BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.183 %0,22 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.925,47 %0,21 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Mahkemeden Beştepeler davasına ret!

Mahkemeden Beştepeler davasına ret!

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Beştepeler 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu’nu mahkemeye taşıyan Şehir Plancıları Odasının açtığı davayı reddetti.

0Yorumlar
Mahkemeden Beştepeler davasına ret!

Süreci değerlendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Biz planlarımıza güveniyoruz; çünkü planlarımızı halkın yararını azami düzeyde tutarak hazırlıyoruz. Mahkeme kararını vermiştir. Beştepeler yola devam edecek” dedi.

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Konak Belediyesi’nin kentsel dönüşümde Gültepe’nin ardından ikinci büyük adım olarak hazırladığı Beştepeler planlarını mahkemeye taşıyan Şehir Plancıları Odasının açtığı davanın reddine karar verdi. Mahkeme, Şehir Plancıları Odasının Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesine açtığı davayı reddetti.

Bilirkişi raporunun değerlendirdiği kararda, Beştepeler 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu’nda şehircilik ilkeleri, planlama esasları, imar mevzuatı ve kamu yararı çerçevesinde kabul edilebilir teknik ve nesnel gerekçeler bulunduğu ve dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varıldığı kaydedildi. Kararda Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepe mahallelerini kapsayan planın üst ölçekli planlara uygun bulunduğu belirtilirken, alanda yaşaması öngörülen nüfusun tolere edilebilir düzeyde artırılmış olduğu da kaydedildi. Kararda imar hakları fazla artırılmadan taban alanı olarak kamusal kullanımlara ayrılan alanların artırılmasına yönelik olarak belirlenmiş olan yaklaşımın planlama ilkelerine aykırı olmadığı da yazıldı. Planların kişi başına düşen donatı alanlarını artırdığı da vurgulandı.

“Planlarımıza güveniyoruz”

Süreci değerlendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesinin uzman ekipleri tarafından hazırlanan Beştepeler 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu’nun hem Konak Belediyesi hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi meclislerinden tüm partilerin oybirliğiyle geçtiğini hatırlatarak, “Şehir Plancıları Odası, Gültepe planlarımızı da mahkemeye taşımıştı ama orada da bizim lehimize bir karar çıkmıştı. Şimdi Beştepeler planlarında da mahkeme bizim lehimize karar vermiş oldu. Bu bizim haklılığımızı, meclislerin doğru kararlar verdiğini gösteriyor. Biz planlarımıza güveniyoruz; çünkü planlarımızı halkın yararını azami düzeyde tutarak hazırlıyoruz. Mahkeme kararını vermiştir. Beştepeler yola devam edecek. Bu planlarla sadece Konak’ın değil, İzmir’in geleceğini planlıyoruz. Planlarımız şehrimizin de çehresini değiştirecek” diye konuştu. Batur, yaptıkları çalışmalarda tüm odalarla uyum içinde çalışmak istediklerini de sözlerine ekledi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

19 gün önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

19 gün önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

1 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

2 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

3 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

3 ay önce

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce