Karabağlar'a büyük müjde
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi Ankara'da ziyaret eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, riskli alan ilan edilen Aşık Veysel, Osman Aksüner ve Aydın Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan ve 4 yıldır çözülemeyen kentsel dönüşüm sorununun önünün açıldığını söyledi.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Ahmet Tuna, Osman Aksüner Mahallesi Muhtarı Murat Toprak, Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Zeki Yıldırım ile birlikte Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüştü. Ziyarette Başkan Selvitopu, Aşık Veysel, Osman Aksüner ve Aydın mahallelerinin bir bölümünü kapsayan riskli alan konusunu Bakan Özhaseki'ye anlattı. Yapılan görüşmede şu ana kadarki süreçler, riskli alan ilan edildikten sonra yaşanan sorunlar anlatıldı. Görüşmede ayrıca, söz konusu sorunların çözümü olarak da öneri ve rapor Bakan Özhaseki'ye sunuldu. Belediye Başkanı Selvitopu ve Bakan Özhaseki, imar uygulamaları, kentleşme ve imar planları konusunda da karşılıklı görüş ve fikir alışverişinde bulundu.
ÇALIŞMALAR TAMAMLANIP BAKANLIĞA GÖNDERİLECEK
Yapılan görüşmeler sonunda Karabağlar Belediyesi, bu alanın imar planları çalışmalarını tamamlayıp onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderecek. Belediye tarafından bu bölgenin gelişmesi için önem arz eden özellikle 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planı çalışmalarının en geç 1 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor. Planların gönderildikten sonra Bakanlık da çalışmaları değerlendirip imar planlarını onaylayacak.
YERİNDE DÖNÜŞÜM ÇOK ÖNEMLİ
Görüşmenin ardından değerlendirmelerde bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yerinde dönüşümün önemine vurgu yaptı. Başkan Selvitopu, "Vatandaşların en büyük beklentisi yerinde dönüşümü sağlayacak, şu ana kadar ki mağduriyetlerini giderecek bir plan çalışması olması yönünde. Yapılacak çalışmada da kimse mağdur olmayacak. Hak sahiplerinin hak ve hukukunun korunmasına özen gösterilecek" diye konuştu.
Başkan Selvitopu'nun Bakan Özhaseki'yi ziyaretinde AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ve üst düzey bürokratlar da yer aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Sürekli Karşıyakalı gençlere iki müjde verdi
AK Parti İl Başkanlığı koordinesinde yürütülen “Gönül Seferberliği” programları kapsamında...
Karabağlar'ın seçilmiş kadınları 8. kez buluştu
Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Seçilmiş...
Soyer'den İzmirlilere müjde
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından İzmirlilere müjde verdi.
YAŞAM Haberleri
Tümüİlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.