemaya ve sanatçılara verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Türkan Şoray, “Oynadığım rollerde hayatın içindeki insanları yaşatmaya çalıştım. Sinemayı hiçbir zaman meslek olarak, iş olarak düşünmedim. Ben hiç bir zaman ‘İşe gidiyorum' demedim. 'Sete gidiyorum’ dedim. Allah’a şükrediyorum. İyi ki beni sinemada var etmiş. O kadar güzelsiniz ki… Sevgili biricik Başkanımız Tunç Bey. Bana bu imkanı sağladığınız, bunları yaşattığınız için size çok teşekkür ediyorum. Üç ay önce burada Yaşar Kemal’i anma günü yapıldı. Belediye Başkanımız her zaman sanata ve sanatçıya en yakın insan. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu. Şoray, söyleşinin ardının salondaki kalabalıkla birlikte İzmir Marşı’nı seslendirdi. 

Sergi ziyarete açık
Sergi, sanat hayatına 1960 yılında "Köyde Bir Kız Sevdim" adlı filmle başlayan Türkan Şoray'ın başrol oynadığı unutulmaz filmlerinde giydiği yaklaşık 40 kostüm, çeşitli takı ve aksesuarlar ile afişlerden oluşuyor. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

19 gün önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

19 gün önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

1 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

2 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

3 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

3 ay önce

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce