BIST 100 14.641,56 %0,45 Altın 6.908,74 ₺/gr %3,01 Bitcoin $78.051 %0,33 Dolar 48,25 ₺ %0,18 Euro 55,96 ₺ %0,49 Sterlin 65,42 ₺ %0,31 Gümüş 102,97 ₺/gr %4,01 Ethereum $2.455,36 %0,49 İsviçre Frangı 59,64 ₺ %0,45 Kanada Doları 34,70 ₺ %0,18 Avustralya Doları 34,57 ₺ %0,23 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,85 ₺ %0,39 BAE Dirhemi 13,14 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,40 Çin Yuanı 7,17 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Tatil köyü'nden çok öte..

Tatil köyü'nden çok öte..

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Teos Village tatil köyü ezber bozuyor.

0Yorumlar
Tatil köyü'nden çok öte..
 İzmir'in ilk "ekolojik tatil köyü" olma özelliğini taşıyan Teos, bilindik tatil anlayışına meydan okuyor. Organik ürünlerin yetiştirildiği tatil köyünde dut ağaçlarının altında yürüyüş yapabilir, eşsiz koy manzarasına karşı kahvenizi yudumlayabilir, meyve bahçelerinden meyve toplayabilir, kuş sesleriyle uyanabilir, berrak denizde yüzebilir, bütün stresinizi geride bırakabilirsiniz...Osmanlı, Yunan ve Ege mutfağından nefis yemekler yemek de cabası..
 
Yaklaşık yirmi beş senedir aktif olan tatil köyünü artık Türkler işletiyor. Konsepti tamamen değişen köy, hem nefes aldıran hem de doğaya sarılacağınız tatil fırsatı sunuyor. 
Yenilenebilir enerji kullanılan Teos, hayvanseverler için de ideal; köyde tavşan, ördek, kedi gibi birçok hayvan bulunurken müşteriler kendi evcil hayvanlarıyla da giriş yapabiliyor. Tatil köyünde stres atıp doğayla başbaşa günler geçirirken sebze tarlalarında ekin yapıp, ürünleri kullanarak yemek de yapılabiliyor. Teos'da görev yapan bütün personel bölge insanlarından seçilmiş deneyimli insanlardan oluşuyor. Otelin bütün birimlerinde özellikle  Seferihisar ve Sığacık'tan, bölge halkını tanıyan personel hizmet veriyor..
 
Teos Village Genel Müdürü Uygar Çengel ile dergimiz okurları için röportaj gerçekleştirdik...
 
Teos, uzun yıllar Fransızlar ve İngilizler tarafından işletildi. Bir senedir Türkler tarafından işletilen otel yirminci yaşını kutladı. Farklı konseptlerinin müşterileri cezbettiğini belirten işletmeci Uygar Çengel "Burası çok farklı, özel bir otel.Burada misafirlere tamamen organik ve ekolojik tatil satıyoruz. Türkiye'de bu konseptte bir otel olduğunu zannetmiyorum. Bu nedenle konseptimizi genişletmek istiyoruz. Avrupa pazarına ve iç pazara bu konsept ile açılmak istiyoruz. Yakın plan hedefimizde bu var" dedi.
 
FOSİL YAKITA DÜŞMAN İŞLETME
 
'Ekolojik' olma özelliği ile dikkat çeken Teos Village hemen hemen bütün enerjisini güneşten elde ediyor. Fosil yakıt kullanmadıklarının altını çizen Çengel "Bizim için en önemli nokta bu. Hiç fosil yakıt kullanmıyoruz. Otelin birçok yerinde de kendi bitkimizi, sebzemizi, meyvemizi yetiştiriyoruz. Büfelerimizde bu ürünleri kullanıyoruz. Bütün bu farklar müşterilerimizin doğal bir köyde keyifle tatil yapmalarını sağlıyor"
 
TEOS'LA, DEVASA OTELLERİN GELENEĞİ BOZULUYOR
 
Teos'ta tarım ilacı ve suni gübre kullanmadıklarını vurgulayan Çengel, organik ürün üretmelerinin özlelikle Alman müşterilerin  dikkatini çektiğini söyledi. Çengel "Ürünlerimiz tamamen organik oluyor. eni trend bu olacak. Devasa oteller, çok büyük büfeler, fabrika gibi tesisler artık ilgi çekmiyor ve kimse gitmek istemiyor. Daha butik, doğa ile dost, doğaya saygı duyan oteller revaçta. Avrupalılar bu konsepte değer veriyor. Ülkemizde de ekolojik turizme, doğaya saygı duyan bir kitle var. Her geçen gün gelişiyor. Ayrıca otelimizde bulunan organik shop'da tarlalarda üretilen organik ürünler ve zeytinyağı da sergilenip satışa sunuluyor" dedi.
 
TEOS'A KARDEŞ GELİYOR
 
Uygar Çengel, Teos'un arka tarafında 33 dönüm daha arazilerinin olduğunu ve bu kış otelin devamının bu araziye yapılacağını belirtti. Aynı konseptin yeni otelde de uygulanacağını söyleyen Çengel "Bu konsepti tamamen orada da yapacağız.  Şu an 158 odamız mevcut; bu sayıyı 250'ye çıkartacağız. Daha fazla insana hitap eden bir kapasite sağlayacağız. Misafiri buraya getirip yaşatabilmek lazım. Sonuçta biz bir hayal satıyoruz. Misafirlerin buna inanması lazım. Ağızdan yapılan reklam çok daha etkili oluyor aslında. Biz de bu anlamda daha fazla insana ulaşmak farklı tatil fırsatı sunmak için birebir görüşmeler yapıyoruz. Böylelikle interaktif iletişim ile tanıtımımız daha güçlü oluyor" şeklinde konuştu. 
 
