İzmir’de ki "Kadın Emeği" etkinliğinden seslendiler: "Bizlerin haykırışlarını susturmak istiyorlar”
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş ) İzmir’de “Kadın Emeği” adlı etkinlik gerçekleştirdi.
Etkinlikte, Bergama’nın AKP’li belediye başkanı tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçi Nazlı Deniz Tan, Alev Çakır ve Gonca Çetin de yer aldı.
Konak’ta bulunan Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK’e bağlı sendika temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.
Etkinlikte kürsü konuşmalarının öncesinde “Kadın yaşam özgürlük” sloganları ile sahneye çıkan Genel-İş 2 No’lu Şubesi Kadın Komisyonu “Kadınlar ülke nüfusunun %50’sidir. Sözde değil özde eşitlik istiyoruz. Kadın Katliamına hayır” yazılı pankartı açtı.
TÜM BASKILARA RAĞMEN SENDİKAMIZI DEĞİŞTİRMEDİK
Etkinlikte, Bergama’nın AKP’li belediye başkanı tarafından işten çıkarılan 3 kadın işçi Nazlı Deniz Tan, Alev Çakır ve Gonca Çetin de yer aldı. Arkadaşları adına bir konuşma yapmak için sahneye davet edilen Nazlı Deniz Tan; “2019 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Bergama Belediyesi’nin AKP’li yönetimi, bundan 33 gün önce biz üç kadını ekmeğimizden etti, işten çıkardı. Bize tebliğ edilen yazıda verim düşüklüğü gösterildi. Yazmayan esas sebep ise tüm baskılara rağmen anayasal hakkımız olan sendikamızı değiştirmemizdi. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar sendikamızdan vaz geçmedik. Mücadele inadımızla işten çıkarıldığımız günden bu yana Bergama Belediyesi önünde eylem yapıyoruz” dedi.
ZORBALARA KARŞI EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Nazlı Deniz Tan ayrıca; “Bugün ülkemizde kadın işçilerin emeği yedek iş gücü olarak değerlendiriliyor. İşten çıkarmalarda ilk tercih kadınlardan yana oluyor. Haklarımız elimizden alınıyor. Otoriter iktidarlar varlıklarını sürdürebilmek için bizlerin haykırışlarını susturmak istiyor ve baskıyı, şiddeti arttırıyor. Ama biz kadınlar baskılara boyun eğmiyor ve yeryüzünün, Türkiye’nin her yerinde yoksulluğa, işsizliğe, köleliğe, savaşlara, doğa ve yaşam alanlarının talanına direniyoruz. Biz önce insan sonra kadınız. Tüm zorbalara karşı, yaşamlarımıza, emeğimize, kimliğimize sahip çıkıyoruz. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın DİSK, yaşasın örgütlü mücadelemiz” dedi.
EŞİTLİĞİ, DEMOKRASİYİ, BARIŞI YENİDEN KURACAK TEMEL GÜÇ KADINLARDIR
Etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise; “Kadının özgürleşme mücadelesinin her alanda yaşadığı baskıya karşı emek alanında da mücadeleyi örgütleme ve büyütme kararlılığındayız. Kadınlar sendikalı, örgütlü olmadıkça özgürlük mücadelesinin bir ayağı eksik kalacaktır. Çalışma hayatındaki cinsiyet ayrımcılığı taşıyan politikalara karşı sendikalarımızla çalışma gerçekleştireceğiz. Bir taraftan yaşamımıza sahip çıkarken, diğer taraftan bu ülkede demokrasinin kırıntısını bile istemeyen iktidara karşı mücadele edeceğiz. Kadınlara güveniyorum. Korunacak bir demokrasiden değil kurulacak bir demokrasiden söz ettiğimiz eşitliği, demokrasiyi, barışı yeniden kuracak temel güç kadınlardır” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka Kadın Emeği Gece Pazarı başlıyor
Karşıyaka Belediyesi, üreten kadınları desteklemek ve sosyal dayanışma kültürünü güçlendirmek...
Çiğli’de Kadınların El Emeği Sergisi Göz Doldurdu
Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kurslarda eğitim...
Bayraklı’da 8 Mart Kapsamında Kadın Emeği ve Eşitlik...
Bayraklı Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenleyeceği “Kadın Emeği ve...
YAŞAM Haberleri
Tümüİlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

