BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.031 %0,36 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.920,95 %0,59 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa YAŞAM Tüm-Yerel-Sen: "Sendikamıza karşı topyekün bir saldırıya ...

Tüm-Yerel-Sen: "Sendikamıza karşı topyekün bir saldırıya girişilmiştir"

Tüm-Yerel-Sen tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki yetki ve örgütlenme süreci üzerine bir açıklamada geldi.

0Yorumlar
Tüm-Yerel-Sen: "Sendikamıza karşı topyekün bir saldırıya girişilmiştir"

Şube Başkanı Bilal Altıner yaptığı açıklamada örgütlenme sürecinde sendikaya yönelik topyekün bir saldırı gerçekleştirildiğini iddia ederek: “Ancak örgütlenme sürecinde sendikamıza karşı topyekün bir saldırıya girişilmiştir. Bürokrasi kadrosunun akıl almaz desteğiyle örgütlenmemizin önü tıkanmış, hakkımızda birçok asılsız argümanlar üretilmiş, yalan yanlış ifadelerle emekçiler korkutulmuş veya kandırılmıştır. Kurallar, örgütlenme sürecimizde tüm sendikaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda alınan kararlara ters bir şekilde sendikamıza zarar vermek için değiştirilmiştir” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

2013 yılında kurulan sendikamız Tüm Yerel Sen, ilgili tüzük maddemize göre Atatürk ilke ve devrimlerini savunan, emekçilerin hakkının sendikal anlayışın ana eksenine oturtan bir emek örgütüdür. Kurulduğu günden bu yana 2015 yılından itibaren 4 yıl üst üste İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları İzsu Genel Müdürlüğü ve Eshot Genel Müdürlüğü’nde yetkili sendika olmuştur. Bunun nedeni çok açıktır. Yıllarca kaybedilen ve sonrasında alınamayan birçok hakkı Tüm Yerel Sen emekçilere kazandırmıştır. 100 günlük çadır ve 1 günlük iş bırakma eylemi ile yemek hakkını, tüm sendikaları alanda birleştirip alanda öncülük yaparak eylemleri düzenleyerek ulaşım hakkını emekçilere kazandırmıştır. Bununla birlikte 2014 yılında diğer sendikanın imzaladığı sözleşmede 15 güne  düşürülen rapor hakkını 25 güne yükseltmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında tarihinde ilk defa mobbing masaları kurdurmuştur. Yüzlerce üyesine hukuk desteği sağlamış, hakkını savunmuştur. Toplu sözleşme maddeleri ve hukuki desteğiyle sendikamız Tüm Yerel Sen emekçilerin refahını ve hakkını her zaman yükseltmiştir, asla geriye götürmemiştir.

 Ancak örgütlenme sürecinde sendikamıza karşı topyekün bir saldırıya girişilmiştir. Bürokrasi kadrosunun akıl almaz desteğiyle örgütlenmemizin önü tıkanmış, hakkımızda birçok asılsız argümanlar üretilmiş, yalan yanlış ifadelerle emekçiler korkutulmuş veya kandırılmıştır. Kurallar, örgütlenme sürecimizde tüm sendikaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda alınan kararlara ters bir şekilde sendikamıza zarar vermek için değiştirilmiştir.

Ülkemizin birçok yerinde örgütlenmemizi hızla sürdürürken, yakın zamanda Antalya, Adana, Bolu, Kırşehir'de yetkiyi alan, İstanbul ve Ankara'da birçok emekçinin sendikamızı önümüzdeki süreçte yetkili yapacak şekilde tercih etmesi sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde üyelerimiz korku, şantaj ve yalan yanlış ifadelerle sendikamızdan koparılmak istenmiştir.

Merak ediyoruz? İ.B.B. Karaburun bürokratının  görevi Karaburun'un sorunlarıyla mı ilgilenmektir yoksa sendikal örgütlenmeye mi katılmaktır? İ.B.B Çeşme bürokratının görevi Çeşme'nin sorunlarıyla mı ilgilenmektir, yoksa sendikal örgütlenmeye katılıp emekçilerin aklını mı çelmektir? Sebze hali çalışanının görevi, hiçbir şekilde kendisinin İzmir sendikal tarihinde adının hatırlanmamasına rağmen Zabıta Dairesi Başkanlığı çalışanlarını arayıp ben Zabıta Dairesi Başkanı olacağım, sizde Tüm Bel Sen'e geçerseniz hem rahat edersiniz hem de sizi yükseltirim demek midir? İ.B.B. Menderes bürokratının görevi çalışanları Tümbelsen’e  geçişini mi sağlamaktır? İzsu’da müdürlük yapan bürokratın görevi, çalışanları toplayıp  Tümbelsen’e geçin diye talimat vermek midir? Zamanında Tümbelsen’de yöneticilik yapmış ve şuan için kurumda müdürlük yapanların, makamlarını Tümbelsen’in örgütlenmesi için kullanması ne kadar doğrudur? İ.B.B. memur yardımlaşma sandığında yöneticilik yapan birisinin görevi memurların sorunlarıyla mı ilgilenmektir,yoksa sandığı kullanarak memurların sendika değiştirmesi konusunda çalışma yapmak mıdır?İ.B.B Makina İkmal Müdürlüğü'ndeki bürokratın görevi baskı mı yapmaktır? Bununla birlikte birçok (özellikle) İ.B.B. ve İZSU bürokratı sendikal örgütlenmeye müdahale etmiş, kurumda sendikal kirlenmeye sebep olmuştur. Bu isimlerin ya kurum yöneticiliğinden istifa edip sendikacılık yapmasını ya da tarafsız kalması gerektiğini ısrarla belirtiyoruz.