Nisan ayında sezonu açtıklarını belirten Çengel "Büyük ve resmi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyoruz. Avrupa Genç Parlamenterler Birliği'nin bir organizasyonu burada oldu. Çok memnun kaldılar. Şu ana kadar gayet iyi gidiyor. Burayı daha önce yıllarca yabancılar işlettiği için özellikle İzmirliler oteli bilmiyor. Ancak yavaş yavaş öğreniyorlar diyebilirm. Bir gelen bir daha geliyor. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi. 
 
DÜNYANIN EN İYİ SÖRFÇÜLERİ TEOS'TA
Teos'un diğer tatil köylerine fark atan bir diğer özelliği ise  otelin bünytesinde profesyonel bir dalış okulunun olması. Okulun aktif olduğunu söyleyen Çengel "Sırf bunun için bize gelenler oluyor.  Dalış ayrı bir destinasyon. Burası dalmak için çok güzel bir yer. Çok güzel batıklar var. Otelin önünde bir batık var, buraya dalıyorlar. Burası dünyanın en iyi rüzgar alan yerlerinden bir tanesi. Ülkemizde pek bilinmiyor ama dünyanın en iyi sörfçüleri buraya gelip antrenman yapıyorlar. Meksika'dan ve hatta Brezilya'dan gelenler oluyor. Önemli olan tanıtım. Bu durumu duyurmak, lehimize çevirmek lazım" dedi. 
 
AVRUPALI TEOS'A HAYRAN KALDI
 
Ekolojik tatil köyü Teos'un rezervasyonları şimdiden dolmuş durumda. Gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını söyleyen işletmeci Uygar Çengel "Bizde Alman, Fransız ve Türk müşteriler var. Az sayıda Balkan pazarından da müşterimiz var. Ağırlığımız Alman müşteriler. Almanlar ekolojik turizme, yenilenebilir enerjiye çok değer veriyor. Dünyaya saygılı yaşamaya çalışıyorlar. Bu nedenle böyle oteller onlar için çok değerli. Dediğim gibi dünyada bu tip otel çok az var. Yükselen trend bu. Kişiler doğru yatırım yapıp yükselirlerse ben inanıyorum devasa otellere talep azalacak" açıklamasını yaptı. 
 
"Her şey dahil" satış yaptıklarını belirten Çengel, bu konseptin, müşterilere organik ürünlerini düzgün göstermelerinin yegane yolu olduğunu belirtti, " Mesela her gün saat 15'te bütün sahile organik bir içecek ve organik bir yiyecek servis ediyoruz Organik ekmekten tutun, organik meyve sebzelere kadar çeşitlerimiz var. Bu nedenle her şey dahil bize daha avantajlı geliyor. Fiyatlarımız ise dönemsel olarak değişiyor" dedi.
 
YEMEK KURSLARI, RESİM HEYKEL ATÖLYESİ
 
Teos'ta bunların dışında yemek kursları da veriliyor. Müşterilerin hem hasat yaptıklarını hem de yemek pişirdiklerini söyleyen Çengel, otel bünyesinde ayrıca resim ve heykel atölyesinin de bulunduğunu ve aktif olduğunu belirtti. Çengel "Burada animasyonu bile çok farklı yapıyoruz. Resim ve heykel atölyemizde de birçok etkinlik düzenliyoruz. Yani biz, klasik bir otel olmamaya çalışıyoruz. Burası özellikle çocuklu aileler için ideal bir otel. Otelde güvercin, keçi, ördek, köpek gibi birçok hayvanımız var. Bu arada müşterilerimiz buraya evcil hayvanlarıyla gelebilirler" şeklinde konuştu.
 
"HUZUR ARAYAN HERKESİ BURAYA BEKLİYORUZ"
 
Doluluk olarak iyi bir sezon geçireceklerine inandıklarını vurgulayan Uygar Çengel gelecek sezonlarda kapasitenin artacağından umutlu olduklarını söyledi ve şöyle devam etti; "Dediğim gibi asıl hedefimiz kışın diğer oteli yapmak. Yatak kapasitesini artıracağız. Bu konsepti bozmayacağız. Sonuçta burası kendisine ait koyu olan çok özel bir otel. Otelimiz 12 ay boyunca açık oluyor. Kışın haftasonları dolu oluyoruz. Osmanlı yemekleri yapan bir restoranımız var. Bir de Yunan ve Türk yemekleri yapan bir Ege restoranımız var. O restoran da yaz kış açık. Bu restoranlara dışarından sadece yemek yemeye gelen misafirlerimiz oluyor. Günübirlik misafir de kabul ediyoruz."
 
Metropol kaosundan uzaklaşmak isteyenlerin tercihi olan Teos Village'ta farklı konseptlerin uygulanacağını belirten Çengel "Gelecek dönemde daha fazla büyüme ve her seyden önce daha fazla dosta ulaşmak hedefimiz var. Yeni açılacak otelimizde de farklı konseptlerle hizmet vereceğiz. Kafa dinlemek isteyen, huzur arayan ve ayrıca leziz yemekler yemek isteyen herkesi buraya bekliyoruz. Metropol kaosundan uzaklaşmak için birebir bir adresteyiz" dedi. 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

Bir ilimizden çok konuşulacak karar! Erkekler artık bu...

Batman’daki bir TOKİ sitesinde yönetimin aldığı kıyafet kararı tartışma yarattı. Site...

11 gün önce

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

1 ay önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

1 ay önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

2 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

3 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

3 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

3 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

4 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

4 ay önce