İzmir'in dağlarında kar yağışı
İzmir’in Ödemiş ilçesinin dağlık kesimlerinde akşamüstü etkisini artıran kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı yarım metreyi aştı.
Bozdağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 55 santimetre olarak ölçüldü. Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde gerek Karayolları gerekse de Belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Ödemiş’in yüksek kesimlerini etkisi altına alan kar yağışı bazı mahallelerin bağlantı yollarını kapamaması için çalışmalar gece saatlerinde de devam ediyor. Özellikle Bozdağlar üzerinde yer alan mahallelerde kar nedeniyle yollarda kalan vatandaşların yardımına Belediye ekipleri koşuyor. Ödemiş-Bozdağ-Salihli karayolunun açık tutulabilmesi için Karayolları ekipleri aralıksız şekilde kar temizliği yapıyor. Jandarma, Salihli yolunu kullanacak araçlarda zincir kontrolü yapıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre bin 488 rakımdaki Bozdağ Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı. Bozdağ, Gölcük, Subatan, Çamyayla, Horzum ve Başova yaylalarında da kar kalınlığı yarım metreye yaklaşıyor.
Manisa sınırında kurtarma operasyonu
Kar yağışının yoğunlaşmasından dolayı belediyelere de arka arkaya yardım çağrıları geliyor. Subatan Yaylası’ndan kar nedeniyle Çağlayan Mahallesi’ne inemeyen vatandaşları yolu açıp kurtaran Ödemiş Belediyesi, kar mücadelesini Manisa sınırlarına kadar genişletti. Turgutlu’dan Ödemiş’e bağlı Horzum Mahallesi’nin Darıovası mevkiine gelmeye çalışan vatandaşlar, belediye ekiplerinin Manisa sınırlarına kadar taşan kar mücadelesi ile kurtarıldı. Ödemiş Belediyesi ekiplerini gece boyunca hazır bekletecek.
Kar yağışının yoğunluk kazandığı dakikalardan itibaren ekiplerini sahaya süren İzmir Büyükşehir Belediyesi de gece saatlerinde Tosunlar, Suçıktı, Horzum, Kemer, Yılanlı, Hacıhasan Mahallelerinin açık tutulması için mücadele veriyor. Etkili olan yoğun tipinin şiddetinin azalması durumunda çalışmaların daha da hızlanacağı ifade ediliyor.
Karayolları 21. Şube Şefliği ekipleri de Küçük Menderes Havzası’ndaki ilçelerin İstanbul ve Ankara yollarıyla bağlantısını sağlayan Ödemiş-Bozdağ-Salihli karayolunu açık tutmak üzere yoğun şekilde mücadele veriyor. Hava sıcaklığının -10 derece civarında seyrettiği bölgede buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da devam ediyor.
Gölcük’te karlı geceler sessiz geçiyor
Yaz aylarının serinlik adresi Gölcük Yaylası, beyaz örtü ile bambaşka bir görünüme kavuşurken yaylada kafeteryalar yoğun tipiye karşın mekanlarını açık tutarak konuklarını bekliyor. Bin 50 rakımlı yaylada esnafların ve duyarlı vatandaşların sayesinde karınlarını doyuran sokak hayvanları şiddetli soğuğa rağmen kar içerisinde tüm sevimliliklerini sergilemeye devam ediyor.
Bozdağ ve Gölcük sömestr tatiline karlı girebilir
Gölcük’te özellikle Cuma günü başlayacak sömestr tatili ile birlikte ziyaretçi akını yaşanacağını ifade eden esnaflar bu yoğunluğa şimdiden hazır olduklarını dile getiriyor. Küçük Menderes Havzası başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden vatandaşların günübirlik de olsa kar tatili yapmak üzere yine karla kaplı bölgeleri tercih etmeleri bekleniyor.
Gölcük Yaylası’ndaki esnaflardan Murat Yoğurtçu, iki yıldır ilk defa bu denli kar yağışına tanık olduklarını belirterek, “Her yer kar, iki senedir böyle kar yağışı olmamıştı. 30 santimetreden fazla kar kalınlığı var. Aşağıdan gelecek olan arkadaşlarımıza zincir takmalarını önemle duyuruyoruz. Uzun zamandır böyle yağış görmemiştik. Turistik bölgemizde anılar karla birlikte daha da hoş bir hal aldı. Gölümüz de buz tutmuş durumda. Herkesi bekliyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’in yüksek kesimlerinde kar alarmı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentteki hava sıcaklığının hızla düşmesi ve yüksek...
İzmir’in 6 ilçesinde karla mücadele
İzmir’in yüksek kesimlerinde oluşan kar yağışı ve buzlanmaya karşı gece gündüz çalışmalarını...
Meteoroloji, Valilik ve AKOM’dan Kar Uyarısı
Meteoroloji, valilikler ve AKOM art arda uyarılarda bulundu. Türkiye genelinde birçok ilde kar...
YAŞAM Haberleri
Tümüİlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