 

Sendikamıza karşı emek hırsızlığı yapanlar iyi bilsin ki bunun siyasi bir sonucu olacaktır. 1100 kişi öndeyken siyasi duruşunu bozmayan bizler asla siyasi yolumuzdan sapmayacağız. Yetkili sendika iken emekçilere veya bürokratlara nasıl siyasi ve idari baskı yapmadıysak, kendimize baskı yapılmasını asla kabul etmeyeceğiz.

 Tüm Bel Sen örgütlenmesinde birçok asılsız ifadeye başvurmuştur. Aslı olmamasına ve tarafsızlık açıklamasına rağmen Başkan Tunç Soyer kendilerinden taraf gibi emekçilere anlatılmış, emekçilere şeflik,müdürlük,daire başkanlığı dağıtılmış! , emekçilerin yakınlarına iş vaadi verilmiş ve sendikal mücadeleye inanılmaz zarar verilmiştir.

Bu süreçte yüzlerce üyemizi bu kirli örgütlenme ile sendikamızdan koparanlar iyi bilmelidir ki, yüzlerce emekçi bu süreçte sendikamıza geri dönmüş, yeni emekçiler aramıza katılmış, bu kadar baskı ve şantaja rağmen sendikamız binlerce üyesiyle dimdik ayakta kalmıştır.

Sendikamız Tüm Yerel Sen, kendi 1 Mayıs bildirilerini bile örgütlenme adına dağıtamayan, kendi hazırladıkları 1 Mayıs bildirisini genel merkez internet sitesinde bulunmasına rağmen saklamaya çalışan, kendi sendikal görüşleri zamana göre farklı gösteren sendikaların gittiği yoldan gitmeyip, kendi düşüncesini ve emek mücadelesine bakışını asla değiştirmeyecektir. Demokrasinin ve özgürlüğün sesi olmaya, ülkemizin gelişmesinde ve emekçilerin refahının yükseltilmesinde baş aktör olmaya devam edecektir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e sunduğumuz toplu sözleşme taslağımızdaki hakların toplu sözleşme masasında yetkili sendika tarafından ne kadarının dile getirileceğinin ve emekçilere ne kadarının kazandırılacağını takip edeceğiz.

Emekçilerin tercihine saygı duyuyoruz. Hiçbir hakkı geriye götürmeyen ve kaybedilen birçok hakkı emekçilere kazandıran sendikamıza emekçilerin kısa bir sürede geri döneceğini ve yeni üyelerin aramıza katılacağına inancımız tam! Emekçilerin sendikamızı yeniden yetkili sendika yapacağından hiçbir şüphemiz yok!

Tüm Yerel Sen olarak mücadelemizi yükselterek emek mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz. Toplu sözleşme masasında hazırladığımız toplu sözleşme taslağımızdaki mali ve sosyal hakların altında bir sözleşmeye imza atacakların takipçisi olacağız ve demokrasinin taşlarını döşemeye,emekçilerin hakkını savunmaya ve Atatürk ilke ve devrimlerini savunmaktan asla usanmayacağız.Bu dönemde yanımızda olan tüm emekçilere teşekkürlerimizi sunuyoruz.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

YAŞAM Haberleri

Tümü

İlk durak Anıtkabir

Uluslararası Rotary'nin Türkiye'deki 2420, 2430 ve 2440 Bölge Federasyonlarına bağlı yüzlerce...

18 gün önce

Denizin Hafızası Filografiyle Hayat Buldu

Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'nın deniz ve özgürlük temalı eserlerinden oluşan "Filografi ve...

18 gün önce

Ege ile İç Anadolu Arasında Kültür Köprüsü 

Konyalılar Dernekleri Birliği Konfederasyonu (KONFED), İzmir ve Konya arasındaki tarihi, kültürel...

1 ay önce

Denizyıldızı Rotary Kulübü “Kalıcı Etki” İçin Yola Çıktı

İzmir'de geçen yıl kurulan ve kısa sürede deneyimli Rotaryenlerin bilgi birikimi ile genç...

1 ay önce

İzmir rotary kulübü’nde devir teslim

İzmir Rotary Kulübü’nde başkanlık görevi Hazal Kahraman’dan Ozan Karakaya’ya devredildi.

1 ay önce

Korttan Barınağa Uzanan İyilik Hikayesi

İzmir Interact Kulübü’nün düzenlediği Veteran Tenis Turnuvası, sporun birleştirici gücünü sokak...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak geliyor!

Meteoroloji’nin 25 Mayıs hava tahmin raporuna göre ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök...

2 ay önce

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı

2 ay önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs 2026 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce

Sıcaklıklar artıyor, sis ve yağış bazı bölgelerde sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 28 Nisan Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

3 ay önce

Kuşadası'nda Kalıcı Etki Zirvesi

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu Bölge Eğitim Semineri ve Kulüpler Eğitimi...

3 ay önce

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

3 ay önce