Sesli e-kitap kitap uygulaması hizmete girdi
Aliağa Kent Kitaplığı serisinin ilk 4 kitabını okuyucuyla buluşturan Aliağa Belediyesi, engelli vatandaşlar için başlattığı sesli kitap uygulamasını hayata geçirdi.
Son 3 yılda yaptığı akademik araştırmalarla Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık tarihine ışık tutan Aliağa Belediyesi, Aliağa Kent Kitaplığı serisinin ilk 4 kitabı olan 120 sayfalık ‘Aliağa’nın Antik Kentleri’ kitabının 2. basımını, 432 sayfalık ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar’ kitabının 2. basımını, 320 sayfalık ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’ kitabının 1. ciltini ve son olarak 600 sayfalık ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’ kitabını okuyucuyla buluşturdu. Başucu niteliğindeki 4 kitap Aliağalılardan ve tarih severlerden yoğun ilgi gördü. Serinin son 4 kitabı için de çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, ‘Öyle bir geçer zaman ki’ fotoğraflarla Aliağa nostaljisini yakın bir zamanda okuyucuya sunacak.
Aliağa dışında ikamet eden tarih severler kitapların dijital e-kitap formatlarına da kolaylıkla ulaşabiliyor. Vatandaşlar, Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sitesi aliaga.bel.tr/yayinlarimiz sayfasından istedikleri kitapları rahatlıkla okuyup cihazlarına indirebiliyor. Seyahatte veya tatilde olanlar kitapların değişik formatlarına mobil cihazlarından ulaşabiliyor. Ayrıca, Aliağa Belediyesi tarih severler için dört kitabı da CD ve Mini DVD olarak da hazırladı. CD ve Mini DVD içerisinde bulunan exe ve pdf formatlarındaki e-kitapları yanlarında taşıyabilen tarih severler kitapları bilgisayar, tablet, cep telefonu vb. mobil cihazlarda da rahatlıkla okuyabiliyor.

Sesli e-kitap kitap uygulaması hizmete girdi
Kurulduğu 1952’den bugüne Aliağa tarihine ışık tutan çalışmaları ilk defa başlatan Aliağa Belediyesi, e-kitap hizmetinden sonra hayata geçirdiği sesli kitap uygulamasıyla bir yeniliğe daha imza attı. Özellikle görme engelli vatandaşların yararlanabileceği ve program sunucusu-yerel şair Yunus Yeşilöz tarafından seslendirilen e-kitaplara www.aliaga.bel.tr/yayinlarimiz sayfasından ulaşılabiliyor. Kitapları sesli dinlemek isteyen vatandaşlar seslendirmesi tamamlanan serinin ilk eseri ‘Aliağa'nın Antik Kentleri’ kitabını istedikleri sayfadan itibaren dinleyebiliyor.

“Serinin tüm kitaplarını seslendireceğiz”
Türkiye’de örneğine az rastlanır bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirten program sunucusu ve yerel şair Yunus Yeşilöz, “Aliağa’nın bilinmeyen gizli kalmış tarihini bizlere ve gelecek kuşaklara aktaran dev eserleri seslendirmekten büyük keyif alıyorum. Şuan için ‘Aliağa Kent Kitaplığı’ serisinin ilk eseri olan ‘Aliağa'nın Antik Kentleri’nin seslendirme çalışmaları tamamlandı. Serinin tüm kitaplarını seslendireceğiz. Seslendirme çalışmalarımız ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar’ kitabının okumaları ile devam ediyor. Serinin ilk 4 kitabının okumalarını en kısa sürede tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Aliağa Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için örnek bir projeye imza attığını ifade eden Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir ise “Yaptığı çalışmalarla Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık tarihini gün yüzüne çıkartan ve bunları kitap haline getirerek bizlere sunan Aliağa Belediyesine derneğim adına teşekkür ediyorum. Kültürel ve tarihsel çalışmalar Aliağa’yı daha iyi tanımamıza ve tanıtmamıza yardımcı oluyor. Kalıcı eserler sayesinde Aliağa tarihini gelecek kuşaklara aktarmamızı sağlıyor. Kültürel çalışmalar kapsamında hayata geçirilen sesli kitap uygulaması ve engelli vatandaşlara gösterilen hassasiyet de bizleri ayrıca mutlu etmiştir” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da sosyal belediyecilik hamlesi: Vagon ve Ray Büfe...
Buca Belediyesi, vatandaşların kaliteli ve ekonomik hizmete ulaşabilmesi adına kentin iki...
Stüdyo Kültürpark hizmete girdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde...
Edremit’te Abdulcebbar Bülbül Taziye Ve Kültür Evi...
Edremit Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında İbrahimce Mahallesi’ne...
YAŞAM Haberleri
Tümüİlk durak Anıtkabir
Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...
Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu
Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...
Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü
Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...
Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı
İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...
İzmir rotary kulübü’nde devir teslim
İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.
Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi
İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...
Gök gürültülü sağanak geliyor!
Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...
Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı
Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.
Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi
Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...
Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.