BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.031 %0,36 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.920,95 %0,59 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Neptün Soyer Ödemiş'te kooperatifçiliği anlattı

Neptün Soyer Ödemiş'te kooperatifçiliği anlattı

İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Ödemiş ilçesinin kırsal Kaymakçı Mahallesi'nde 'Koop-tuk Geliyoruz' sloganı ile düzenlenen etkinlikte köylülere kooperatifçiliği anlattı.

0Yorumlar
Neptün Soyer Ödemiş'te kooperatifçiliği anlattı

Etkinlik kapsamında Kaymakçı'daki çocuklar ve yaşlılar ortopedik muayene ve sağlık kontrolünden geçirildi, çocukların 'Bir Hayalim Var' adı altında hayallerini çizmeleri sağlandı.

İzmir'in ilçelerindeki kırsal mahalleleleri tek tek gezerek kooperatifçiliği anlatan İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer'in İzmir'in Tire ilçesinin ardından bu seferki durağı Ödemiş ilçesinin kırsal Kaymakçı Mahallesi oldu. İzmir Köy-Koop, İzmir Veteriner Hekimleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve bir sigorta şirketinin iş birliğiyle, 'Koop-tuk Geliyoruz' sloganı ile düzenlenen etkinlikte bir bankanın mobil TIR'ı Kaymakçı Mahallesi'nde konuşlandı. Mobil Tır'da Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kamuran Asım Demirulus ve Dr. Serpil Demirulus tarafından mahalledeki çocuklar ortopedik muayeden geçirildi. Ardından çocuklara kağıt kalem dağıtılıp, hayallerini çizmeleri istendi. Daha sonra mahalle meydanındaki bir kahvehanede , İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, köylülere kooperatifçiliği anlattı. Kooperatifleşmenin üretim sürekliliği ve pazar bulma açısından önemine değinen Soyer, Kaymakçı'daki kadınların evlerinde yaptıkları el emeklerini değerlendirmek için kooperatifleşmesi gerektiğini söyledi. Soyer, erkeklere de kuracakları kooperatifler kanalıyla ürünlerindeki alın terinin değerlendirilmesi için Köy-Koop olarak tüm imkanlarını seferber etmeye hazır olduklarını söylemesi uzun süre alkışlandı.

'KOOPERATİF KAZANÇ DEĞİL GÜÇ KAPISI'

Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Raşit Tatlı da kooperatifçiliğinin önemini yeterince anlaşılamadığına dikkati çekerek, "Kaymakçı'nın bamyası meşhurdu. Eskiden büyük fabrikalar burada sıraya giriyordu. Ama şimdi yok. Şapkamızı önümüze koyup, 'Neyi, nerede yanlış yapıyoruz' diye sorgulamamız lazım. Maalesef, kooperatifçilik kazanç kapısı olarak görülüyor. Ama aslında kooperatifçilik güç kapısıdır. Aslında el ele verirsek her şeyi başarırız, bunu görmemiz gerekiyor. Daha önce yöremizde üretilen patatesi kooperatifler olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne vermiştik. Şimdi de bunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile devam ettireceğiz" dedi.

Ödemiş İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş da dünyanın önemli üç üretim havzasından birinde olduklarını belirterek bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Altıntaş, tarım ve Orman Bakanlığı'nın üreticinin kooperatif çatısı altında örgütlenmesi için sunduğu olanak ve sağladığı avantajlarla ilgili de üreticileri bilgilendirdi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

18 gün önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

18 gün önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

1 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

2 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

3 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

3 ay önce

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce